Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αυτά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που η ΝΔ θεωρεί ότι... συμπαθούν τους τρομοκράτες

H Κουμουνδούρου σε "ακτινογραφία"

Είναι μια μόνιμη επωδός της ρητορικής της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο τραπέζι μπαίνει το θέμα της τρομοκρατίας. 
Υπάρχουν... περιφερειακά στελέχη στην Κουμουνδούρου που «φλερτάρουν» με ακραίους χώρους. Και μπορεί να μην διακηρύττουν τη βία, ωστόσο δεν την καταδικάζουν.
Όπως αναφέρουν και τα σημερινά Νέα σε σχετικό ρεπορτάζ, τα στελέχη αυτά προέρχονται -κυρίως- από την ΑΝΑΣΑ-Ρόζα και ΑΚΟΑ, είτε από μικρότερες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως το Κοκκινοπράσινο.
Επιπλέον στη σχετική... λίστα της ΝΔ μπαίνουν μέλη της Γραμματείας του ΣΥΝ όπως οι: Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Λάμπρου, Μάνια Μπαρσέφκσι και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής της Αριστερής Πλατφόρμας...
Οι Παπαδόπουλος και Λάμπρου ήσαν μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη στην περιβόητη δίκη των μελών της 17Ν, ενώ ο Μπελαντής έχει κάνει το διδακτορικό του σε θέματα τρομοκρατίας.Ο Λάμπρου από την ΑΚΟΑ, αλλά και σύσσωμη η συνιστώσα Ρόζα διατηρούν σχέσεις με το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο ωστόσο0 δεν είναι οργανικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η έδρα του Δικτύου είναι τα Εξάρχεια και είναι ένα ισχυρό κέντρο επεξεργασίας κινηματικών και «αναρχοαριστερών» ιδεών, με αιχμή πάντα την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.Οι Σαρρής, Καρίμαλης, Μαρκατσέλη και Καρακώστα ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ η Μπαρσέφσκι στη δίκη του Σάββα Ξηρού έκανε λόγο για «δίκη φρονημάτων».
Από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως πρόσωπα που στελεχώνουν τον Αλέξη Τσίπρα εισηγούνται χαρακτηριστικά «πρέπει να τελειώνουμε με τα Εξάρχεια», ενώ στην περίπτωση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού τα αντανακλαστικά του κόμματος ήταν πιο άμεσα, από ότι στην περίπτωση της ανακατάληψης, από την πλευρά της αστυνομίας, των «βιλών» της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: