Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η συζήτηση για το “κούρεμα” του χρέους ήδη άνοιξε στο Βερολίνο

Ανοιχτά πλέον γίνεται η συζήτηση για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέος, μετά την επίσημη... επαν-ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Λιγότερο από μία μέρα απείχε χρονικά η ορκωμοσία της νέας γερμανικής κυβέρνησης (17 Δεκεμβρίου 2013) και της δημοσίευσης της πρώτης ως τώρα μελέτης με αποκλειστικό θέμα το παραπέρα κούρεμα του κρατικού χρέους στην Ελλάδα.
Η μελέτη αυτή δόθηκε το «σήμα» να συνταχθεί από ένα από τα πιο “σκληρά” απέναντι στην Αθήνα γερμανικά οικονομικά think tanks... 
Το τρίτο απ΄ αυτά τα σενάρια αναφέρει ευθέως το ενδεχόμενο να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει ώστε να χρησιμοποιηθεί το γιγάντιο ελληνικό χρέος ως μέσο διαρκών παρεμβάσεων των ευρωπαϊκών κρατικών κρατών πάνω στις ελληνικές οικονομικές εξελίξεις και να μην υπάρξει κανενός είδος “κουρέματος” ή ενός νέου δανείου.

Διαβάστε στο «Κεφάλαιο» που εκτάκτως κυκλοφορεί σήμερα, τι προβλέπει η εν λόγω μελέτη, ποιες δυνατότητες και ποια ρίσκα ενέχει καθένα από τα τρία γερμανικά σενάρια για την Ελλάδα.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: