Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αυτή είναι η γυναίκα που έδωσε πάλι θαλπωρή στον Γιάννη Μπουτάρη: Αυστριακή, πρώην χορεύτρια, με ΜΚΟ στις Πρέσπες [εικόνες & βίντεο]

Αυτή είναι η γυναίκα που έδωσε πάλι θαλπωρή στον Γιάννη Μπουτάρη: Αυστριακή, πρώην χορεύτρια, με ΜΚΟ στις Πρέσπες [εικόνες & βίντεο]

Δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια δυναμική, κοσμοπολίτισσα και οπωσδήποτε γοητευτική γυναίκα αυτή που θα κέρδιζε την καρδιά του Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως ο ίδιος δήλωνε συνειδητά αναζήτησε μια σύντροφο στη ζωή του μετά το θάνατο της επί 50 χρόνια συντρόφου του Αθηνάς και τη βρήκε τελικά στο πρόσωπο της Βιεννέζας Γκαμπριέλα Σάινερ.
Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης είχε μιλήσει όπως πάντα με ειλικρίνεια στην ομιλία του στο TEDx Academy τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ χθες έγινε γνωστό ότι πέρασαν μαζί την Πρωτοχρονιά στην Αυστρία...
 
Η Εspresso αποκαλύπτει σήμερα και το όνομα και το πρόσωπό της: είναι η ηλικίας 50 ετών Γκαμπριέλα Σάινερ, που άφησε τις σπουδές χορού στην Αυστρία μετά από ατύχημα που δεν της επέτρεπε να συνεχίσει στο θέατρο, βρέθηκε για ένα ταξίδι στη χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του '90 και δεν έφυγε ποτέ ξανά. Βρέθηκε σε μια εποχή που ένιωθε «χαμένη» αφού δεν ήξερε τί θα μπορούσε να κάνει στη ζωή της εκτός από το χορό.
Γρήγορα έμαθε την ελληνική γλώσσα και όπως δηλώνει σήμερα νιώθει για πρώτη φορά στη ζωή της ότι μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά και λογικά. 
Στην Αθήνα, που εγκαταστάθηκε άρχισε να συνεργάζεται με καλλιτεχνικό γραφείο μετάκλησης καλλιτεχνών και συνεργάστηκε το 1997 με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. 
Εφτασε με όνειρα, για μια νέα προσέγγιση στον πολιτισμό με έμφαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όμως διαψεύστηκε οικτρά. 
Κάπως έτσι από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στις Πρέσπες και εκεί γοητευμένη αποφάσισε να ασχοληθεί με την τουριστική και όχι μόνο προώθηση της περιοχής.
Ίδρυσε την ΜΚΟ Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών με έδρα τον Αγιο Γερμενό και άρχισε να δημιουργεί ένα νέο σκηνικό για τον τόπο αυτό. 
Είχε δηλώσει η ίδια στο παρελθόν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  "Το τοπίο μου άρεσε πολύ, με έναν περίεργο τρόπο. Ήρθα βράδυ και καθώς ανέβαινα στις Πρέσπες σταμάτησα το αυτοκίνητο για να απολαύσω το μαγευτικό τοπίο: τη λίμνη, λουσμένη από το φως της πανσελήνου και το χιόνι να σκεπάζει τις οροσειρές που την αγκαλιάζουν. Με συνεπήρε η ομορφιά του. Ήρθα στις Πρέσπες για να σκεφτώ για έξι μήνες. 
Ήρθα να μείνω για λίγο. Έχω χτίσει και το δικό μου σπίτι πλέον.»
Έτσι βρέθηκε από το Mariahilferstrasse στις Πρέσπες και στη Φλώρινα βέβαια όπου δραστηριοποιείται έντονα ο Αρκτούρος του οποίου ψυχή υπήρξε ανέκαθεν ο Γιάννης Μπουτάρης, υπερασπιστής ευρύτερα της ιστορίας του τόπου και των δυνατοτήτων του. 
Ετσι συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν και σύντομα ο Γιάννης Μπουτάρης βρήκε «την θαλπωρή και τον έρωτα» που αναζητούσε.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: