Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιατί ένας διοικητής τράπεζας ντύθηκε πόρνη και έβγαλε λόγο μπροστά στους εργαζομένους του

Έβαλε περούκα και τακούνια, συστήθηκε ως “Πρισίλα”, μαντάμ σε οίκο ανοχής και εξήγησε το πώς πρέπει να διοικείται μια τράπεζα...

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε ο διοικητής της μεγάλης τράπεζας ABN Amro Gerrit Zalm προκειμένου να τονώσει το ηθικό των υπαλλήλων: αποκάλυψε την «Πρισίλα», τον εαυτό του δηλαδή ντυμένο με γυναικεία ρούχα και τακούνια και ιδιοκτήτρια οίκου ανοχή
Ο Amro Gerrit Zalm απευθυνόταν, το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα κοινό άνω των 6.000 ατόμων, όλοι τους στελέχη και εργαζόμενοι στην τράπεζα. Στόχος του ήταν να τονώσει το ηθικό τους, καθώς η ΑΒΝ αγωνίζεται να ανακάμψει, να επανέλθει σε κερδοφορία και κυρίως να απεγκλωβιστεί από τον σφικτό εναγκαλισμό του ολλανδικού Δημοσίου, που έσπευσε να τη διασώσει, στις αρχές του 2009,χορηγώντας της κεφάλαια άνω των 30 δισ. ευρώ, όταν η τράπεζα παρέπαιε και βρισκόταν στη δίνη της μεγάλης κρίσης των “τοξικών” δανείων.

Το κοινό που παρακολούθησε το «Καμπαρέ ABN Amro 2014» ήταν εργαζόμενοι του οργανισμού από το Άμστερνταμ και δύο άλλες ολλανδικές πόλεις.

Ο διοικητής -που έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών της χώρας- ως Πρισίλα εξιστόρησε στους υπαλλήλους της τράπεζας που είχαν σκάσει στα γέλια, την εμπειρία της στους οίκους, ενώ τους κάλεσε να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται.

Όπως σημειώνει το BBC, οι υπάλληλοι είχαν ανάγκη από ένα κίνητρο, καθότι η ολλανδική τράπεζα έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Η ABN AMRO κάποτε ήταν τόσο ισχυρή στην Ολλανδία που ήταν γνωστή απλά ως «η τράπεζα». Έπειτα όμως από μια βεβιασμένη απόπειρα επέκτασής της στο εξωτερικό εξαγοράστηκε, τo 2007, από τις ανταγωνιστικές τράπεζες RBS, Santander και Fortis. Οταν ξέσπασε η οικονομική κρίση η κυβέρνηση της Ολλανδίας αναγκάστηκε να διασώσει και την ΑΒΝ και την Fortis δαπανώντας 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

"Είναι πιθανόν πολλοί από τους εργαζομένους της ABN να είναι δυσαρεστημένοι εξαιτίας τού ότι η τράπεζα ανήκει στο κράτος, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται και να περιορίζει τα μπόνους. Λίγο χιούμορ θα μπορούσε να τονώσει το ηθικό τους", προσδιόρισε ο Αντρε Σπίσερ, επίσης καθηγητής στο Cass Business School.

Πηγή: BBC
Στέφανος Νικήτας
news247 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν ανάγκη να ντυθεί Πρισίλλα...Ολοι οι τραπεζίτες ΕΙΝΑΙ Πρισσίλες!!!!!!!!