Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αντάρτικο από μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης

Picture 0 for Αντάρτικο από μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης

Υπόλογοι για όσα πράττονται κατά του ελληνικού κράτους, δεν είναι μόνον οι "προξενάνθρωποι", ούτε οι ραγιάδες πολιτικοί που συμπλέουν, αλλά και όσοι σιωπούν

Αναρωτιέμαι, γιατί μόνον ο βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Τέρενς Κουΐκ, καταγγέλλει, δοθείσης ευκαιρίας, την θρασύτατη πολιτική που ασκεί το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής
Δεν βλέπουν τίποτε περίεργο εκεί οι χριστιανοί βουλευτές και πολιτικοί της Θράκης, ή δεν θέλουν να χάσουν την εύνοια του Προξένου, που μεταφράζεται σε ψήφους κατά τις εκλογές; ...

Υπόλογοι για όσα πράττονται κατά του ελληνικού κράτους, δεν είναι μόνον οι "προξενάνθρωποι", ούτε οι ραγιάδες πολιτικοί που συμπλέουν, αλλά και όσοι σιωπούν.
Δεν ασχολήθηκαν, πολιτικοί και Τύπος, με το "αντάρτικο" στο οποίο καλούν βουλευτές και στελέχη που θέλουν να οριστικοποιήσουν τον εκτουρκισμό της περιοχής, καλώντας τους πολίτες μουσουλμάνους σε παραβίαση του νόμου. Δυστυχώς, τους "νομιμοποιούν" ακόμη και αρχηγοί κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο, όταν οι ίδιοι δηλώνουν πως ο νόμος που τους εξυπηρετεί κομματικά «δεν θα περάσει».
Και οι μεν και οι δε έχουν ορκιστεί να τηρούν το Σύνταγμα. Αλλά το καταπατούν για μικροκομματικούς λόγους, ή για υπηρέτηση παρωχημένων και καταδικασμένων ιδεοληψιών.
Ο κ. Κουΐκ καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση στο μποϋκοτάζ βουλευτών και στελεχών στην Θράκη (του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι καλούν τους μουσουλμάνους να μη εφαρμόσουν το νόμο περί Ιεροδιδασκάλων στη Θράκη.
Και τούτο διότι το Προξενείο έχει ενοχληθεί αφόρητα επειδή σταδιακά χάνει την αντεθνική εισβολή του στο ελληνικό σύστημα Παιδείας στη Θράκη, πού ήταν χρόνια τώρα, μία από τις πύλες απόπειρας αλλοίωσης της ταυτότητας και των συνοριακών γραμμών αυτής της ελληνικής ακριτικής περιοχής.
Παράλληλα, η τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κ. Σταυρούλα Ξουλίδου ανέφερε: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με τις δηλώσεις του καλεί τους γονείς και τους μαθητές να μποϋκοτάρουν το μάθημα των θρησκευτικών στα μειονοτικά σχολεία.
» Στην ουσία τους καλεί να μποϋκοτάρουν το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του, που δίνουν καθημερινά μάχη σε δύσκολες συνθήκες προσπαθώντας να παρέχουν στους μαθητές παιδεία, προοπτική και μέλλον. Οι βουλευτές μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλουν να αντιληφθούν ότι έχουν εκλέγει για να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και όχι αλλότρια συμφέροντα».
Στο τουρκικό παιχνίδι, βρίσκονται φυσικά οι ψευτο-μουφτήδες και ο τουρκόγλωσσος τύπος της Θράκης, όπως η εφημερίδα Turkiye, που με τον τίτλο «Επιβολή ελληνικής γλώσσας από την Αθήνα στους Τούρκους» και τον υπέρτιτλο «Ο Ισλαμισμός και το Κοράνι θα διδάσκονται στην ελληνική», υποστηρίζει ότι η Ελλάδα, παρά τη συνθήκη της Λοζάνης, έθεσε σε εφαρμογή το νόμο «των 240 ιμάμηδων» επεμβαίνοντας δήθεν απευθείας στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής κοινωνίας.
Τι συμβαινει στην πραγματικότητα; Απλώς, με τις νέες ρυθμίσεις περιορίζεται η δυνατότητα του Προξενείου να λειτουργεί ''φροντιστήρια Κορανίου'', όπου γινόταν στρατολόγηση μουσουλμανοπαίδων Ελλήνων πολιτών σε καταστάσεις που ελέγχονταν από ξένο κράτος.
Είναι ενδεικτικό ότι πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν ο Τούρκος πρόξενος πληροφορήθηκε την τροπολογία από τον κ. Αχμέτ Ιλχάν (πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ) συγκάλεσε αμέσως σύσκεψη της ''μικρής συμβουλευτικής''. Σ’ αυτήν υπήρξε προσωπική επίθεση στον βουλευτή κ. Α. Χατζηοσμάν διότι ως «κυβερνητικός βουλευτής» έπρεπε να γνωρίζει τι γίνεται και να μην επιτρέψει να υπάρξει τέτοια τροπολογία.
Όπως αποκαλύφθηκε τότε, ο Τούρκος Πρόξενος είπε απερίφραστα ότι αν η τροπολογία εφαρμοστεί «όλη η δουλειά που κάναμε τόσα χρόνια, μπορεί να καταρρεύσει». Αξιολόγησε ως πιο επικίνδυνο, το δικαίωμα διδασκαλίας του Κορανίου στα δημόσια σχολεία της Θράκης και ξεκαθάρισε ότι αν δεν μπορέσουν να καταψηφίσουν την τροπολογία, πρέπει οπωσδήποτε να βγει αυτή η πρόβλεψη.
Να κλείσω με μια ερώτηση προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Οργάνωσε προ ημερών εκδήλωση για την τουρκική λογοτεχνία. 
Γιατί επί χρόνια δεν έχει οργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση για την λογοτεχνία των Πομάκων; 
Μια έρευνα για την γλώσσα τους, για τα τραγούδια τους, για τον πολιτισμό τους; 
Και γιατί απέρριψε την πρόταση του κ. Εμφιετζόγλου να χρηματοδοτήσει έδρα Πομακικής γλώσσας;

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: