Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Εννέα τρόποι για να περιορίσετε τις πιθανότητες καρκίνου

Εννέα τρόποι για να περιορίσετε τις πιθανότητες καρκίνουΠρόσφατη έρευνα σχετική με τον καρκίνο, κατέδειξε ότι υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν υψηλές πιθανότητες να νοσήσουν. 
Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα ανεξαιρέτως για όλους.
Ο υγιεινός τρόπος ζωής θα μπορούσε να αποτρέψει περίπου το 50% των θανάτων από καρκίνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Δείτε 9 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας και προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Καρκινικών Ερευνών του Σιάτλ...

Ο κύκλος ζωής της γρίπης (γράφημα)

Ο κύκλος ζωής της γρίπης (γράφημα)

Εάν έχετε πέσει «θύμα» της γρίπης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπτώματα και τη μετάδοση του ιού

Δείτε στο παρακάτω γράφημα τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε γρίπη, ποια είναι τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνουμε για να αναρρώσουμε γρήγορα.
Πατήστε επάνω στο γράφημα για τα το μεγεθύνετε...

«Victoria’s Secret Fashion Show 2013»: Ημίγυμνες στη πασαρέλα οι ομορφότερες γυναίκες του κόσμου (55 ΕΙΚΟΝΕΣ!) Για να χαλαρώσουμε..!


Με φοβερή επιτυχία και προσφέροντας καταπληκτικό θέαμα σ’ όσους παραβρέθηκαν στο Lexington Avenue Armory της Νέας Υόρκης, στις 13 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο «Victoria’s Secret Fashion Show», μια από τις πιο πολυδιαφημισμένες επιδείξεις μόδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Πρωταγωνίστριες βέβαια και φέτος ήταν οι δεκάδες καλλίγραμμες καλλονές που παρέλασαν στη φανταχτερή πασαρέλα, παρουσιάζοντας τα εσώρουχα της μεγαλύτερης αμερικάνικης εταιρείας του είδους, της «Victoria’s Secret».
Φέτος, στη Νέα Υόρκη έδωσαν τα παρών οι περισσότεροι από τους διάσημους «αγγέλους» του οίκου μόδας, μεταξύ των οποίων οι: ...

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τον Γλαύκο Κληρίδη

Τι είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ για το θάνατο του Γλαύκου

Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εκφράζει με δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.


Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Σταθάκης άδειασε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ!

Τι είπε για εκλογές ο σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης

Ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές από τους συντρόφους του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα έχει πει και μάλλον ανοίγει νέος κύκλος γκρίνιας μετά τα όσα είπε για τις εκλογές.
Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας και όλοι όσοι μίλησαν από το βήμα της Βουλής ζήτησαν πρόωρες εκλογές εδώ και τώρα ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης με συνέντευξή του στην Ημερησία είπε το αυτονόητο. ...

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 24,2%, σε νέα δημοσκόπηση

Εξάντληση της τετραετίας ζητά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων

Προβάδισμα 1,6% υπέρ του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει η εφημερίδα Τύπος της Κυριακής.

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι...

Η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας είναι ανήθικη

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του. 
Για να μπορεί να συμβεί αυτό στη φορολόγηση της περιουσίας πρέπει να υπάρχει συνάφεια των «αντικειμενικών» αξιών των ακινήτων (που είναι μια λύση κατ’ οικονομίαν, που εφαρμόστηκε πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό), με τις πραγματικές. 
Όταν οι «αντικειμενικές» αξίες κατά πολύ υπερβαίνουν τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε η βασική αυτή συνταγματική επιταγή ευθέως παραβιάζεται. Γιατί οι δυνάμεις του πολίτη σε σχέση με την περιουσία συνδέονται με την αξία της περιουσίας του, δηλαδή με την πραγματική αξία των ακινήτων του. Όταν η «αντικειμενική» αξία των ακινήτων του είναι πολύ μεγαλύτερη της πραγματικής τότε ο πολίτης πληρώνει φόρο πολύ υπεράνω των δυνάμεών του. 
Πρόκειται ουσιαστικά για φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας. 
Φορολογία που δεν είναι μόνο ανήθικη, είναι και παράνομη...

Πολιτική, πολιτικοί, και ζωή..

Υπήρχε μία εποχή που τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ κανονικά.
Κανονικά. Όχι απαραίτητα φυσιολογικά, αλλά κανονικά..

Ακόμα κι εκείνη την εποχή βέβαια ο έλληνας θεωρείτο πολύ πολιτικοποιημένος σε σχέση με τους 
υπόλοιπους λαούς.

Όμως υπήρχε μιά διαφορά:
Είχαμε, υπήρχαν, στην ζωή των πολιτών και άλλα πράγματα. Και άλλα ενδιαφέροντα.
Είχαμε φίλους. Είχαμε κοινωνική ζωή. Είχαμε δραστηριότητες:. πνευματκές, πολιτιστικές, αθλητικές, τεχνικές, χόμπυ διάφορα, ανησυχίες για όλη την γκάμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που μπορεί μία κοινωνία να αναπτύξει.
Τώρα; ...

Γιατί οι Ισπανοί κι οι Ιρλανδοί, και όχι κι εμείς;

Θα καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ποιο είναι το φάρμακο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας; Ή θα ζούμε ονειρευόμενοι τους Εμίρηδες που θα έρθουν να μας σώσουν;

Το Γιούρογκρούπ προανήγγειλε την έξοδο της Ισπανίας από το πρόγραμμα στήριξης, χωρίς να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. 
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Βρυξελλών, με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση της...

Δεν τα πάει καλά με την ιστορία ο Γιώργος Παπανδρέου

den-ta-paei-kala-me-thn-istoria-o-giwrgos-papandreoy
Οι πράξεις του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως είναι σαν το... φαινόμενο του ντόμινο! Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι μία απλή δεντροφύτευση στο πάρκο  Γκεζί της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε ηχηρό σούσουρο και αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία.
Και εάν στη χώρα μας ασχοληθήκαμε με το ότι ο πρώην πρωθυπουργός φύτεψε το δεντράκι με τη... γλάστρα, τούρκοι σχολιαστές όπως ο Κεμάλ Τζενκίζ φαίνεται πως ασχολήθηκαν με τις προεκτάσεις της κίνησης του...

«Έφαγαν» 7 δισ. σε δύο χρόνια και τώρα ψάχνουν 500 εκατομμύρια

Οι νέες περικοπές στις συντάξεις που απαιτεί η τρόικα, οι περικοπές που έχουν ήδη υποστεί οι συνταξιούχοι, 
η «μαύρη τρύπα» των 500 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία και το προωθούμενο σχέδιο για οριζόντια σύνταξη στα μόλις 360 ευρώ, δεν θα αποτελούσαν σήμερα αντικείμενο συζήτησης, 

εάν η λέξη «σκάνδαλο» δεν είχε μπει τόσες φορές σε τίτλους, δίπλα στην λέξη «ΙΚΑ».

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μόνο την τελευταία διετία, έχουν κάνει «φτερά» από τα ταμεία του ΙΚΑ περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που συνδέονται άμεσα με τον παράνομο πλουτισμό επίορκων υπαλλήλων, με...

ΠΑΣΟΚ τέλος. Ο Μυστικός Δείπνος στο Χαλάνδρι

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. 


Έδω στη βίλα γνωστού επιχειρηματία μόλις πριν λίγες μέρες κορυφαία στελέχη της Κίνησης των 58έγραψαν το ρέκβιεμ του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου ως αρχηγού του. Το συγεκριμένο δείπνο είχε πληροφορηθεί ο Αλέξης Τσίπρας όταν ακόμη βρισκόταν στο Τέξας και ήταν αυτός ο λόγος που αποφάσισε να ζητήσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ήταν μόνο η αρχή...

Φοβερή συνέντευξη ταλαίπωρου πασόκου στο CNN με την οποία ζητάει από τον πλανήτη να σώσει το ΠΑΣΟΚ!

Απίστευτο ρεπορτάζ!

Φοβερή συνέντευξη πασόκου στο CNN με την οποία ζητάει να σώσουμε το ΠΑΣΟΚ.

Έχει γίνει πάταγος στις HΠΑ!

Δείτε την συνέντευξη στο CNN, που ακολουθεί:

Εδώ μένει ο καλύτερα αμοιβόμενος δημόσιος υπάλληλος που παίρνει 7.761 ευρώ το μήνα [εικόνες]

Εδώ μένει ο καλύτερα αμοιβόμενος δημόσιος υπάλληλος που παίρνει 7.761 ευρώ το μήνα [εικόνες]Την ώρα που κάποιοι στο δημόσιο είναι αναγκασμένοι να ζουν τις οικογένειες τους με μισθούς των 700 και 800 ευρώ κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται ακόμη και σε υπό διάλυση οργανισμούς εξακολουθούν να λαμβάνουν σκανδαλώδεις αμοιβές.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα 7.761 ευρώ μισθός του διευθυντή του Ινστιτούτου ...

Οι αγάμητες

6906665210_dcf64a4aa0_b-thumb-large

Σε ενοχλεί ο λόγος κι η δημόσια παρουσία μιας γυναίκας; 

Α, είναι πολύ εύκολο να το αντιμετωπίσεις! 
Κάνεις ένα σχόλιο για την εμφάνισή της –είτε τη βγάζεις άσχημη κι απωθητική είτε την αποκαλείς «τούμπανο» αλλά καλύτερα να μην ανοίγει το στόμα της παρά μόνο για σεξουαλικές πράξεις- ή, ακόμα καλύτερα, τη λες αγάμητη.
Τι πιο απλό;
Μάλιστα, οι γυναίκες έχουν γίνει χειρότερες από τους άντρες στην κατάχρηση των πιο χυδαίων λέξεων και εκφράσεων, προκειμένου να δείξουν την απέχθειά τους απέναντι σε μια άλλη γυναίκα...

Oλα τα τρελά που ρωτά ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του ερωτηματολογίου του


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως προσπαθεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και από τη μία θέλει να μάθει ποιος ή ποιοι τον ανέτρεψαν, αλλά και να δει αν μπορεί να επιστρέψει με ενεργό ρόλο.

Μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που έστειλε μέσω e-mail σε συνεργάτες του και πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του, ζητά να κάνουν έναν απολογισμό της περιόδου της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.
Με την κίνηση αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να...

Ποιος ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης - Ο «Υπερείδης» της ΕΟΚΑ στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου

Ποιος ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης -Ο «Υπερείδης» της ΕΟΚΑ στον απελευθερωτικό αγώνα της ΚύπρουΑνήμερα της 30ης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους «έσβησε» ο πρώην Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος, λέγοντας: 

«Ο μεγάλος ηγέτης έφυγε στις 6:20 μ.μ. σήμερα Παρασκευή».
Ο Γλαύκος Κληρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 24 Απριλίου 1919 και ήταν ο ...

Με «όπλο» πρωτογενές πλεόνασμα 700 εκατ. ευρώ στο Βερολίνο την επόμενη Παρασκευή ο Σαμαράς

Έχοντας στις αποσκευές το «χαρτί» του πρωτογενούς πλεονάσματος θα ταξιδέψει στο Βερολίνο την επόμενη Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς για τη συνάντηση που θα έχει με την Ανγκελα Μέρκελ. 

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να μεταφέρει στην Γερμανίδα καγκελάριο το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και ότι είναι η ώρα των Ευρωπαίων για τη διευθέτηση του ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στη βάση των αποφάσεων του Eurogroup, κάτι που πρέπει να γίνει πριν τις ευρωεκλογές.
Μια μέρα πριν το ταξίδι Σαμαρά στο Βερολίνο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014, στον οποίο, σύμφωνα με...

Eλπίδα: Πώς τη χάνουμε και πώς θα την ξαναβρούμε

Όταν ελπίζουμε, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κυριαρχήσουμε πάνω στις δυσκολίες και έχουμε την εσωτερική δύναμη να προσηλωθούμε στους στόχους μας.

Η απώλεια ελπίδας /απελπισία συχνά προκαλείται από μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες στη ζωή μας και συνδυάζεται από μελαγχολική διάθεση και σκέψεις αρνητικότητας για το μέλλον. 
Στην καθημερινότητά μας, η εποχή που ζούμε συχνά ενισχύει την αρνητικότητα που μπορεί να απορρέει από τις προσωπικές δυσκολίες κάνοντάς μας όλο και πιο δύσπιστους απέναντι σ’ ένα καλύτερο αύριο.
Η διατήρηση όμως της ελπίδας είναι σημαντική για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.
Όταν ελπίζουμε, αισθανόμαστε ότι...

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Επέτειος τιμής για τους ήρωες της Μεσογείων


Επέτειος σήμερα.

Τη γιορτάζουμε με δόξα και τιμή.

Συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την αποφράδα ημέρα των γεγονότων της Μεσογείων.

Όπου η κατοχική κυβέρνηση έφτασε τον λαό στο απροχώρητο με συνέπεια την επανάσταση της ΕΡΤ.

Τιμή και δόξα συνέλληνες.

Στους άνδρες και τις γυναίκες που αψήφησαν τα εχθρικά βόλια κι ύψωσαν το πελώριο ανάστημά τους μπροστά στην καγκελόπορτα της ΕΡΤ, που οι δοσίλογοι είχαν κλειδώσει με χειροπέδες!  
Τιμή και δόξα συνέλληνες!
Για τις μπροστάρισσες του ιερού αγώνα, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή...

Έρχεται το ευρωπαϊκό «μετα-μνημόνιο»

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Έρχεται το ευρωπαϊκό «μετα-μνημόνιο»)

Με «αυτοκριτική» και «αντιμνημονιακή» σκηνοθεσία σχεδιάζουν να πάνε στις ευρωεκλογές της άνοιξης οι Βρυξέλλες! 

Καθώς το σχήμα διαχείρισης της κρίσης με μνημόνια και τρόικα έχει πέσει σε πανευρωπαϊκή ανυποληψία και έχει γίνει βαθιά αντιδημοφιλές, προετοιμάζεται το έδαφος για την πανευρωπαϊκή μεταμνημονιακή λιτότητα, ένα πανευρωπαϊκό «μετα-μνημόνιο» που θα διαιωνίσει τη λιτότητα με πιο θεσμικό αλλά εξίσου άτεγκτο τρόπο...

6 υπερτροφές κατά του καρκίνου

6 υπερτροφές κατά του καρκίνουΓια να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πέρα από το ψυγείο σας. 

Όλες οι έρευνες για τον καρκίνο και τη διατροφή δείχνουν προς την κατανάλωση φυτικών τροφών, για τα φυτοθρεπτικά τους και άλλες ουσίες.

Στοχεύστε σε 5 έως 9 μερίδες καθημερινά, φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα από τις παρακάτω 6 υπερτροφές,

δηλώνει ο Richard Béliveau, PhD, του University of Québec στο Μόντρεαλ...

Αν έχετε τα παρακάτω συμπτώματα γρήγορα στο γιατρό ή στο νοσοκομείο


Αν ο οργανισμός σας, σας ειδοποιεί με τα παρακάτω συμπτώματα τότε σίγουρα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο ή να σας δει γιατρός. 

Θα αποφύγετε έτσι κάτι ξαφνικό και κακό για την υγεία σας.
1.
• Αν νιώθετε πόνο στο στήθος που μπορεί να αντανακλά στον
αριστερό ώμο, στο αριστερό χέρι, στο σαγόνι, στην πλάτη
• Αν έχετε δύσπνοια
• Αν νιώθετε ναυτία ή κάνετε εμετό
• Αν ιδρώνετε

 Έφυγε από τη ζωή ο Γλαύκος Κληρίδης

kliridis1111111

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης

O Γλαύκος Κληρίδης έφυγε στα 95 του χρόνια και την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος.
Ο 95χρονος Κύπριος πολιτικός νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στην κλινική «Ευαγγελίστρια» στη Λευκωσία σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς μηχανική υποστήριξη και απλά του χορηγούνταν η ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή. 
Η κατάσταση της υγείας του είχε χαρακτηριστεί μη αναστρέψιμη...

Μαύρος χρυσός σε λάθος χέρια

Από το κακό στο χειρότερο πάει μια από τις μεγαλύτερες – και στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία – επιχειρήσεις της χώρας. 

Τα τραγικά αποτελέσματα που εμφανίζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) δημιουργούν πολύ σοβαρό προβληματισμό, καθώς οι επιδόσεις τους επηρεάζουν αρνητικά ολόκληρη την εικόνα της ελληνικής οικονομίας. 
Τι φταίει γι’ αυτό;
Η συνισταμένη των αναλύσεων υποδεικνύει το μοντέλο διοίκησης της εταιρείας, το οποίο, παρότι αποτυχημένο, συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα των ΕΛΠΕ.
 
Όπως υποδεικνύουν τα... στάνταρ κάθε επιχείρησης, ένας μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα σαφώς και θα είχε πάει στο... σπίτι του, εάν η επιχείρηση, την οποία διαχειρίζεται, παρουσίαζε ζημιές της τάξης των 173 εκατ. ευρώ το εξάμηνο....

Αντώναρος: Είμαι περήφανος...

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες 

έστειλε για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

“Βλέποντας κι ακούγοντας τόσα τις τελευταίες μέρες είμαι 100 φορές περήφανος που συμπορεύτηκα με τον Κώστα Καραμανλή.Οι πολιτικοί δεν πρέπει να είναι conferenciers. Γιατί αν αυτοί μας αρέσουν, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν!”, 

έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter o Ευάγγελος Αντώναρος...

Βιάζονται να κάνουν κόμμα οι "58", βαφτίστηκαν "Ελιά" και ψάχνουν αρχηγό για τις ευρωεκλογές

Οι "58" βαφτίστηκαν "Ελιά" και ψάχνουν αρχηγό

Σύμφωνα με πληροφορίες στη βίλα γνωστού επιχειρηματία στο Χαλάνδρι κορυφαία στελέχη της Κίνησης των 58 έγραψαν το κείμενο-πρωτοβουλία με το οποίο έμπαιναν τα θεμέλια για ένα νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς.

Η κίνηση των 58 όπως αναφέρει το iefimerida.gr βαπτίστηκε Ελιά, αφού παρόμοια εγχείρημα με αυτή την ονομασία έχει ήδη επιχειρηθεί στην Ιταλία. 
Οι εν λόγω προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και της τέχνης πρότειναν τη δημιουργία ενός κόμματος χωρίς να διαλυθούν τα υπάρχοντα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και οι κινήσεις του χώρου των οποίων ηγούνται ο Γιώργος Φλωρίδης κ.α...

Η εθνική ανασυγκρότηση είναι το νέο στοίχημα

Της Ξένιας Κουναλάκη,
Καθημερινή, 10.11.13

Γιάννης Βούλγαρης: Η κοινωνία δεν δίνει μία σαφή απάντηση και σαφή συναίνεση σε ένα νέο δικομματισμό

Με τον Γιάννη Βούλγαρη συναντηθήκαμε την επομένη της δολοφονίας των δύο μελών της Χ.Α. 
Σ’ αυτό το φορτισμένο κλίμα και τη διάχυτη ανησυχία, είναι λογικό να κάνουμε συγκρίσεις με τη μετεμφυλιακή Ελλάδα, που αποτελεί, άλλωστε, το πρώτο κεφάλαιο του νέου του βιβλίου 
«Η μεταπολιτευτική Ελλάδα 1974-2009», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πόλις. ...

Εκεί Πολυτεχνείο. Εδώ;


Το Νοέμβριο του 1981 δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ήμουν 15 χρόνων, πρώτη Λυκείου, πρώτο Λύκειο Τούμπας.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη ένα μήνα κυβέρνηση, η περίφημη Αλλαγή είχε έρθει. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου αποκτούσε αυτόματα ένα συμβολικό χαρακτήρα εκείνη τη χρονιά.

Για όσους κατάγονταν από αριστερές οικογένειες που είχαν υποστεί διώξεις, όπως εγώ, ήταν αφορμή για να φανερώσει κανείς μια ευφορία από το νέο πνεύμα.
Στο σχολείο είχε δοθεί γραμμή για μια γιορτή διαφορετική...

Κρούγκμαν: Η κρίση στην Ευρώπη είναι συνεχής και δεν τελειώνει - Δεν φαίνεται πως θα βρεθεί κάποια λύση

Κρούγκμαν: Η κρίση στην Ευρώπη είναι συνεχής και δεν τελειώνει- Δεν φαίνεται πως θα βρεθεί κάποια λύση
Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη μιλά ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος επισημαίνει πως 

η Ευρώπη δεν ξεπέρασε τα προβλήματα της, καθώς «το φάντασμα της ανάφλεξης αιωρείται από πάνω της»

ενώ δηλώνει απαισιόδοξος για τις προοπτικές της.

Σε δημοσίευμα του, ο γνωστός οικονομολόγος αναφέρεται αρχικά στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ...

Η γενιά μου σε κατάθλιψη

Η γενιά μου, ανάμεσα στα 40 και τα πενήντα είναι μια τυχερή άτυχη γενιά.

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα ‘70ς, έχοντας στον περίγυρο τα τελευταία σημάδια μιας Ελλάδας που άφηνε πίσω τη φτώχεια και τη στέρηση. 
Όλοι μας λίγο ως πολύ θυμόμαστε τα σημάδια εκείνης της μεταβατικής εποχής. 
Τις λίγες χαρές, που εκτιμούσαμε δεόντως, τη ζωή στο χρώμα της σέπιας, την προσμονή για το νέο. 
Το νέο ήρθε με την είσοδο στην ΕΟΚ, τη θυμάμαι τη μέρα της υπογραφής στο Ζάππειο. 
Καθόμασταν με τον πατέρα μου και το βλέπαμε στις ειδήσεις. 
Ο Καραμανλής έλαμπε από περηφάνια. 
Να δεις θα αλλάξουν όλα, μου έλεγε ο πατέρας μου, εκφράζοντας την ελπίδα ενός ολόκληρου στερημένου λαού. 
Μετά ήρθε ο λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου...

Απολύσεις ΟΤΑ: "Σώζονται" λόγω εκλογών 2.500, κινδυνεύουν άλλοι τόσοι

Σε ποιους θα δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής κινητικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την κατανόηση του αδιεξόδου με τη δήθεν αξιολόγηση των δομών των δήμων σε συνδυασμό με προεκλογικό σχέδιο «σωτηρίας» περίπου των μισών από τους 5 με 6.000 υπαλλήλους των δήμων που έχει αποφασισθεί να ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου, βλέπουν μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ πίσω από την ξαφνική υιοθέτηση εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της εθελοντικής κινητικότητας.
Κι αυτό γιατί, όπως ειπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της...

Ο Πέτρος και οι λύκοι

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι δουλειά έχει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική του ομάδα ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πώς αυτός ο άνθρωπος με το συγκεκριμένο κοινωνικοπνευματικό επίπεδο, μπορεί και συνυπάρχει με τον Στρατούλη, τον Λαφαζάνη, τον Παναγούλη, τον Διαμαντόπουλο, τον Βούτση και πλείστους όσους επαναστάτες της ουτοπίας και του ξέφρενου λαϊκισμού.
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πώς καταφέρνει και συνυπάρχει ακόμη και
με τον Τσίπρα.
Πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι είναι ένας άνθρωπος που λέει δημοσίως όσα σκέφτεται, χωρίς πολιτικάντικους υπολογισμούς...

Μέτρα 1,3 δισ. ευρώ για το 2014 προτείνει η κυβέρνηση στην Τρόικα - Γιατί λέει «όχι» στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Μέτρα 1,3 δισ. ευρώ για το 2014 προτείνει η κυβέρνηση στην Τρόικα -Γιατί λέει «όχι» στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμώνΠλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών σημαίνει μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες, γι' αυτό και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τη δεχθεί, 

ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 
Ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία με την Τρόικα θα κλείσει πριν από το τέλος του έτους, ενώ αναφορικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, είπε ότι τα μέτρα που προτείνονται στους εκπροσώπους των δανειστών, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και αντιστοιχούν σε 1,3 δισ. ευρώ. ...

Ο Βενιζέλος «άδειασε» τον Παπανδρέου για το ΔΝΤ.

Τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «άδειασε» εμμέσως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και διάδοχός του στην ηγεσία του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τον ρόλο του ΔΝΤ 

στα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ...

Συνάντηση Καραμανλή - Ντόρας με θέμα τον... Σαμαρά!

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός με την βουλευτή της ΝΔ
Συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη, είχε ο Κώστας Καραμανλής, πριν από λίγες ημέρες. 

Οι πληροφορίες λένε πως το ραντεβού το ζήτησε η ίδια η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, για να συζητήσει με τον πρώην πρωθυπουργό τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Καραμανλής , στην κατ' ιδίαν συζήτηση τους υποστήριξε πως η μόνη λύση για την χώρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η πολιτική σταθερότητα που επιδιώκει, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από όσα ακούγονται, περί δικής του δυσαρέσκειας με τον πρωθυπουργό. 
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, και μάλιστα κράτησε πολύ περισσότερο του αναμενομένου...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ρουσφετοευεργετηθέντες»

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ενδεχόμενη σύμπραξη της Κουμουνδούρου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες 

άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή «Live U» και την Πόπη Τσαπανίδου.

«Το μόνο που μου θυμίζει το ΣΑΝΕΛ… είναι η απάντηση της Μέριλιν Μονρόε», είπε και πρόσθεσε: 
«Δεν υπάρχει Μέριλιν Μονρόε στην ιστορία που μου διηγείστε. Είναι εξωφρενική κατά την άποψή μου η σύμπραξη»...

Δείτε πόσα χρήματα πληρώνουμε τον ΓΑΠ για να κάνει τουρισμό

ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Χρυσό πληρώνουμε τον πρώην Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. 

Τι και αν έρχεται στην Ελλάδα 2-3 φορές τον ….μήνα, ο μισθός μπαίνει στον λογαριασμό του κανονικά.. 

Για τον ΓΑΠ ήταν ένας δύσκολος μήνας, καθώς υποχρεώθηκε να συμμετέχει σε δύο ονομαστικές ψηφοφορίες… 

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ με τις αποδοχές του Γιώργου…

Προτείνουν τον Βουλγαράκη για... Δήμαρχο Αθήνας!

Ξαναφοράει το κοστούμι ο πρώην υπουργός;

Έντονες πιέσεις δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Βουλγαράκης, από πολιτικούς του φίλους που τον προτρέπουν να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας! 
Για χρίσμα φυσικά ούτε λόγος, αφού σε μια τέτοια περίπτωση - που προς το παρόν δεν την σκέφτεται καν ο ίδιος- θα τον βόλευε μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. 
Η Αθήνα πάντως είναι μια περιοχή που ο Βουλγαράκης είχε πολύ ισχυρά ερείσματα και λόγω του χαρακτήρα, εξακολουθεί να διατηρεί πολλούς φίλους. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λένε οι πηγές που μετέφεραν την πληροφορία...

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Επτά super τροφές που λιώνουν το λίπος [λίστα]

Επτά super τροφές που λιώνουν το λίπος [λίστα]
Μπορεί κανείς όσο ήταν παιδί να μην άκουγε τη μητέρα του που τον παρακαλούσε να πιει γάλα, αλλά όπως αποδεικνύεται, έκανε ένα τεράστιο λάθος που το μετανιώνει τώρα στην ενήλικη ζωή του. 
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες επισημαίνουν τη συμβολή του ασβεστίου στην προσπάθεια απώλειας βάρους. 
Ποιες, λοιπόν, τροφές περιέχουν αυτό το «μαγικό» στοιχείο;
Φυσικά, ασβέστιο δεν περιέχει μόνο τα γάλα αλλά και πολλά άλλα τρόφιμα, των οποίων η τακτική κατανάλωση βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και στη μείωση του ποσοστού αποθήκευσης του λίπους στο σώμα.
Οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως σημειώνει το click@life.gr είναι οι εξής:...

Υγεία: Το σταφύλι πολύτιμος σύμμαχος της υγείας


Το σταφύλι είναι το φρούτο που είναι απόλυτα συνδυασμένο όχι μόνο με την ελληνική χλωρίδα, αλλά και με την παράδοση που... οι ρίζες της φτάνουν στο μυθικό θεό Διόνυσο των αρχαίων Ελλήνων

Αποτελεί τον καρπό του αμπελιού (στα λατινικά Vita Vinifera) που ήταν γνωστό από την παλαιολιθική εποχή και βρίσκονταν σε αφθονία στην πολική ζώνη με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης στην Ισλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη.
Με την εμφάνιση των παγετώνων, οι τοποθεσίες καλλιέργειας αμπελιών ...

Βοήθεια!


Η βουλευτής του Σύριζα, άθελά της, επανέλαβε ό,τι λένε οι πολίτες αυτής της χώρας καθώς άναυδοι παρακολουθούν όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται μπροστά τους: 

Βοήθεια

Ο εκφωνητής αποχαιρετάει το ακροατήριό του με την ευχή των ανταρτών του Λαϊκού στρατού. «Ψυχή βαθιά», βγαίνει στο βουνό, θα συναντήσει τον Διαμαντόπουλο, στα «γουναράδικα». 
Ψυχή βαθιά, συναγωνιστές, το σύνθημα γίνεται αφίσα, οι στρατιώτες κατεβάζουν την ελληνική σημαία-κεραία της ΕΡΤ..

Υπάρχει περίπτωση ο Στουρνάρας να νικήσει τον… Γκαίρινγκ;

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Υπάρχει περίπτωση ο Στουρνάρας να νικήσει τον… Γκαίρινγκ;)Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως η ελληνική οικονομία είναι το «κλοτσοσκούφι» πολιτικών και οικονομικών παιχνιδιών που «στήνονται» από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. 

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι βγαίνουν από καιρό σε καιρό για να κουνήσουν το δάκτυλο και να μας πουν «κάντε τα μαθήματά σας», η ελληνική κυβέρνηση τρέχει πανικόβλητη να τα κάνει, πλην όμως …οι επιδόσεις δεν αναγνωρίζονται.
Ό,τι και να πει σήμερα ο Στουρνάρας στο Eurogroup, η στάση που θα κρατήσουν οι δανειστές είναι προαποφασισμένη. Διάφορες δηλώσεις έχουν δώσει ήδη το κλίμα. Τα στοιχεία θα αμφισβητούνται και η Ελλάδα θα πιέζεται για πρόσθετα μέτρα που αποδεδειγμένα δεν οδηγούν σε καμιά ανάκαμψη και σε καμία ανάπτυξη. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι πάρα πολύ καλά...

ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική το ΠΑΣΟΚ;


Τα τρία τελευταία χρόνια η κυριαρχία του δίπολου 

Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο

αντί του πραγματικού διλήμματος: διεκδίκηση μιας ήπιας, ρεαλιστικής, αντι-υφεσιακής συμφωνίας ή 

επιλογή του δραχμικού χάους

έφτιαξε μια αντιπαράθεση «προδοτών» εναντίον «οπαδών του Στάλιν». 

Για την εξέλιξη αυτή είναι σοβαρή η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον πυρήνα της ηγετικής ομάδας του, αντί πολιτικής αντιπαράθεσης, εκτοξεύονται ατάκες του τύπου «αρχιστράτηγος της συγκάλυψης ο Σαμαράς», «κομπάρσος ο Κουβέλης» κ.λπ. ...

Στέλνουν πακέτο εκατομμυρίων για τους άνεργους της Ελλάδας

Πόσα χρήματα θα πάρει η Ελλάδα στις αρχές του 2014 για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. 

Ποια ελληνική Περιφέρεια δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα

Σε 160,24 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το καταρχήν ποσό που αντιστοιχεί για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα το 2014 και το 2015, από τα κονδύλια της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τα συνολικά κονδύλια από την εν λόγω Πρωτοβουλία ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ και θα διατεθούν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και μαθητείας σε ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25%. 

Όλες οι ελληνικές περιφέρειες, πλην...

Το σχέδιο Σαμαρά για τις ευρωεκλογές. Κούρεμα των δανείων των πολιτών...


Από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον του προέδρου της κυβέρνησης να βρεθεί λύση «κουρέματος» των ιδιωτικών δανείων προς τις τράπεζες πριν τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορηθήκαμε, με την άτυπη τεχνική υποστήριξη οικονομολόγων της Τράπεζας της Ελλάδος, το σχετικό οικονομικό επιτελείο με εντολή του πρωθυπουργού ήδη μελετά το όλο θέμα –το οποία διακυβεύει σοβαρά πλέον το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή μετά από...

Λίγος ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να χάσει (αξιοπιστία, εντυπώσεις, επιρροή, ψήφους) από μια διαλυμένη και ανίκανη κυβέρνηση.

Δυο μέρες πριν η κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη.
Ήταν σχεδόν σε αδιέξοδο.
Λίγο νωρίτερα είχε ραζιλευτεί από τη Μέρκελ σε λάιβ μετάδοση (πραγματικά ανήκουστο), οι δανειστές κονιορτοποιούσαν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας και χρειαζόταν όλη την ένταση και την μαεστρία των συστημικών ΜΜΕ για να μην καταρρεύσει εις τα εξ ων συνετέθη.

Ήταν υπό κατάρρευση.

Αρκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανιστεί (επικοινωνιακά) από το προσκήνιο και η δουλειά του θα γινόταν από την σκληρή πραγματικότητα...

Το «πείραμα» της Κυριακής Πέτυχε στις Μητροπολιτικές Αγορές , οι Εκπτώσεις του Νοεμβρίου Απέτυχαν.

Μεγάλοι ΝΙΚΗΤΕΣ της Κυριακής 3ης Νοεμβρίου ήταν:
- Τα μεγάλα MALL της Αττικής
- Οι Μητροπολιτικές κεντρικές Αγορές της Αττικής.
- Τα μεγάλα καταστήματα με πολύ φθηνές τιμές στους κεντρικούς δρόμους.
- Τα καταστήματα εστίασης και καφέ στις κεντρικές Αγορές.

Οι καταναλωτές έδειξαν σε ποιες περιοχές επιθυμούν να ανοίγουν τα καταστήματα τις  7  Κυριακές το χρόνο στην Αττική...

Κανείς δεν θέλει την Τζάκρη στο κόμμα του και πάει για ...Δήμαρχος!

Μόνη κι έρημη η βουλευτής
Η Θεοδώρα Τζάκρη μόλις διαγράφηκε, πυροδότησε τα σενάρια που την ήθελαν να εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Η ίδια όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο αφού τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θέλουν να την βλέπουν στα μάτια τους αφού όπως λένε χαρακτηριστικά η ίδια ψήφισε το Μνημόνιο του Παπανδρέου και όλους τους μνημονιακούς νόμους. 
Το ίδιο έλεγαν ακόμα και τα στελέχη των ΑΝΕΛ... 

Ο μόνος δρόμος που μένει για τη βουλευτίνα είναι η αυτοδιοίκηση πλέον...

Ίσως αυτό να επιδίωκε με την στάση της!

Κρατούμενος καταθέτει: Γνωρίζω των εκτελεστή των Φουντούλη - Καπελώνη

Καταγγέλλει ότι συμμετείχε σε χτύπημα της Σέχτας Επαναστατών
Μαρτυρία - κλειδί σε άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έδωσε ένας ποινικός κρατούμενος ο οποίος είναι έγκλειστος για δολοφονίες. Φέρεται να είπε πως γνωρίζει τον δολοφόνο των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς και πως έχει συμμετάσχει σε τρομοκρατικά χτυπήματα της οργάνωσης- φάντασμα ΟΠΛΑ και της Σέχτας Επαναστατών.
Ο ποινικός κρατούμενος, ο οποίος έχει προφυλακισθεί για δολοφονίες ποινικού δικαίου, φέρεται να είπε σε άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πως γνωρίζει τον...

Γαλλία - Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους [εικόνες]

Γαλλία-Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους [εικόνες]

Με κοινό εξώφυλλο θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη Παρασκευή το περιοδικό της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Σε αυτό θα απεικονίζονται οι... ηγέτες των δύο χωρών να τρώνε αγκαλιά πρωινό και να πίνουν σαμπάνια.

Φυσικά δεν πρόκειται για τους ίδιους τον Φρανσουά Ολάντ και την Ανγκελα Μέρκελ αλλά για τους σωσίες τους οι οποίοι επιστρατεύτηκαν από τις δύο εφημερίδες σε μια προσπάθεια να καταγραφεί (με χιούμορ) η άλλοτε ισχυρή σχέση των δύο μεγαλύτερων οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίες πλέον διανύουν μια περίοδο παρατεταμένης ψυχρότητας...

Παλάβωσε μας Γιώργαρε: Ο Ταγίπ Πασάς απειλεί κι ο λαλάκας φυτεύει δέντρα στη Πόλη! [εικόνες + βίντεο]

Παλάβωσε μας Γιώργαρε:Ο Ταγίπ Πασάς απειλεί κι ο λαλάκας φυτεύει δέντρα στη Πόλη! [εικόνες + βίντεο]

Στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι"δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος", ο Γιώργος Παπανδρέου το έριξε στην δενδροφύτευση.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετείχε σε οικολογικές δράσεις 
στην Κωνσταντινούπολη στο πάρκο Γκεζί, όπου πρόσφατα είχε 
γίνει επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στην
 Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και 
κατά την επίσκεψή του στο πάρκο Γκεζί φύτεψε ένα δέντρο ως 
"σύμβολο της δύναμης των πολιτών να ορίζουν το μέλλον τους με
τη δική τους φωνή", όπως ο ίδιος είπε.