Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση στον Βουλευτή για τις απολύσεις στην "ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε."

Κατ'αρχάς, ας μην παραλείπεται η κομματική συνάφεια του βου­λευ­τού Μεσ­ση­νί­ας Θ. Πε­τρά­κου: ο κος Πετράκος ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης καθηγητής Μαθηματικός ΔΥ, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην συνδικαλιστής στη Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας 
[ πηγή: http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/?MPId=98b5b1db-a78c-4ed1-b7c6-075f041db693 ].
Αναφέρει λοιπόν ο καθηγητής Μαθηματικός Δ.Υ. πως "η κα­πνο­βι­ο­μη­χα­νί­α «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.» με έ­δρα την Κα­λα­μά­τα α­πέ­λυ­σε χω­ρίς κα­μί­α αι­τι­ο­λο­γί­α 4 ερ­γα­ζό­με­νους τους τε­λευ­ταί­ους τρείς μή­νες" και το θεωρεί ανήκουστο

Λογικό, καθώς για έναν Δ.Υ. είναι ανήκουστο να...
πρέπει να ικανοποιεί η δουλειά και η δραστηριότητα ενός εργαζομένου τον εργοδότη αυτού
Ο κος Πετράκος έχει προφανώς συνηθίσει να δουλεύει (ή μάλλον να μην δουλεύει, συνδικαλιστής ων), να απασχολείται τέλος πάντων δίχως να μπορεί να κρίνει κανείς το έργο του, από τους "πελάτες" του, τα παιδιά δηλαδή που διδάσκει.

Το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι ο κος βουλευτής τεκμαίρεται και από το σχόλιό του: "Οι α­πο­λύ­σεις και η εν­τα­τι­κο­ποί­η­ση της ερ­γα­σί­ας έ­χουν δη­μι­ουρ­γή­σει κλί­μα α­να­σφά­λειας στους ερ­γα­ζό­με­νους". 
Ο άνθρωπος ζει στην νιρβάνα του Δ.Υ. 
Στον ιδιωτικό τομέα, σε μια μεγάλη βιομηχανία όπως η "ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε." οι απολύσεις, οι προσλήψεις και η εντατικοποίηση είναι κοινός τόπος΄, καθώς είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί κερδοφόρα η επιχείρηση και να πληρώνει προσωπικό και προμηθευτές, ώστε από τους φόρους των παραπάνω να πληρώνονται με την σειρά τους και οι Δ.Υ. όπως ο αξιότιμος βουλευτής.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, αν ο εργοδότης υποχρεούται να προσλαμβάνει και να απασχολεί παρά τις επιθυμίες και την βούλησή του συγκεκριμένους εργαζομένους, ας έρθω και εγώ στο γραφείο σας κε Πετράκο, να με πληρώνετε είτε είσαστε ικανοποιημένος από το ποιόν και τις επιδόσεις μου είτε όχι. 
Άλλωστε, δικαιολογία δεν έχετε, όπως αναφέρετε και σεις, 
"Η εν λό­γω βι­ο­μη­χα­νί­α (ΣΥΡΙΖΑ) δεν αν­τι­με­τω­πί­ζει κα­νέ­να οι­κο­νο­μι­κό πρό­βλη­μα, αν­τί­θε­τα οι πα­ραγ­γε­λί­ες (κομματικό έργο) που έ­χει εί­ναι ι­δι­αί­τε­ρα αυ­ξη­μέ­νες".

Θα περάσω από Δευτέρα από το γραφείο σας για τα διαδικαστικά. Καλή μας αρχή!


Μάνος Πετρίδης ·

Δεν υπάρχουν σχόλια: