Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Στέλιος Ράμφος - Διορθώνω το κακό, διορθώνοντας τον εαυτό μου

Στέλιος Ράμφος - Διορθώνω το κακό, διορθώνοντας τον εαυτό μουΛέγαμε λοιπόν συναίσθημα πρώτον, δεύτερον αδιακρισία κράτους κοινωνίας, τρίτη συνέπεια ελαττωματική και αδύναμη κατανόηση του θέματος της νομιμότητος...

Τα Προνεωτερικά κράτη της Οθωμανικής και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν κράτη που ήταν απόλυτες εξουσίες, όπου οι μονάρχες και οι αφέντες ήταν οι ίδιοι νόμος και υπ αυτή την έννοια, δεν είχαμε τα προβλήματα της κοινωνικής εξημερώσεως, αλλά της...

Τα 13 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

Τα 13 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

Τι είναι αυτό που κάνει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες «ανθεκτικούς» και δυνατούς να ανταποκρίνονται σε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους; 

Πολλά άρθρα κάνουν λόγο για τα κρίσιμα χαρακτηριστικά ψυχικής αντοχής που πρέπει να διαθέτει κάποιος, όπως για παράδειγμα επιμονή, αισιοδοξία και μια αλάνθαστη ικανότητα να κάνουν μέχρι και την αποτυχία… επιτυχία. 
Πέρα από τη σωματική δύναμη και την καλή κατάσταση υγείας που απαιτείται να έχει κανείς, η ψυχική και διανοητική δύναμη κρίνεται πιο σημαντικός παράγοντας, όπως...

10 τοξικές προσωπικότητες που ζουν μέσα σου

Δυστυχώς, όλοι μας έχουμε ανθυγιεινές προσωπικότητες θαμμένες βαθιά μέσα μας που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή μας. 

Παρά το γεγονός ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και έχουμε τα δικά μας «θέματα προσωπικότητας», μερικά «θέματα» είναι, ειλικρινά, τοξικά. 
Είναι τοξικά ως προς την ευτυχία μας. Είναι τοξικά...

Ο πρωταρχικός φόβος του Έλληνα

«Όλοι οι άλλοι τα παίρνουν, εγώ μαλάκας είμαι;» 

Μετά ο Χάρης Τομπούλογλου είπε ότι εμπιστεύεται τον Θεό και τη Δικαιοσύνη και κατέστρεψε εντελώς την καλή εικόνα που άρχισα να σχηματίζω.
Διότι ο Χάρης, δεν προσπάθησε, απλώς, να δικαιολογήσει την πράξη του-αυτό είναι το λιγότερο. 
Mέσα σε μία μικρή πρόταση συμπύκνωσε ολόκληρη πραγματεία περί νεοελληνικής ηθικής στον δημόσιο βίο. Και όχι μόνο αυτό. Έδειξε έναν από τους μεγαλύτερους φόβους που κυνηγάει, σαν σκιά, τον Έλληνα. 
Παλιά, έτρεμες μη λερώσεις το κούτελο. 
Τώρα, ανησυχείς μη σε πουν μαλάκα...

Πως να κερδίσεις τις εντυπώσεις στην συνέντευξη για μια ενδιαφέρουσα εργασία

Πως να κερδίσεις τις εντυπώσεις στην συνέντευξη για μια ενδιαφέρουσα εργασίαΑνεξάρτητα με το πόσες συνεντεύξεις έχετε κάνει για να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας και πόση εμπειρία έχετε σε αυτό, δεν παύει η διαδικασία της συνέντευξης να είναι στρεσογόνα και να ανησυχεί τους περισσότερους υποψηφίους.

Όσο πιο σημαντική, θεωρούμε ότι είναι η θέση εργασίας, τόσο μεγαλύτερη ένταση μπορεί να νοιώθουμε πριν πάμε εκεί. 
Μπορείτε όμως να αποφύγετε την έκκριση μεγάλης ποσότητας κορτιζόλης (oρμόνης του στρες) αν είστε καλά προετοιμασμένοι. Η προετοιμασία είναι το παν...

Σύμβουλοι με 1 ευρώ την ημέρα

Την παροιμία που λέει ότι στην Ελλάδα αν πετάξεις πέτρα θα βρεις σκύλο ή κεφάλι προέδρου ίσως να την έχετε ακούσει...

Δεν μας τελείωσαν οι πρόεδροι, αλλά αντικαταστήσετε τους σκύλους με τους συμβούλους θα έχετε μια εικόνα της σημερινής επιχειρηματικής πραγματικότητας.

Σύμβουλοι διαχείρισης περιουσίας, σύμβουλοι ακινήτων, σύμβουλοι Μάρκετινγκ, σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι οικογενειακού προγραμματισμού και η λίστα δεν έχει τελειωμό. 
Έχουμε φτάσει να είμαστε 2 σύμβουλοι για κάθε ζωντανό πλάσμα...

"Ιντερνετικά" Εργαλεία Έμπνευσης!

  Ναι! Πιστεύω ότι η έμπνευση προκύπτει μέσα από τα πολλά ερεθίσματα! Και δεν εννοώ μόνο εγκεφαλικά ερεθίσματα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι εντοπίζουν την έμπνευση και κατ' επέκταση και τη δημιουργικότητα στον εγκέφαλο! Εγώ την πάω λίγο παρακάτω! Στην καρδιά! 

Εμπνέομαι απ' οτιδήποτε «μιλάει» στην καρδιά μου! Από οτιδήποτε με κάνει να ανατριχιάσω, να συγκινηθώ, να παθιαστώ, να γελάσω, να θαυμάσω...

Απ' οτιδήποτε με «οδηγεί» στο Fun! 

Έτσι λοιπόν προσπαθώ να είμαι ανοικτή και να βρίσκω όσες περισσότερες πηγές έμπνευσης μπορώ. Και τις περισσότερες φορές εμπνέομαι από πράγματα ή/και καταστάσεις που φαινομενικά είναι άσχετες από το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Μία από τις πολλές πηγές έμπνευσής μου αποτελεί και το Internet με κάποια από τα παρελκόμενά του. Και ποια είναι αυτά; ...

Τεχνοκράτες για ποιους;

Δυο λέξεις που κυριαρχούν στην εποχή μας είναι «τεχνοκράτης» και «μεταρρύθμιση». 

Κι οι δυο παραπέμπουν στη νέα εποχή που διανύουμε, η οποία όμως, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τον άνθρωπο.
Υποτίθεται ότι η εποχή αυτή, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης  των οικονομιών που επιβλήθηκε από τις μητροπόλεις του καπιταλισμού, έχει διαμορφώσει διαφορετικές ανάγκες, ανάλογες με την εξέλιξή της. 
Γι’ αυτό και ακούμε συχνά για πολιτικές δυνάμεις ή κυβερνήσεις  μεταρρυθμιστικές,  που βασίζονται σε τεχνοκράτες  με σύγχρονες οικονομικές  αντιλήψεις, που είναι αναγκαίες για να ανταποκριθούν στις νέες  ανάγκες και απαιτήσεις του καιρού.
Ποιες όμως είναι αυτές οι αντιλήψεις και ποιον τελικά, εξυπηρετούν; ...

Γαρίφαλο, για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου!

Γιορτές και το σπίτι γεμίζει γαργαλιστικά αρώματα και μυρωδιές από παραδοσιακά γλυκά και φαγητά. Ανάμεσα στα αρώματα που συνοδεύουν τον μπακλαβά ή τα μελομακάρονα, ξεχωρίζει το έντονο, πικάντικο γαρίφαλο! 

Αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, αλλά και με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία! ...

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της

Πέρα από τις τεχνικές του κουρέματος που οδηγούν στη σταθεροποίηση της δραματικής μας κατάστασης, η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια συνολικά χρεοκοπημένη χώρα. 

Θα ζήσουμε πάνω από δέκα χρόνια εκτός αγορών, σε διαρκή οικονομική ύφεση, με μη ανταγωνιστική οικονομία, με κράτος αναποτελεσματικό και άκρως διεφθαρμένο και πολιτικό σύστημα που ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογική πελατεία και τα ποσοστά του. 
Στο τέλος της δεκαετίας θα έχουμε ακόμα, ένα τερατώδες χρέος, στα 120% του ΑΕΠ. Τι άλλο θέλουμε;
Η Ευρώπη δεν μας εγκαταλείπει, το αντίθετο...

Μίζα 18.000.000 ευρώ σε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΙΣ "ΠΛΗΡΩΜΕΣ"

Μίζα που κατευθύνονταν σε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ ύψους 18.000.000 ευρώ ανακάλυψαν οι Γερμανοί εισαγγελείς σε συνεργασία με τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Κλήση από τους ανακριτές για να απολογηθεί για τις μίζες για τα εξοπλιστικά έλαβε ο έμπορος όπλων Πάνος Ευσταθίου.
Τον Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπ. Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ότι του έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών...

Πανικός στο Μαξίμου από τις κινήσεις Πολύδωρα που διεμβολίζουν τη ΝΔ

Αρχίζουν να δικαιώνονται όσοι από τις πρώτες ώρες της διαγραφής του Βύρωνα Πολύδωρα υποστήριζαν ότι η διαφοροποίηση του βουλευτή της Β΄ Αθηνών δεν είναι κάτι που μπορεί να προσπεράσει εύκολα η ηγεσία της ΝΔ, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει την θρυαλλίδα για ευρύτερες ανακατατάξεις στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.
Ενδεχομένως, αυτή να ήταν και η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου, που μετά το «όχι» Πολύδωρα στη δήμευση των ακινήτων, φρόντισε να τον «στολίσει» αμέσως με...

Τα 10 Καλύτερα Γυμνά Ημερολόγια του 2014 έχουν καλό σκοπό... Απολαύστε τα!

Τα 10 Καλύτερα Γυμνά Ημερολόγια του 2014 έχουν καλό σκοπό... Απολαυστε τα.
Τα 10 Καλύτερα Γυμνά [και φιλανθρωπικά] Ημερολόγια για το 2014...

Πρωτοφανής ανακοίνωση υποστήριξης του Χάρη Τομπούλογλου !

Δεν είναι σύνηθες στη Ν.Δ. να στηρίζει τους ανθρώπους της όταν αντιμετωπίζουν δικαστικές διώξεις, όπως π.χ. συμβαίνει στο χώρο της αριστεράς, όπου βλέπουμε από μαχητικά συλλαλητήρια μέχρι και συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια, ακόμη και για δολοφόνους.

Έτσι, ξενίζει η ανακοίνωση στήριξης στον (πρώην μέλος της ΝΔ) Χάρη Τομπούλογλου από την παράταξή του, που είχε το "χρίσμα" της "κεντροδεξιάς παράταξης":
Στην ανακοίνωση ο Χ. Τομπούλογλου χαρακτηρίζεται «ατόφιος και χαρισματικός άνθρωπος, ο αγωνιστής για την ανθρωπιά με τον ακέραιο χαρακτήρα», που «θα συνεχίσει τον αγώνα του και δεν θα σκύψει το κεφάλι όση λάσπη και αν δεχθεί»!
Παράλληλα γίνεται αναφορά σε...

Αργό πετρέλαιο σε μία ώρα αντί για μερικά εκατομμύρια χρόνια

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν επιταχύνει τη διαδικασία μετατροπής άλγης σε αργό πετρέλαιο σε βαθμό τέτοιο ώστε απαιτείται λιγότερο από μία ώρα για την παραγωγή του καυσίμου έναντι μερικών εκατομμυρίων ετών που διαρκεί στη φύση.
Μηχανικοί του εργαστηρίου Pacific Northwest National Laboratory που υπάγεται στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια χημική διαδικασία που παράγει αργό πετρέλαιο όταν αναμειγνύεται με άλγη.
Η χημική αντίδραση δεν είναι μόνο ταχεία αλλά και συνεχής καθώς...

ΟΑΕΔ: Έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία»

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης προγράμματος προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 20.000.000,00€. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 & 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013...

Επιστολή των Μακεδόνων προς Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη

Επιστολή των Μακεδόνων προς Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη
20 Δεκεμβρίου 2013
Κύριο Γιάννη Μπουτάρη
Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Ως εκπρόσωποι 3,5 εκατομμυρίων απανταχού Μακεδόνων θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε και δεν συμφωνούμε με τα ατυχή σχόλια και την πιο ατυχή φωτογράφησή σας κάτω από πανό που αναγραφόταν «Οικονομικό Επιμελητήριο Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στα Σκόπια στις 10 Δεκεμβρίου. [1]
Όταν ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, διαχρονικής πρωτεύουσας της Μακεδονίας και των απανταχού Μακεδόνων, δέχεται να...

Η στύση

Ντριν, ντριν, ντριν. Χτυπάει το τηλέφωνο.
Εσύ: Εμπρός
Φωνή: Καλημέρα σας κύριε Ελληνίδη, σάς καλώ από το call center του Υπουργείου Οικονομικών. 
Είμαι η Σούζυ Βολεψαροπούλου-Φιλοτόμαρου και η συνομιλία μας καταγράφεται. 
Έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές 150 ευρώ προς το δημόσιο ταμείο αλλά από τον έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι έχετε κάνει αγορές βρεφικού γάλακτος το 2012 αξίας 60 ευρώ και επισκεφθήκατε δύο φορές τον παιδίατρο με κόστος 80 ευρώ. 
Έχετε αγοράσει και τρία πακέτα τσιγάρα όλο το χρόνο αξίας 12 ευρώ. 
Γιατί δεν πληρώσατε το χρέος σας εφόσον μπορούσατε να κάνετε αυτές τις άσκοπες δαπάνες; ...

ΚΑΝΤΑ-δα Μίζας! Ένας άνθρωπος που γνωρίζει προσωπικά τον Κάντα γράφει όλη την αλήθεια

Πολλά έχουν γραφτεί αυτές τις ημέρες για τον Αντώνη Κάντα
Ένας άνθρωπος που τον γνώρισε από κοντά κι έχει άποψη από πρώτο χέρι γράφει στο Onalert για τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών. 
Ο Κωνσταντίνος Φράγκος δημοσιογράφος - συγγραφέας και απόστρατος αξιωματικός με πένα που πάντα βγάζει "φωτιές" γράφει για την Καντά-δα της μίζας....

Συνοπτική μελέτη της κορεατικής αγοράς κρασιού - Οι προοπτικές για τα ελληνικά κρασιά

Συνοπτική μελέτη της κορεατικής αγοράς κρασιού - Οι προοπτικές για τα ελληνικά κρασιά

Τα αλκοολούχα ποτά που καταναλίσκονται στη Ν. Κορέα είναι, κατά σειρά προτιμήσεως, κυρίως η μπύρα και το εθνικό ποτό των Νοτιοκορεατών το soju.

Τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ δημοφιλές το Makoli, το οποίο είναι ένα είδος κρασιού από ρύζι. 
Γενικά πάντως οι Κορεάτες αγαπούν το αλκοόλ και η κατανάλωση οινοπνευματωδών είναι υψηλή.
Με την πάροδο όμως του χρόνου, επήλθαν αλλαγές στις συνήθειες του μέσου καταναλωτή, που συνοψίζονται ως εξής: ...

Δημοσκόπηση Σοκ: Τρικομματική Βουλή χωρίς...

Τρικομματική Βουλή χωρίς το ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

Στο 36,4% οι αναποφάσιστοι - ΣΥΡΙΖΑ: 14,5%, Άλλο κόμμα:10,5%, ΝΔ: 7,3%, ΚΚΕ: 3,5% και όλοι οι άλλοι κάτω από το 3%

Ανατρεπτικά είναι τα συμπεράσματα δημοσκόπησης που εκπόνησε το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο.
Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5% και ακολουθεί η ΝΔ με μόλις 7,3%. Τεράστιο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Πιο συγκεκριμένα, στο...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Φόροι 2014 - Αναλυτικά τι θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες

Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενος έρχεται με το νέο έτος αφού έρχεται φοροεπιδρομή για τα εισοδήματα του 2013.

Μάλιστα για μισθωτούς και συνταξιούχους η καμπάνα της Εφορίας θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ και θα τους ζητά να πληρώσουν φόρο 22% - 32% και 42%.

Την ίδια ώρα από το στόχαστρο της Εφορίας δεν βγαίνουν ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι θα επιβαρύνονται πλέον με 26% φορολόγηση. 

Παράλληλα και τα ενοίκια θα επιβαρυνθούν με φόρο 10%.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ μπαίνει τέλος στο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, αλλά και τα επιπλέον αφορολόγητα ποσά για τα παιδιά που ισχύουν για όλους είτε είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, είτε επαγγελματίες. 
Την ίδια στιγμή καταργούνται όλες οι εκπτώσεις φόρου για τους μη μισθωτούς, αλλά και το μέτρο των αποδείξεων...

Παναγιώτης Τσίναβος: Ο πρόεδρος της Κρι Κρι που ορφάνεψε στα 6 του, οδήγησε την εταιρεία στην κορυφή και τώρα εμψυχώνει τους εργαζόμενους μετά τη φωτιά

Παναγιώτης Τσίναβος: Ο πρόεδρος της Κρι Κρι που ορφάνεψε στα 6 του, οδήγησε την εταιρεία στην κορυφή και τώρα εμψυχώνει τους εργαζόμενους μετά τη φωτιά

Παραμονή Χριστουγέννων, η Ελλάδα πάγωσε βλέποντας στις οθόνες τις φλόγες να τυλίγουν τις γραμμές παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού της πασίγνωστης εταιρείας Κρι Κρι στις Σέρρες. 

Η αγωνία των εργαζομένων εν μέσω κρίσης ήταν τραγική, όμως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, γιος του ιδρυτή έσπευσε να τους διαβεβαιώσει πως μπορεί οι αποθήκες να κάηκαν όμως η πίστη και το όραμα άναψαν...

«Αριστερά με το χαβιάρι» - «La gauche caviar»

pothen4

Όσοι ψηφίσετε αυτό το πανάθλιο μόρφωμα κατατάσσεστε αυτόματα στους προδότες έθνους και πίστης…

Το τι θα ακολουθήσει… καλύτερα μην το μάθετε….

Πόσο τυχαίο είναι πως η χούφτα των πάμπλουτων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε ένα Ελληνικό ομόλογο, αντίθετα είχε …
…BlackRock στο χαρτοφυλάκιο του η οποία θησαύρισε από την Ελληνική τραγωδία
(και θησαυρίζει από την συνεχιζόμενη τραγωδία στις Σκουριές;)
Μπορεί το...

Ανόητα παπαγαλάκια

Photo: Mike Jones @flickrΣύμφωνα, λοιπόν, με το αποκλειστικό ρεπορτάζ, «το Μαξίμου ήταν ενήμερο για την ενέδρα της αστυνομίας στον Τομπούλογλου» 

Το είπαν οι τηλεοράσεις, το άκουσα στο ραδιόφωνο. Ευτυχώς, δεν το διάβασα στις εφημερίδες – ίσως η αργία τούς προστάτευσε. 
Μια ρεπόρτερ, μάλιστα, το «προχώρησε»: 
«Ενήμερος ήταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός o οποίος έδωσε και το πράσινο φως για τη σύλληψη του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας». 
Τα πράγματα, δηλαδή, εξελίχθηκαν, περίπου, ως εξής...

Απίστευτη φραστική επίθεση του Νάσου Αθανασίου σε Αλ- Σάλεχ και Παπακώστα!

Τι συνέβη στα παρασκήνια της Τσαπανίδου!

Στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν χθες καλεσμένοι οι Νάσος Αθανασίου του ΣΥΡΙΖΑ, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ του ΠΑΣΟΚ και η Κατερίνα Παπακώστα της ΝΔ. 
Η συζήτηση κατά την διάρκεια της εκπομπής κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε πολιτική συζήτηση, αλλά τίποτα δεν προμήνυε το ξέσπασμα εκτός κάμερας που θα ακολουθούσε. 
Eίναι γεγονός ότι η Σάλεχ είναι προκλητική στη συμπεριφορά σε σημείο να σε φτάνει στα όρια...

Το πέρας των Χριστουγέννων.

Το πέρας των Χριστουγέννων. Γράφει ο ηθοποιός Λευτέρης Δημηρόπουλος.
Γράφει ο ηθοποιός Λευτέρης Δημηρόπουλος.
  
  Τα Χριστούγεννα πέρασαν όπως κάθε χρόνο. 
Οι μάγοι έφεραν τα δώρα, ο Γάσπαρ αμφισβήτησε την εμβέλεια σήματος γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κι έγινε αμέσως Ρούντολφ το ελαφάκι, ο ‘Λιάπης’ στην Κουάλα Λουμπούρ κι ο ‘Λιαπάκης’ στη Δράμα, οι...

(Αιθαλ)ομίχλη στο μυαλό του Στουρνάρα

Έπεσαν βροχή τα Χριστουγεννιάτικα έκτακτα δελτία ειδήσεων για να μας πουν ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο γιατί αν μειωθεί θα ανοίξει παράθυρο στο λαθρεμπόριο των καυσίμων, ενώ επιπλέον θα έβγαιναν κερδισμένοι αυτοί που θα είχαν τη δυνατότητα να θερμάνουν τις πισίνες τους με χαμηλότερο κόστος. Το ακούσαμε κι αυτό!

Δηλαδή ο Στουρνάρας μας λέει στα μούτρα ότι είναι...

Ροζ Πάνθηρας

Χαλαρώστε ... απολαμβάνοντας τον Ροζ Πάνθηρα σε νέες περιπέτειες...

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε αντρικά μυστικά (που δεν θέλουμε να μάθουμε)

Photo: tust/Flickr

Το τι καρασκουπιδαριό γράφεται σ΄ αυτό το ιντερνέτ (όπως το τονίζει ο μπαμπάκας μου) παίδες μου αγαπημένοι, δεν λέγεται. 

Κάθε φορά νομίζω πως πιάσαμε τον πάτο και κάθε φορά ο πάτος αποδεικνύεται κινητός σαν εορτή του Αη Γιώργη, αλλά με φορά μόνο προς τα κάτω.
Σήμερα στο λεωφορείο άρχισα να χαζεύω τις παπαριές που γράφονται και μεταδίδονται σαν ιός στο facebook και έπεσα πάνω σε άρθρο ενός απ΄ αυτά τα girly –birly- dirly sites. Είχε τον μυστηριώδη και πολλά υποσχόμενο τίτλο «5 μυστικά που θέλετε να μάθετε για τους άντρες» και απεδείχθη εξεχόντως ιδιοφυές. 
Να, μα την Παναγία, παίδες μου αγαπημένοι, το διάβασα και κάτι έσπασε μέσα μου. Το τείχος της άγνοιας θα ήταν. Το διάβασα και το φως της γνώσης έλουσε την καρδιά μου. Τώρα πια είμαι ένας σοφότερος άνθρωπος γιατί ενημερώθηκα ότι οι άνδρες: ...

Κίνηση ματ από τον Πούτιν

Τελικά τους την... έφερε ο Πούτιν. Εκεί που ετοιμάζονταν να του «δώσουν ένα μάθημα» υποβαθμίζοντας τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι (ένα σημαντικό στοίχημα για τον Πούτιν) με αφορμή την ψήφιση μιας σειράς αυταρχικών νόμων αλλά και τα δικαστικά σίριαλ που έχουν παιχτεί με το συγκρότημα Pussy Riot και τους ακτιβιστές της Greenpeace, ο Ρώσος πρόεδρος, με μια κίνηση ματ τους αφόπλισε.

Η συμβολική αξία της απελευθέρωσης του πρώην μεγιστάνα Χοντορκόφσκι, ενός ανθρώπου που τα διεθνή Μ Μ Ε είχαν φτάσει σε σημείο να αποκαλούν «προσωπικό κρατούμενο του Πούτιν», είναι τόσο μεγάλη και τόσο συναισθηματικά φορτισμένη που καλύπτει - για περιορισμένο χρονικό διάστημα - όλα τα υπόλοιπα και χαρίζει στο Κρεμλίνο το πολύτιμο «διπλωματικό μομέντουμ»...

«Καταπέλτης» η ανακοίνωση του ΑΠΘ για ρύπους και λιτότητα (Video)

Μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει στην επιτυχία του μέτρου εξίσωσης του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, 

τα αποτελέσματα ωστόσο στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Λίγες ώρες μετά τη νέα δήλωση του υπουργού Οικονομικών (χθες μετά από σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος κ.κ. Γωργιάδη και Μανιάτη) ότι δεν κάνει πίσω στον Ειδικό Φόρο στα Καύσιμα, η Θεσσαλονίκη...

Η "λαική δεξιά" κάτι ετοιμάζει....!

Απελευθερώνει δυνάμεις η διαγραφή Πολύδωρα....

Νέες ζυμώσεις στην λαική δεξιά, έφερε η ηχηρή διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα από τις τάξεις της ΝΔ. 
Το τέλος του ιστορικού στελέχους από την γαλάζια παράταξη ,έχει πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις, με τις πληροφορίες του parapolitika.gr να λένε πως μια σειρά στελεχών της λεγόμενης "λαικής δεξιάς", κάτι ετοιμάζει. Όπως γνωρίζουμε τις τελευταίες ημέρες, έχουν συνομιλήσει με τον τέως πρόεδρο της Βουλής, τόσο ο...

1.3 δισ. τόνοι τροφίμων πετιούνται ετησίως σε όλο τον κόσμο, ικανοί να θρέψουν τους πεινασμένους ολόκληρου του πλανήτη - Φιλμ μικρού μήκους

Ναι, το νούμερο είναι ιλιγγιώδες!

Τα τρόφιμα που πετάμε κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζουν τους 1.3 δισ. τόνους! 

Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο ιλιγγιώδης αν σκεφτεί κανείς ότι η παραπάνω ποσότητα ισοδυναμεί με 40 εκατομμύρια τριαξονικές νταλίκες! 

Πρόκειται για το 1/3 των τροφίμων που αγοράζουμε κάθε χρόνο...

Αρχαίων σοφία: ποια η πραγματική αξία του χρήματος;


Στη σημερινή κοινωνία όλα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από το χρήμα.

Όλοι μας επιδιώκουμε να βρούμε μια καλοπληρωμένη θέση εργασίας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να βγάζουμε τα προς το ζην, αλλά να μπορούμε ακόμη να απολαμβάνουμε τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής.
Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε όλοι να θεωρούν το χρήμα ως μια υπέρτατη αξία δεδομένου ότι χωρίς αυτό είναι αδύνατον να αγοράσει κανείς υλικά αγαθά, πράγμα που φαντάζει καταστροφικό στην καταναλωτική κοινωνία όπου διαβιούμε.
Είναι, όμως, πραγματικά έτσι τα πράγματα; 

Έχουν πραγματικά τόσο μεγάλη αξία τα χρήματα όση εμείς θέλουμε να τους προσδίδουμε;
Για να δούμε ποια είναι η άποψη των αρχαίων Ελλήνων και πιο συγκεκριμένα, του Σοφοκλή πάνω στο θέμα:...

Πολύ σπάνια & παλιά εικόνα της Χριστουγεννιάτικης Παναγίας να θηλάζει τον Ιησού με ακάλυπτο το αριστερό στήθος – Κρήτη, Καψαλιανά! (Φωτό)

Οι εικόνες της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας 

θεωρούνται και είναι «χριστουγεννιάτικες», καθόσον παρουσιάζουν τη Θεοτόκο να κρατάει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Χριστό και να Τον τρέφει με το γάλα της (να Τον θηλάζει)
Για τον λόγο αυτό, οι εικόνες αυτές είναι πολύ αγαπητές στις νέες μητέρες και ιδιαίτερα σε όσες θηλάζουν.
Η Παναγία η Γαλακτοτροφούσα βρίσκεται μέσα στο εκκλησάκι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ & Γαβριήλ, στο χωριό Καψαλιανά, 5 χλμ πριν τη Μονή Αρκαδίου. 
Το καμπαναριό του αναστήλωσαν πρόσφατα αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού όλος ο οικισμός έχει χαρακτηρισθεί με Προεδρικό Διάταγμα ως υψηλής πολιτιστικής αξίας...

ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ: Παγάνες με βροχή...

Παγάνες με βροχή...

Μπορεί να είναι δύσκολο για τους πολλούς, αλλά ποτέ για να το καταλάβει ο κυνηγός του αγριογούρουνου ότι η βροχή είναι ένας παράγοντας που φρενάρει διαθέσεις και αδρανοποιεί τα κυνηγετικά ένστικτα. 

Και επί της ουσίας, δυσκολεύει αφάνταστα την ιχνηλασία των σκύλων.

Μάλιστα, ορισμένες φορές, εξαφανίζει γρήγορα κάθε μυρωδιά πάνω στα βρεγμένα φύλλα και το χώμα
Έχει όμως και ένα μεγάλο πλεονέκτημα ο βροχερός καιρός. Το άνοιγμα των ουρανών ακολουθείται από μια λεπτομερή απεικόνιση των κινήσεων πάνω στη γη. 
Η ιχνηλασία, ειδικά για τους έμπειρους, είναι παιχνίδι όταν...

Ο Επιστήμονας παγκοσμίου κύρους που έφερε στο φως χαμένες ελληνιστικές πόλεις, πέθανε σε ηλικία 84 ετών


Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο αρχαιολόγος Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης

Επιστήμονας παγκοσμίου κύρους έφερε στο φως χαμένες ελληνιστικές πόλεις

O αρχαιολόγος που ανακάλυψε ένα «χρυσό βουνό» στη Βακτριανή, τις χαμένες στα βάθη της Ασίας ελληνιστικές πόλεις της Μαργιανής, τον πρώτο ζωροαστρικό ναό και ένα ανάκτορο ηλικίας 4.500 ετών που μοιάζει με εκείνα της Κνωσού στο Τουρκμενιστάν, ο Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης, πέθανε χθες τα ξημερώματα στη Μόσχα σε ηλικία 84 ετών.
«Οταν μιλώ για τη μεγάλη σημασία των ευρημάτων στη Μαργιανή, δεν μιλώ για τον εαυτό μου, αλλά για την Ελλάδα», έλεγε σε...

"Όχι" της Ελλάδας στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η Αθήνα προς την Άγκυρα με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, «ξεκόβοντάς» της κανονικώς ότι 

αν η Τουρκία δεν αντιληφθεί πως η Κύπρος ανήκει στην ΕΕ, στην οποία η Άγκυρα θέλει να μπει , τέτοια προοπτική δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ γι’ αυτήν!

Για το λόγο αυτό, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, αναφερόμενος στη δήλωση που προέβη το Τουρκικό ΥΠΕΞ, τόνισε τα εξής:...

To 2013 σε τρία λεπτά από το Reuters| Βίντεο


Ήρωες και αντί - ήρωες που πέρασαν στην αιωνιότητα μέσα από τον φωτογραφικό φακό των φωτορεπόρτερ του Reuters.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο βίντεο, το ειδησιογραφικό πρακτορείο διατρέχει όλο το 2013 και μας θυμίζει όλα όσα μας αφήνει πίσω του...

100% απίστευτοι άνθρωποι!

Αυτοί οι υπέροχοι "τρελοί", που ζουν με την αδρεναλίνη μονίμως στο κόκκινο, όλοι μαζί σε ένα βίντεο.

Οι λάτρεις των x-x-xtreme sports!

Τα επιτεύγματα του απίθανου όντος που λέγεται άνθρωπος και οδηγείται από το μυαλό του σε κάθε κορυφή ή βυθό της γης, πιο πέρα από αυτήν, στους πλανήτες στο γαλαξία, αλλά και στο ατέλειωτο σύμπαν του ίδιου του, τού μυαλού.
"Δύναμη", η λέξη. 
"Στιγμιαία αίσθηση αθανασίας" η φράση.
Απολαύστε τους μέχρι να χορτάσει το μάτι και ίσως, το απωθημένο...

Το βίντεο σοκ της Γαλλικής τηλεόρασης για το Ισλάμ...

Το βίντεο σοκ της Γαλλικής τηλεόρασης για το Ισλάμ, για όσους δεν το είδατε...

Πως αντιμετωπίζεται η κατάποση υδροχλωρικού οξέος από τα αναψυκτικά;

Καθηγητής Χημείας απαντά για το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ωρών

Μετά από την αναστάτωση που προκάλεσε η προκήρυξη οργάνωσης όπου ανέφερε πως είχε δηλητηριάσει αναψυκτικά με υδροχλωρικό οξύ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αναφέρει τι μπορεί να προκαλέσει αυτό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μιλώντας...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μάνατζερ της πλάκας

Εικόνα Παρατημένα παπούτσια

Περνιέται για λογικό στην εποχή μας, ακόμα και αυτονόητο ή επιβεβλημένο να διοικείται μια χώρα σαν επιχείρηση, με το βλέμμα στους αριθμούς και όχι στους ανθρώπους.

Φουσκώνουν όλοι, φουσκώνουν σαν το διάνο και οι δικοί μας που κάνουν τους μάνατζερ, τρομάρα τους

Ψοφολογάει ο ντουνιάς, αριθμομηχανή αυτοί. 
Πριν πάρουν κεφάλια, τολμούν να σηκώνουν τους ώμους, επισείοντας το κατάστιχο. 
Τους βλέπεις που ονειρεύονται τον έπαινο του μάνατζερ, καθώς μαγειρεύουν το μπακαλοτέφτερο. 
Τους κόβεις και από το στυλάκι που κοπιάρουν, με το κοστουμάκι που φορούν...

Επίθεση σε πολυεθνικές - ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ COCA COLA ΚΑΙ ΤΗΣ NESTLE ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - Video για τον τρόπο δράσης της οργάνωσης FAI/IRF



Έπειτα από χημικές αναλύσεις σε ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο, ανιχνεύτηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος στο αναψυκτικό των 500 ml που εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του zougla.gr σε λευκό φάκελο, ο οποίος περιείχε επίσης ένα usb stick (με προκήρυξη/video).

Καθώς το θέμα άπτονταν της δημόσιας υγείας, το δείγμα δόθηκε σε ειδικό εργαστήριο για ανάλυση, όπως άλλωστε προέτρεπε ο συντάκτης του κειμένου. Μετά το πέρας των χημικών εξετάσεων, δημοσιεύουμε αυτούσια την προκήρυξη....

Οι συγκινητικές φωτογραφίες με τον τσολιά που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου - Χρόνια Πολλά σε όλες & όλους..!

1875923Κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά – όπως οι Εύζωνες μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Και οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από το πρωί,
δείχνουν έναν αξιωματικό της Προεδρικής Φρουράς που φοράει την κάπα στον ακίνητο τσολιά
προκειμένου να τον προφυλάξει από το κρύο...
Αστείρευτη πηγή αγάπης για τον συνάνθρωπο και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...
Η γέννηση του Θεανθρώπου ύψιστη απόδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής...

Χρόνια Πολλά σε όλες & όλους..!

Από την Γερμανία στην Ελλάδα - video

τίμων θανάσης1Ο μικρός ταλαντούχος Έλληνας Τίμων Θανάσης, που έχει ξετρελάνει τους Γερμανούς, σε εορταστικά τραγούδια
Έναν χρόνο πριν είχαμε αναδείξει από το ΠΥΓΜΗ.gr το ταλαντούχο Ελληνόπουλο, Τίμωνα Θανάση, του οποίου η φωνή, αν και ακόμα παιδική, έχει αφήσει με ανοιχτό το στόμα τους Γερμανούς που δεν διστάζουν να μιλούν για ένα μελλοντικό Παβαρότι...

Χρόνια Πολλά σε όλες-ους..!


Αστείρευτη πηγή αγάπης για τον συνάνθρωπο και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...
Η γέννηση του Θεανθρώπου ύψιστη απόδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής...

Χρόνια Πολλά σε όλες-ους..!

ΣΟΚ: Υδροχλωρικό οξύ σε αναψυκτικά στην Ελλάδα!

Ανακοίνωση της Coca-Cola - Ποια αναψυκτικά αποσύρονται;
Θετικά σε υδροχλωρικό οξύ βγήκαν τα δύο αναψυκτικά που απέστειλε χθες η η οργάνωση FAI-IRF  Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα και την εφημερίδα Espresso.
Μαζί με τα επιμολυσμένα αναψυκτικά η οργάνωση απέστειλε εξασέλιδη προκήρυξη, μέσα σε στικάκι, στην οποία ισχυρίζεται ότι για τις επόμενες 10 ημέρες, δηλαδή μέσα στην περίοδο των εορτών θα...

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα

Κάθε περιοχή της Ελλάδας αυτές τις γιορτινές μέρες αναβιώνει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο. Κάποια είναι πολύ γνωστά, άλλα λιγότερο διαδεδομένα. 

Καλικάντζαροι, φωτιές, γλέντια, παραδοσιακά παιχνίδια και γλυκίσματα είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά Χριστουγεννιάτικα έθιμα. Ας ταξιδέψουμε για λίγο βλέποντας κάποια απ’ αυτά….

Αναρωτηθείτε: Γιατί μερικές απόψεις γίνονται "κινήματα", ενώ άλλες παραμένουν "αιρέσεις";



Δεν είναι κακό να είσαι "οικολόγος"... Και εγώ είμαι... 
Και οι οικολόγοι είναι δύο ειδώνΟι πλούσιοι που έχουν την πολυτέλεια, και οι φτωχοί που, κάπως, λες και δεν έχουν άλλα προβλήματα, δίνουν στην οικολογία ...προτεραιότητα. 
Αλλά δεν σάς κάνει εντύπωση πόσο "οικολογικοί" έχουμε γίνει; ...

Πενήντα συμβουλές μακροζωίας από υπεραιωνόβιους


Όλοι ψάχνουν το μυστικό της μακροζωίας.

Γενετιστές, χημικοί, βιολόγοι, φυσικοί κ.τ.λ. 

η γειτόνισσά σας που αγοράζει όποια κρέμα κυκλοφορεί στο εμπόριο και «υπόσχεται» ότι καθυστερεί την εμφάνιση των σημαδιών του γήρατος.

Όλοι.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, που ίσως το έχουν βρει.

Οι υπεραιωνόβιοι!

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής, αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Γης.
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ένα κοινό, πέρα από την… ηλικία. Όλοι «ορκίζονται» σε ορισμένες συνήθειες και ρουτίνες τους, στις οποίες αποδίδουν… τη μακρά ζωή τους.
Από σφηνάκια ουίσκι, μέχρι μεσημεριανές σιέστες και… παγωτό, δείτε παρακάτω μερικά από τα «μυστικά μακροζωίας» ορισμένων…

Γιατί ο Αϊ-Βασίλης έχασε το δρόμο; - Ένα παραμύθι για μεγάλους

Έχουν σχέση τα παραμύθια με τις κρίσεις;

Τον καιρό της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του εικοστού αιώνα, το 1930 –μια χρονιά πραγματικά μεγάλης απελπισίας–, ο Τζον Μέυναρντ Κέυνς δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο «Οικονομικές δυνατότητες για τα εγγόνια μας»
Στο κείμενο αυτό έλεγε πως η κρίση σχετιζόταν λιγότερο με τους γεροντικούς ρευματισμούς της παλιάς κοινωνίας και περισσότερο με τους σπασμούς γέννησης της καινούριας κοινωνίας.
Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορική εξέλιξη της οικονομίας, διαπίστωνε ότι ...