Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ποιος ωφελείται από την αποκάλυψη των σκανδάλων;

Ποιος ωφελείται από την αποκάλυψη των σκανδάλων;

- Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και η ανοσία της ελληνικής κοινωνίας

-Σοκάρει η εντολή της τρόικας!

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η αποκάλυψη σκανδάλων στην Ελλάδα.

Κάθε τόσο έρχεται στην επιφάνεια ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο τόσο μεγάλου μεγέθους που, αν έσκαγε σε κάποια από τις χώρες που έχουν παράδοση αιώνων στη δημοκρατία και πολιτικό πολιτισμό πιο εξελιγμένο, θα έριχνε κυβερνήσεις, θα πυροδοτούσε παραιτήσεις και σίγουρα θα προκαλούσε κοινωνικό σοκ...

Στην Ελλάδα όμως, τουλάχιστον το τελευταίο δεν συμβαίνει. Η νωχελικότητα με την οποία το πολιτικό προσωπικό και οι πολίτες παρακολουθούν τις αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα κατορθώματα του Λιάπη, είναι ενδεικτική της ανοσίας και ανοχής της δικιάς μας κοινωνίας στη διαφθορά και την ανομία.
Η διαφθορά είναι φυσιολογική κατάσταση. Σε κάθε κλίμακα, από τα αυθαίρετα κτίσματα μέχρι τα σκάνδαλα με τα υποβρύχια, την έχουμε συνέχεια γύρω μας. Δεν την καταγράφουμε καν, υποθέτουμε ότι υπάρχει, και έχουμε δίκιο.
Ο ελληνικός λαός έχει συνηθίσει και έχει εθιστεί πλέον τόσο πολύ στη διαφθορά που τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση. Είναι τόσα πολλά τα σκάνδαλα που σκάνε καθημερινά που ο Έλληνας έχει χάσει τον λογαριασμό. Αποτέλεσμα, μια ισοπεδωτική αντίληψη των πραγμάτων και στα χείλη η φράση: “Όλοι στη φυλακή”.
Ποιον όμως συμφέρει αυτή η απαξίωση; Ποιος επενδύει στην ανοχή και την ανοσία της ελληνικής κοινωνίας;
dorodokia
Η εντολή της τρόικας
Όπως έχει αποκαλύψει ο Κώστας Χαρδαβέλλας στο Newsbomb.gr οι δανειστές έχουν δώσει σαφή εντολή στους Έλληνες αξιωματούχους να αναδείξουν όσο το δυνατόν περισσότερα σκάνδαλα. Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο στόχο...
Η εντολή είναι σαφής: “Βγάλτε τα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών στη φόρα ώστε να εκτονώνεται εκεί ο ελληνικός λαός”. Είναι προφανές πως το σχέδιο των δανειστών έχει σκοπό τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων πολιτών, την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και τη λανθασμένη αντίληψη “αφού φταίξαμε θα πληρώσουμε”.
Αυτές τις μέρες έχουμε φρικάρει όλοι μας με όσα συνέβαιναν τα τελευταία 20 χρόνια με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα και τα δισεκατομμύρια που άλλαζαν χέρια μέσα σε μία νύχτα.
Απίστευτος πολιτικός βόρβορος, κανονικοί ληστές με τη γραβάτα, ανακατεμένοι υπουργοί, παρατρεχάμενοι υπουργών, διάφοροι «δάγκες» τοποθετημένοι από υπουργούς σε καίριες θέσεις για τα εξοπλιστικά και πάει λέγοντας. Απίστευτη η διαπλοκή!
akis
Στη δίνη των σκανδάλων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εισαγγελικές έρευνες δεν υπάρχει σε πρώτη ματιά, ιδίως από πλευράς ΝΔ, αμφιβολία ότι ο βασικός χαμένος είναι τα λεγόμενα «συστημικά κόμματα».
Ως τώρα τα σκάνδαλα ήταν πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα ωστόσο έπιασε πάτο και συντηρείται χάρη στις πολιτικές ανάσες που του δίνει η ΝΔ. Στη Συγγρού φοβούνται πως τα προβλήματα της ΝΔ μόλις τώρα αρχίζουν και η διαχείρισή τους δεν είναι απλή. Με τον Λιάπη και τη διοίκηση του ΤΤ, είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ μπαίνει στο κάδρο.
Η εποχή της ισχύος της συντηρητικής παράταξης ανήκει στο παρελθόν και ο φόβος της αποσταθεροποίησης είναι μεγάλος. Ταυτόχρονα υπάρχει ανησυχία ότι το επόμενο θύμα της σκανδαλομανίας θα είναι η ΝΔ.
Πολλοί θα πίστευαν πως αυτός που θα ωφεληθεί άμεσα από την αποκάλυψη των σκανδάλων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, μπορεί η Κουμουνδούρου να αισθάνεται κερδισμένη σε αυτή τη φάση αλλά σε βάθος χρόνου ενδέχεται τα πυρά να φτάσουν μέχρι την Κουμουνδούρου.
Με απλά λόγια, η αποκάλυψη όλων αυτών των σκανδάλων με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, μόνο ως βούτυρο στο μαύρο ψωμί ακραίων κομμάτων τύπου Χρυσής Αυγής μπορεί να θεωρηθούν.
samaras4
Όλα για το Θεαθήναι
Ένα από τα ερωτήματα που εγείρονται από τις διάσημες συλλήψεις είναι το εάν και πόσα χρήματα μπαίνουν τελικά στα κρατικά ταμεία, αλλά και τι προσφέρει στην κοινή γνώμη το εντυπωσιακό κατά τα άλλα «θέαμα» των επωνύμων με χειροπέδες.
Οι εισροές εσόδων στα ταμεία δεν διαφοροποιούνται αισθητά.
Πρακτικά μπορεί οι χειροπέδες να πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα, στα ταμεία όμως έσοδα δεν μπαίνουν.
 Ουσιαστικά λοιπόν, τους βάζουν φυλακή αλλά δεν τους παίρνουν τα λεφτά.
Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή νομοθετικό πλαίσιο να πάρει πίσω τα χρήματα το ελληνικό δημόσιο από όλους αυτούς που έχουν κλέψει το κράτος, δεν πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, κυκλοφόρησαν πλαστά τιμολόγια ή ξέπλυναν «μαύρο» χρήμα. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο να πάρει το κράτος ούτε το τεράστιο ακίνητο του Λάκη Γαβαλά, που το δίνει για να σβήσουν τα χρέη του, ούτε τα ακίνητα του Τσοχατζόπουλου ή τα τεράστια ποσά του στις τράπεζες που απλά του τα έχουν μπλοκάρει.
Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με την εξής κοροϊδία: Πιάνουν τους «μεγαλοκαρχαρίες», τους βάζουν φυλακή, αλλά δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία από τα κλεμμένα γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: