Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ξεσπάθωσε στο δικαστήριο ο Παπαγεωργόπουλος: Δεν ήταν δουλειά μου να ελέγχω τους ταμίες...

Ξεσπάθωσε στο δικαστήριο ο Παπαγεωργόπουλος: Δεν ήταν δουλειά μου να ελέγχω τους ταμίες...

Νίπτει τας χείρας του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το «πλιάτσικο» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς όπως υποστήριξε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, «δεν ήταν δουλειά» του να ελέγχει τους ταμίες ούτε τη λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας.

Αφορμή για την αντίδραση αυτή του καταδικασθένντα σε ισόβια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο πρώην δημάρχου, αποτέλεσε απόφαση με την οποία, από το 2002, είχε απαγορευθεί ρητώς στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη να λαμβάνει μετρητά από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου...

Ωστόσο, η απόφαση αυτή, την οποία εισηγήθηκε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη. «Θεώρησα ότι ο Σαξώνης ήταν διαχειριστής πληρωμών και συνέχισα να του δίνω μετρητά», ανέφερε ο εισηγητής της συγκεκριμένης εντολής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δικαστηρίου, διευκρίνισε ότι τη σχετική πρωτοβουλία δεν την ανέλαβε επειδή διαπίστωσε ότι ο πρώην ταμίας έκλεβε χρήματα.
Το δικαστήριο ρώτησε τότε τον πρώην δήμαρχο αν γνώριζε ότι ο Σαξώνης συνέχιζε να παίρνει μετρητά -παρά την εντολή- με δεδομένο μάλιστα ότι είχε σχετική ενημέρωση από το ημερήσιο δελτίο ταμείου.
Θα ελέγξει ο δήμαρχος την ταμειακή υπηρεσία την ώρα που τη σχετική αρμοδιότητα την είχε εκχωρήσει στους αντιδημάρχους Οικονομικών και στους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών, διερωτήθηκε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
«Παρακολουθούσα μόνο πόσα χρήματα είχε ο δήμος, γιατί έπρεπε να ενημερώνω το δημοτικό συμβούλιο», υποστήριξε και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δεν γνώριζε τον Σαξώνη: «Πρώτη φορά τον γνώρισα στο δικαστήριο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, η Θ' ΔΟΥ απάντησε στο ζήτημα που είχε προκύψει πριν από λίγες μέρες με παραστατικό πληρωμής κρατήσεων του 1996. Η ΔΟΥ απεφάνθη ότι πρόκειται για παραστατικό που πλαστογραφήθηκε και παρουσιάστηκε σαν μεταγενέστερο (του 1998). Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο προσκόμισε η υπεράσπιση του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια θέλοντας να καταδείξει ότι ο Παναγιώτης Σαξώνης υπεξαιρούσε και προ του 1999, είχε χαρακτηριστεί από την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά «εξ' υπαρχής πλαστό», θέση την οποία υιοθέτησε και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: