Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Όλη η Τουρκία περιμένει να δει το ροζ βίντεο του Ερντογάν με το πανέμορφο πρώην μοντέλο [εικόνες]

Oλη η Τουρκία περιμένει να δει το ροζ βίντεο του Ερντογάν με το πανέμορφο πρώην μοντέλο [εικόνες]

Μία ολόκληρη χώρα περιμένει να δει τι περιεχόμενο θα έχει το φημολογούμενο βίντεο που εμφανίζει τον Ερντογάν σε ιδιαίτερες στιγμές με πρώην μοντέλο.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, σε προεκλογική ομιλία που έκανε χτες στην Τραπεζούντα αναφέρθηκε στις ηχογραφήσεις και μαγνητοσκοπήσεις. 
Εδώ και περίπου δύο μήνες διαρρέουν στο Διαδίκτυο ηχογραφημένες συνομιλίες του Ερντογάν, του γιου του Μπιλάλ, αλλά και συνεργατών του πρωθυπουργού.
Σε απόσταση αναπνοής από τις δημοτικές
Απομένουν 4 μέρες για τις δημοτικές εκλογές οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε δημοψήφισμα και...

φαίνεται να αποκτούν βαρύτητα ανάλογη με αυτή των βουλευτικών εκλογών. 
Οι αρχηγοί των κομμάτων πραγματοποιούν τις προεκλογικές ομιλίες τους σε ολόκληρη την Τουρκία, ενώ δεν προβάλλονται και τόσο πολύ οι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η προεκλογική περίοδος, ο χαρακτήρας δημοψηφίσματος δεν αφορά απλώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά κυρίως το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Συνεπώς το μεγαλύτερο μέρος των επικρίσεων και των αποκαλύψεων που έχουν για στόχο να πλήξουν το κυβερνών κόμμα, είναι στην ουσία ευθείες βολές εναντίον του Ερντογάν.
Οι εξελίξεις με την αποκάλυψη συνομιλιών αφορούν κυρίως τον Ερντογάν. Τον ίδιο αφορά όμως και η διαδικασία φίμωσης κοινωνικών μέσων, αφού δηλώνει συνεχώς πως εκτός από το «twitter» που έχει ήδη κλείσει, ενδέχεται να κλείσουν και δίκτυα όπως «youtube» και «facebook».
Ίσως ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα των εκλογών της 30ης Μαρτίου είναι το αν αυτές θα σηματοδοτήσουν την απαρχή πολιτικών εξελίξεων εντός των κυβερνώντος κόμματος που θα θέσουν σε αμφισβήτηση την απόλυτη κυριαρχία του Ερντογάν.

H Nταφνέ Σαμουελί είναι πρώην Μις Τουρκία και εργάζεται σήμερα σε φιλοκυβερνητικό κανάλι της τηλεόρασης:

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: