Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Προσωρινά διαζύγια» η νέα μόδα στη Βουλή: Η κοινή μοίρα Νταβρή – Τατσόπουλου και η πρωτοπορία της Ραχήλ Μακρή

Μόδα φαίνεται πως τείνει να γίνει η διαγραφή ή απομάκρυνση στελεχών από τα κόμματα του Κοινοβουλίου με ανοικτό το... παραθυράκι της επιστροφής στο μέλλον.

Τελευταίες περιπτώσεις οι Πέτρος Τατσόπουλος και Γιώργος Νταβρής οι οποίοι απομακρύνθηκαν από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Ελληνες αντίστοιχα μέχρι να... επιστρέψουν κάποια στιγμή.
Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να διαρρέεται από τα ίδια τα κόμματα,αλλά και οι βουλευτές δεν αποκλείουν τίποτα.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του Πάνου Καμμένου την στιγμή που ανακοίνωνε τη διαγραφή του Γιώργου Νταβρή:...

«Εχουμε μια μόνο απώλεια, ο κ. Νταβρής διεγράφη από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερμηνεύουν την φράση αυτή ως ανοικτό παραθυράκι για το μέλλον εφόσον «συμμορφωθεί» ο βουλευτής Αχαϊας.
Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ και Πέτρος Τατσόπουλος διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους πως το διαζύγιο είναι βελούδινο, παρά τα πολλά «γαλλικά» που είχε ανταλλάξει ο συγγραφέας με στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος κ. Τατσόπουλος είχε υποστηρίξει ότι τίποτα δεν είναι απίθανο αναφορικά με μια ενδεχόμενη επιστροφή του στις «αγκάλες» της Κουμουνδούρου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι «το διαζύγιο δεν είναι μόνιμο».

Η... πρωτοτυπία της Ραχήλ Μακρή

Εν διαφέρον έχει και η υπόθεση της Ραχήλ Μακρή η οποία δήλωσε μόνη της στους δημοσιογράφους την ανεξαρτητοποίησή της, επιβεβαίωσε ξανά ότι έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τελικά παρέμενε στους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Για να. «δέσει το γλυκό» σε συνέντευξή της στην «Ελευθεροτυπία» επανέλαβε ότι η επιστολή ανεξαρτητοποίησής της είναι ήδη έτοιμη, αλλά θα βρεθεί λύση με τον πρόεδρο.
Μάλιστα, οι κακές γλώσσες θέλουν τη σημερινή διαγραφή του κ. Νταβρή να είναι τελικά η λύση στις σχέσεις Μακρή – ΑΝΕΛ.
Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και στα υπόλοιπα κόμματα, ενώ οι επόμενοι μήνες αναμένονται με ενδιαφέρουν καθώς οι συσχετισμοί στη Βουλή είναι πολύ λεπτοί και έρχεται μια διπλή αναμέτρηση στις κάλπες που μπορεί να οδηγήσει σε μια... τρίτη.
Αλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει προ εβδομάδων ότι υπάρχουν «εφεδρείες» και «μαξιλαράκια».


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: