Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πληρωμένοι εκτελεστές στο κατόπι των μιζαδόρων των εξοπλιστικών;

TΑ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Πληρωμένοι εκτελεστές και συμβόλαια δολοφονίας για κάποιους από τους εμπλεκόμενους στις μίζες των εξοπλιστικών;

Στον υπόκοσμο της μίζας των εξοπλιστικών οι δολοφονίες, "οι αυτοκτονίες" και τα "εμφράγματα" είναι μέρος του παιγνιδιού. 
Τις τελευταίες ώρες κάποιες περίεργες διαρροές κάνουν λόγο για πληρωμένους εκτελεστές που έχουν αναλάβει δράση σε Ελλάδα και ΗΠΑ με στόχο να κλείσουν στόματα.
Στο μεταξύ η Ελληνική Δικαιοσύνη κάνει ότι μπορεί για να μην φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο... 
Αντί να επιστρατευθούν τουλάχιστο 10 ικανοί ανακριτές, να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης μήνες πριν, καθώς ήταν γνωστά τα ονόματα των εμπλεκόμενων βλέπουμε τον Λιάπη να κυκλοφορεί στα κανάλια με πλαστές πινακίδες, για τις ανάγκες του χαχόλου τηλεθεατή.
Η εισαγγελία του Μονάχου πάντως ξεκινά προκαταρκτική έρευνα  για τυχόν φαινόμενα διαφοράς στην προμήθεια των 175 αρμάτων μάχης «Leopard 2» που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γερμανία στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Η έρευνα γίνεται έπειτα από όσα αποκάλυψε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας κατά τις δικαστικές έρευνες για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα που γίνονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η εισαγγελικές αρχές του Μονάχου είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή από το 2004, όταν όμως ζητήθηκε η συνδρομή των ελληνικών αρχών, δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

Η γερμανική εταιρεία εξοπλισμών Krauss-Maffei Wegmann (KMW) αρνείται τις κατηγορίες.

Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, έγραψε ότι η KMW φέρεται να δελέασε την Ελλάδα για την αγορά των «Leopard 2» με αντάλλαγμα διαφιλονικούμενα αντισταθμιστικά οφέλη.

Η ΚMW ισχυρίζεται από την πλευρά της ότι η πώληση των τεθωρακισμένων έγινε μέσω «διαφανούς διαδικασίας ανάθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: