Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Bitcoin-Economy: Το ευρώ τελειώνει - Το Bitcoin έρχεται

Bitcoin-Economy: Το ευρώ τελειώνει - Το Bitcoin έρχεται

Μέχρι και οι πέτρες σε αυτόν τον πλανήτη, θα έπρεπε να έχουν καταλάβει πως ζούμε σε έναν πλασματικό κόσμο που τον διακινεί μια ψεύτικη οικονομία με στυλοβάτες και εφαρμοστές αυτού τις πολυεθνικές εταιρείες και τους απανταχού πολιτικούς, αντίστοιχα.

Το Οικονομικό σύστημα που επικρατεί στον κόσμο μας τους τελευταίους αιώνες είναι το μονεταριστικό χρηματοπιστωτικό, η οικονομία του χρήματος δηλαδή...

Το οικονομικό αυτό καπιταλιστικό σύστημα ή σύστημα τα ελεύθερης αγοράς, μπορεί όταν δημιουργήθηκε να ήταν το καλύτερο δυνατόν (!?) αλλά στην εξέλιξή του, γίνεται όλο κ πιο συγκεντρωτικό, όλο κ πιο αδιέξοδο για την πλειοψηφία των πολιτών όλου του κόσμου.
Το χρήμα «κινείται» δια μέσω του χρέους (που απλά σημαίνει ότι αν δεν χρώσταγε κανένας σε αυτό τον κόσμο δεν θα υπήρχε να κυκλοφορεί ούτε σεντς).
Εμείς όμως, στον 21ο αιώνα, ζούμε σε μια κοινωνία όπου ΟΛΟΙ χρωστάνε σε ΟΛΟΥΣ ακόμα και απίστευτα, μυθικά ποσά, που μόνο σαν αριθμούς μπορεί να τα δει κάποιος στις περισσότερες περιπτώσεις…
Είναι ένα σύστημα φτιαγμένο να λειτουργεί έτσι, προς όφελος των λίγων, δεν είναι φτιαγμένο για την ευημερία όλων.
Οι υποτιθέμενες προσπάθειες που κάνουν οι ανά τον κόσμο «ειδικοί» του χρήματος (τραπεζίτες, οργανισμοί, φορείς, πολιτικοί, οικονομολόγοι κλπ) για να βρουν δίκαιους τρόπους κατανομής και ελάφρυνσης των φτωχών και δυστυχισμένων είναι τουλάχιστον υποκριτικές κ ψεύτικες.
Ποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτά;
Εν τάχει ο Douglas Rushkoff, επεξηγεί πως το υπάρχον σύστημα επεβλήθη προς όφελος τραπεζών και συντεχνιακών μονοπωλίων, με σκοπό να ευνοεί σε μόνιμη βάση τους κατέχοντες και το πως η τεχνολογία και το διαδίκτυο, έσπασαν σε μεγάλο βαθμό αυτό το πράγμα, καθώς πλέον οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα ν’ αναπτύσσουν πράγματα με χαμηλό κόστος.
bitcoin_flag
-Και εδώ πάλι, θα αναρωτηθούν αρκετοί:
Τιιιιι εννοεί ο… ποιητής; Πως είναι δυνατό, μέσω του διαδικτύου, να υπάρχει οικονομικός έλεγχος και διαφάνεια. Και με τι χρήμα θα κινούμαστε έτσι;
H απάντηση ακούει στ’ όνομα: BitCoin.
Συνοπτικά το Bitcoin, είναι:
  • Ενα ψηφιακό νομισματικό σύστημα μέσω Internet και συνεπώς υφίσταται μόνο μέσα σε ψηφιακά συστήματα, δηλαδή δεν έχει υλική υπόσταση (χαρτονομίσματα π.χ.). Τα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin φυλάσσονται στο ψηφιακό πορτοφόλι του χρήστη
  • Δεν έχει κεντρικό έλεγχο και η λειτουργία του βασίζεται στην επικοινωνία των υπολογιστών μεταξύ τους, μέσω του Internet
  • Όσοι υπολογιστές συνεισφέρουν την επεξεργαστική τους ισχύ στο δίκτυο του Bitcoin, δημιουργούν νομίσματα, προφυλάσσουν το δίκτυο από επιθέσεις κι ελέγχουν την ορθότητα κι εγκυρότητα των συναλλαγών που γίνονται σε αυτό (η διαδικασία αυτή είναι προαιρετική)
  • Η δημιουργία των νομισμάτων είναι ελέγξιμη κι έτσι αποτρέπονται φαινόμενα όπως ο πληθωρισμός
  • Η ανταλλαγή Bitcoins μεταξύ χρηστών, σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο κι αν βρίσκονται, γίνεται εύκολα με τη χρήση ενός προγράμματος
  • Οι αμοιβές για τη μεταφορά Bitcoins είναι απειροελάχιστες (μικρότερες των πέντε ευρωλεπτών)
  • Υπάρχουν υπηρεσίες που ανταλλάσσουν Bitcoins για άλλα νομίσματα όπως ευρώ, δολάρια, κλπ
  • Οι Bitcoin συναλλαγές είναι μη αναστρέψιμες, δηλαδή αν στείλουμε νομίσματα σε ένα φίλο, δεν υπάρχει δυνατότητα ν” αναστρέψουμε τη συναλλαγή. Ο μόνος τρόπος για να λάβουμε τα νομίσματά μας πίσω, είναι να γίνει νέα συναλλαγή από τον φίλο προς εμάς.
Σε πολύ γενικό πλαίσιο μπορεί να θεωρηθεί το αντίστοιχο του email στις χρηματικές συναλλαγές από απόσταση! Μπορεί απλά να στείλεις ένα ποσό από ένα σημείο του πλανήτη σε άλλο χωρίς ενδιάμεσους και με μικρότερο κόστος.
To bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά αξίας μέσω του διαδικτύου πολύ ποιό οικονομικά από τις τρέχουσες διαδικασίες.
Σε αντίθεση με τα νομοθετημένου νομίσματα που αντλούν την αξία τους καί από τον νόμο ένα αλγοριθμικό νόμισμα όπως πχ το bitcoin αντλεί την αξία του από την επίλυση δύσκολων υπολογιστικών προβλημάτων. Αν και η ιδέα του ψηφιακού νομίσματος είναι παλιότερη, το BitCoin δημιουργήθηκε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto.

Ο σχεδιασμός του ακολουθεί ισχυρές τεχνικές κρυπτογραφίας ώστε να ελέγχεται η δημιουργία καθώς και η μεταφορά χρημάτων. Βασίζεται σε peer to peer αρχιτεκτονική και έτσι δεν είναι απαραίτητη η εμπλοκή κεντρικών αρχών. Όλες συναλλαγές διαχειρίζονται συλλογικά από το δίκτυο και είναι διαθέσιμο ως “εφαρμογή”, για τα λειτουργικά μας συστήματα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, δώστε τα στοιχεία σας για λάβετε πολύ περισσότερο υλικό και να μπορέσετε να συμμετάσχετε και εσείς στην Οικονομία του Bitcoit, έξω από την απαρχαιωμένη και αναχρονιστική τρέχουσα ψεύτικη οικονομία.

btc-economy

Πηγή...

http://www.schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: