Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πόρισμα κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή. Οι βουλευτές περιγράφονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το αίτημα της άρσης της ασυλίας 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τι αναφέρουν οι ανακρίτριες

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το αίτημα άρσης της ασυλίας δεκαέξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Οι ανακρίτριες Ι. Κλάππα-Χριστοδουλέα και Μ. Δημητροπούλου-Ανδρεάδου ουσιαστικά θέτουν θέμα νομιμότητας για τη λειτουργία του κόμματος, κάτι που κάνει ορατό πλέον το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου... η Χρυσή Αυγή.
Στις 190 σελίδες του παραπεμπτικού πορίσματος, με βάση την εξέταση εγγράφων, βίντεο και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, οι βουλευτές περιγράφονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία και προσδιορισμένους ρόλους, που έδιναν εντολές για εγκληματικές ενέργειες.
 
"Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Οι βουλευτές που κατηγορούνται είναι οι παρακάτω:
Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Μιχάλης Αρβανίτης- Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος) και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης (Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος, Ιω. Λαγός, Γ. Γερμενής, Στ. Μπούκουρας.
 
Επίσης ο Χρήστος Παππάς κατηγορείται για παραβιάσεις των νόμων 495, 2168, 3944 που αφορούν την απλή οπλοκατοχή (μαζί με τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ν. Μίχο και Ιω. Λαγό), αλλά και για παράβαση του νόμου περί προστασίας της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς (ν.3028/2003). Επίσης ο Ν. Μίχος κατηγορείται και για παράβαση διάταξης περί διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών (άρθρο 21 παρ. 1 του ν.4139/2013).
Υπενθυμίζεται πως και για τους άλλους δύο από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ηλ. Παναγιώταρο και Παν. Ηλιόπουλο) έχει γίνει ήδη άρση της ασυλίας.

2 σχόλια:

Stathis είπε...

Ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι αν εκπαραθυρώσουν τη φασιστική οργάνωση από την κούρσα των ευρωεκλογών οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τη στηρίζουν στις δημοσκοπήσεις θα στραφούν προς το κόμμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Κάνουν μεγάλο λάθος.
Το μισό εκατομμύριο – μπορεί και παραπάνω - των θυμωμένων πολιτών θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Όχι επειδή συμπαθούν τον κ Τσίπρα ή τον κ. Καμένο αλλά επειδή το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι τα μόνα κόμματα που απειλούν τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕ ΚΑΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ Μ@Λ@ΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ....