Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επιτροπή πόθεν έσχες σε ΥΠΟΙΚ: Δώστε άμεσα τα στοιχεία για τα εμβάσματα Κικίλια, Ρεπούση, Καπερνάρου


Η επιτροπή πόθεν έσχες ζητάει τα στοιχεία για τα χρήματα Ρεπούση, Κικίλια και Κα* Απαιτεί να μεταβιβάζονται άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα στοιχεία για τέτοιες υποθέσεις

* Επιστολή προς Θεοχάρη για Κικίλια, Ρεπούση, Καπερνάρο και τις συζύγους δύο βουλευτών

* Μόλις πάρει τα στοιχεία θα ελέγξει και τα πόθεν έσχες

Ενώπιον της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλή θα μεταβιβαστούν άμεσα όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών για τις...  υποθέσεις των βουλευτών Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Καπερνάρου και Μαρίας Ρεπούση, αλλά και για τις συζύγους του βουλευτή των ΑΝΕΛ και το Νίκου Σηφουνάκη.
Μάλιστα, η Επιτροπή ομόφωνα ζητάει να μεταβιβάζονται άμεσα και αμελλητί όποια στοιχεία προκύπτουν από εδώ και στο εξής για βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα εν γένει.

Oπως έγινε γνωστό, ήδη ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Καλαντζής έχει αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, με την οποία ζητά να σταλούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τους τρεις βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται φορολογικά: τον Βασίλη Κικίλια (ΝΔ), τη Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), τον Βασίλη Καπερνάρο (ΑΝ.ΕΛ.) και της συζύγου του, καθώς και τη σύζυγο του Νίκου Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ).
Στην επιτροπή επισημάνθηκε η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στους ελέγχους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο από την Επιτροπή Μεγάλου Πλουτισμού, με αποτέλεσμα να εκτίθενται άτομα που ίσως δεν θα έπρεπε.
Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής σημείωσαν ότι μόλις έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία για τους τρεις βουλευτές και τις δύο συζύγους βουλευτών, θα ελέγξουν αν τα εμβάσματα με τις καταθέσεις τους είχαν δηλωθεί το ίδιο διάστημα στα «πόθεν έσχες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:



Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: