Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Το Όγδοο Θαύμα θα είναι Ελληνικό... Φαντάσου… Σκέψου πόσο πιο όμορφος κι αληθινός θα γίνει ξανά ο κόσμος αν σαν Έλληνας πάλι τα καταφέρεις…

Η Παγκόσμια Ιστορία έχει αναγνωρίσει συνολικά μόλις επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και η καταμέτρηση τους έχει εδώ και αιώνες σταματήσει σε αυτόν τον αριθμό. Το 7. Για να τα θυμηθούμε :

Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιου πολέμου (!) λόγω Συρίας;


του Σάββα Καλεντερίδη

Παραμονές της απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, θεωρούμε ότι θα ήταν σωστό να κάνουμε μια συνολική περιγραφή της κατάστασης, για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας τι ακριβώς συμβαίνει και τι διακυβεύεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με αφορμή την κρίση που είναι σε εξέλιξη επί 30 μήνες στη χώρα αυτή, που είναι βασικός πυλώνας για την ισορροπία, την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα επεισόδια στη Συρία (15 Μαρτίου 2011), που αποτέλεσαν την απαρχή της κρίσης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι...

Ο Καραμανλής... επιστρέφει

Τα "χτυπήματα" δεν είναι τυχαία...

Ένας - ένας έχουν ξεμυτίσει τις τελευταίες ημέρες τα καραμανλικά στελέχη, μετά την επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον πρώην πρωθυπουργό. 
Όποιος παρακολουθεί από κοντά τα "χτυπήματα", θυμίζουν ενορχηστρωμένο έργο, πολύ καλά δομημένο και μάλιστα με... μάεστρο.
Οι πληροφορίες ...

Η κ. Ρεπούση, ο κ. Κουράκης και ο Ροβεσπιέρος

Κάθε τόσο μια μερίδα της ψευδοριζοσπαστικής Αριστεράς επαναφέρει με ποικίλες προσεγγίσεις το ζήτημα. Να καταργηθούν τα θρησκευτικά! 

Το σύνθημα έχει απήχηση. Φιλοξενείται στον Τύπο, αναπαράγεται και διαδίδεται με ταχύτητα. 
Οι εκφραστές της θέσης –η κ. Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουράκης από τοn ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαβάζω, ο καθένας με τον τρόπο του– περήφανοι αυτοπροβάλλονται, με άλλοτε φανερή και άλλοτε κεκρυμμένη την αλαζονία, που χαρακτηρίζει στην ιστορία όλους τους διεκδικητές της τελικής αλήθειας.
Πρόκειται για ιδεοληπτική στάση, με αφορμή...

"Στην Ελλάδα η πιο δημοφιλής χώρα είναι η Ρωσία"

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ «φίλοι της Μόσχας έμειναν μόνο στην Ελλάδα και τη Ν. Κορέα».
Aμερικανική έρευνα του  κέντρου Pew Research δείχνει ότι την Ρωσία είναι αγαπητή περισσότερο απ'όλες τις χώρες του κόσμου στην Ελλάδα και στη Ν.Κορέα.
Η έρευνα έγινε την περασμένη άνοιξη σε 39 χώρες, στις οποίες ερωτήθηκαν 37.500 άτομα.
Αρνητική άποψη έχουν 4 στους 10 ερωτηθέντες (39%) έναντι του 36% που έχει θετική και 19%, που δεν έχει άποψη. Για να υπάρξει σύγκριση,...

Μυστικές διεργασίες για νέο εκλογικό νόμο

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστές στις σχετικές ζυμώσεις


Μια σκληρή παρτίδα πόκερ με άξονα την προγραμματική συμφωνία και την αλλαγή του εκλογικού νόμου παίζουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι με φόντο την πορεία προς τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2014. 
Σήμερα η εφημερίδα...

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πόλη.Σεπτεβριανά 1955.Ένα ψέμα ξυπνά τη τουρκική αγριότητα.Φωτογραφίες.

Νύχτα 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου. 

Ένας εξαγριωμένος όχλος ξεχύνεται στους ρωμαίικους μαχαλάδες της Κωνσταντινούπολης και ρημάζει. 
Σπίτια, καταστήματα, εκκλησιές, σχολειά, περιουσίες, ζωές. Χτυπούν καταστηματάρχες και νοικοκυραίους, κατεβάζουν προθήκες, πετούν και τσαλαπατούν εμπορεύματα, πυρπολούν…

Ελληνική Γλώσσα: "Χτισμένη" σε Μαθηματικό υπόβαθρο

Γράμματα με αριθμητική αξία

Η Ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία γλώσσα. Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην Ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο.

Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νέο Ελληνικά)....

Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών [λίστα]

Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών [λίστα]

Τις διευκρινίσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις των καθηγητών που μετατάχθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 


δίνει το υπουργείο Παιδείας με από εγκύκλιο, στην οποία καθορίζονται τα έξι κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις.
Πλέον, τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε θέσεις όπου έχουν διαπιστωθεί λειτουργικά κενά, θα γίνει με τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο του υπουργείου, αναφέρει το Εθνος.
Ποια είναι τα έξι κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις:...

Κάνουν νέο κόμμα οι αποστασιοποιημένοι ΠΑΣΟΚοι

Ενώνονται, οργανώνονται και ανακοινώνουν νέο Κίνημα-Ποιοί θα συμμετέχουν
Το νέο πανελλήνιο Δημοκρατικό Κίνημα ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες στελέχη, πρώην και νυν κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που εδώ και πολύ καιρό έχουν λάβει αποστάσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κίνημα θα έχει την μορφή...

Όποιος μπήκε σε Πολυτεχνείο με 16.500 μόρια είναι ηλίθιος;

Το γεγονός ότι έπεσαν οι βάσεις δε σημαίνει ότι έπεσαν και οι Σχολές, ούτε ότι μπήκαν στα Πανεπιστήμια κάποιοι ηλίθιοι. 
Οι βάσεις είναι συνάρτηση του αριθμού εισακτέων σε κάθε τμήμα, της δυσκολίας των θεμάτων, της συνολικής επίδοσης των υποψηφίων και της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών. Κάθε ένα από αυτά εξαρτάται από παραμέτρους.
Η επίδοση εξαρτάται από την προετοιμασία, η οποία εξαρτάται από τρία πράγματα: τους ξεκάθαρους στόχους, την ψυχολογία και το χρήμα, δηλαδή τη διάθεση και τις δυνατότητες φροντιστηρίων. 
Η συμπλήρωση μηχανογραφικών εξαρτάται πάλι από τρία πράγματα:....

Συμμαχία «Αρκούδας» & «Δράκου» - Πολεμικά πλοία στέλνει η Κίνα στiς ακτές της Συρίας

Αντιδρά ενεργά το Πεκίνο

Ναυτική συγκέντρωση δυνάμεων στην Ανατολική  Μεσόγειο πέρα από κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση σημειώνεται το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Έτσι εκτός της αμερικανικής αρμάδας η οποία απαριθμεί τουλάχιστον 5 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, δύο πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων και ένα αεροπλανοφόρο το USS Nimitz το οποίο πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και του ρωσικού Στόλου με τουλάχιστον τέσσερα αποβατικά, ένα αντιτορπιλικό και μια φρεγάτα τώρα έρχεται να προστεθεί και η παρουσία κινεζικών σκαφών και μάλιστα κοντά στη Συρία...

"Κότες" οι βουλευτές της ΝΔ..!

Καμία αντίδραση από τους βουλευτές της ΝΔ 


Σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η αντίδραση των στελεχών της ΝΔ, στις επιθέσεις που έγιναν τόσο από τον Σημίτη, όσο και από τον Γιώργο Παπανδρέου στις γαλάζιες κυβερνήσεις και προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή. 
Προφανώς η συγκυβέρνηση έχει ατονίσει τις... φωνητικές χορδές των βουλευτών, που ξέχασαν το παρελθόν και την πρόσφατη ιστορία της μεταπολίτευσης και δεν είχαν το σθένος - πλην Παυλόπουλου - να αρθρώσουν μία κουβέντα για τον οχετό των Πασόκων, που εν έτει 2013 θέλουν να βγουν και από πάνω για το κατάντι της χώρας...

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σπανουδάκης: Τιμή μου η σχέση μου με τον Κώστα Καραμανλή.

- Κύριε Σπανουδάκη, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Πείτε μας, καταρχήν, τι σημαίνουν για σας αυτές οι δύο έννοιες: Ελλάδα και Ορθοδοξία.
Έμπνευση, χαρά, λόγο υπάρξεως.
- Είστε ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που τολμούν και μιλούν για τον Χριστό, την Πατρίδα, τους Αγίους, την Ιστορία μας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως τα προααναφερθέντα είναι κατά κάποιον τρόπο απαγορευμένα στη χώρα μας;
Κι’ εγώ απορώ με αυτό. Γιατί το κατ’ εμέ αυτονόητο, να είμαι ένας απο τους ελάχιστους που το εκφράζουν. Δεν φτάνουν οι όποιες απαγορεύσεις, για να σταματήσουν την δίψα της καρδιάς σου για όσα αγαπάς και για να σε σταματήσουν απο το να φωνάξεις την αλήθεια, ή τον έρωτα σου. Φτάνω λοιπόν στο λογικό συμπέρασμα, ότι λίγοι καλλιτέχνες αισθάνονται έτσι, ή ...

Εισηγήσεις για νέο -καθαρά δεξιό- κόμμα στον Σαμαρά!

Tι ετοιμάζει ο πρωθυπουργός;

Ξανά στο τραπέζι του Αντώνη Σαμαρά, έχουν αρχίσει να πέφτουν σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι προτάσεις για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό. 
Η ανάλυση που έχει φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, από στενό συνεργάτη του, του οποίου το όνομα δεν χρειάζεται να αναφερθεί για την ώρα, είναι πως με την υπάρχουσα δομή, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. 
Η ΝΔ προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην συγκυβέρνηση, τις εσωτερικές της έριδες, την αριστερό περιβάλλον της μεταπολίτευσης, τις διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της και την ασφυκτική πίεση από το...

Ο καπιταλισμός τρώει τον εαυτό του

2012_CE_Gumus_Cartoon
Ένας διάσημος γκουρού του μάνατζμεντ προτείνει ριζικές ανατροπές στη φιλοσοφία των επιχειρήσεων και αλλαγές στις σχέσεις της επιχειρηματικής ελίτ με τον κοινωνικό τους περίγυρο. 
O Charles Handy, 81 ετών, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γκουρού του μάνατζμεντ. Ο ίδιος, όμως, χαρακτηρίζει τον εαυτό του «κοινωνικό φιλόσοφο» -και είναι αλήθεια ότι, τα είκοσι τελευταία χρόνια, ασχολείται περισσότερο με την οικολογία και την φιλοσοφία παρά με το μάνατζμεντ...

Ρουκέτες, σπόντες, αιχμές και ... ψυχανάλυση στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Στο ίδιο συμπόσιο θεατές. 

Ο καθένας τράβηξε το δρόμο του και την σκανδάλη στους απέναντι και σε όσους θεωρεί εσωκομματικούς αντιπάλους. 

Η προσπάθεια του Βενιζέλου να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει άλλη μια ευκαιρία στην πολιτική ιστορία της χώρας, αλλά και να αναδείξει το κόμμα ως όχημα για την επανένωση της κεντροαριστεράς χωρίς ηγεμονισμούς, όπως υπογράμμισε και ο ίδιος προς έκπληξη πολλών, απέτυχε...

Το "φαινόμενο" Μαρία Ρεπούση

Θυμάστε κάποια πολιτική πρόταση της κυρίας Ρεπούση; Κάτι που να έκανε πάταγο; Να είπε κάτι για να υπερασπιστεί τους Έλληνες που υποφέρουν; να είπε κάτι για την ανεργία; Για τους φίλους μας τους Γερμανούς, που έχουν βρει την ευκαιρία και εδώ και μία τριετία βγάζουν όλα τα απωθημένα πάνω μας; Kάτι που να μεταφέρει τις αγωνίες του κόσμου; 

Αν ισχύει κάτι τέτοια και μας διαφεύγει , ειλικρινά συγχωρέστε μας, αλλά δεν φταίμε εμείς. Φταίει η ίδια η κυρία Ρεπούση, που έχει φροντίσει επιμελώς για αυτό.  
Το μόνο που θυμόμαστε από εκείνη, είναι ο συνωστισμός της Σμύρνης...

Πάγκαλος: Αποτυχημένοι πρωθυπουργοί Σημίτης & Γιώργος – Γελοίο να επιστρέψουν ( video )

Λαύρος κατά της παρουσίας του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος -έτσι κι αλλιώς- έχει αποφασίσει να μην παραστεί.
Μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση τους αποκάλεσε «αποτυχημένους πρωθυπουργούς» και χαρακτήρισε «γελοία» την ιδέα περί πιθανής επιστροφής τους.
«Σημίτης και Παπανδρέου υπήρξαν, βασικά, αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, οδήγησαν το κόμμα στο περιθώριο και, επομένως, δε νομίζω πως έχει κανένα νόημα η παρουσία τους στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ.
Θεωρώ ελαφρώς γελοία την ιδέα της ενδεχόμενης επανόδου του Σημίτη και του Παπανδρέου στην ενεργό πολιτική».
Απαξιωτικός υπήρξε, πάντως και για τις...

Προκαλούν οι Τούρκοι σε εκκλησία της Κωνσταντινούπολης

Αμετανόητοι οι γείτονες προχωρούν σε πράξεις ιεροσυλίας


Συναυλία της Φιλαρμονικής Νέων Τουρκίας έγινε πριν από λίγες μέρες μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη. 
Πρόκειται για εκκλησία που ανεγέρθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και αποτελούσε την Μητρόπολη της βασιλεύουσας πριν φτιαχτεί η Αγία Σοφία. Πρόκληση μεγάλη από τους Τούρκους που εμφανίζονται αμετανόητοι και προχωρούν σε πράξεις ιεροσυλίας. 

Θα αντιδράσει άραγε το υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Βενιζέλος;

"Θλιβερές φιγούρες του παρελθόντος Σημίτης και Παπανδρέου"

Φουλ αντεπίθεση κατά  ΠΑΣΟΚ από τους  Καραμανλικούς

Ούτε μια στιγμή δεν χαρίστηκαν   οι Καραμανλικοί σε Σημίτη και  Παπανδρέου  με τον  Προκόπη Παυλόπουλο να αναλαμβάνει  δράση και να χαρακτηρίζει θλιβερές φιγούρες  τους πρώην πρωθυπουργούς  του ΠΑΣΟΚ  που επεχείρησαν στις ομιλίες τους να φορτώσουν τις ευθύνες τους στον Καραμανλή. 
" Θα μπορούσε κανείς να  τους παραδώσει στη χλεύη  του  δικού  τους  Πάγκαλου ο οποίος και σήμερα  τους  χαρακτήρισε αποτυχημένους" ανέφερε  ο  Νεοδημοκράτης  βουλευτής   γαζώνοντας τους  ωστόσο  πόντο  - πόντο ως  εξής :  

Καραμανλική επίθεση στον Παπανδρέου: "Αντί να κρύβονται μιλάνε κιόλας!"

Ρεσιτάλ Αντώναρου στο twiiter

Ένα απίστευτο ρεσιτάλ επίθεσης επιδόθηκε ο Βαγγέλης Αντώναρος, μέσω twitter στον Γιώργο Παπανδρέου, που μεταξύ άλλων επανέλαβε πως "λεφτά υπάρχουν". 
"Αυτος ο μοιραιος ανθρωπος συνεχιζει να μοιραζει δηθεν ευθυνες σε αλλους χωρις ιχνος ντροπης και συστολης. Κι ολοι αυτοι, το λεω ξανα, εχουν το θρασος να μιλουν αντι να κρυβονται...
Και συνέχισε: 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτογενές πλεόνασμα και Μνημόνιο.

Σύμφωνα μ’ έναν γενικό καθορισμό,  πρωτογενές έλλειμμα είναι το έλλειμμα που προκύπτει όταν τα έξοδα είναι παραπάνω από τα έσοδα,   αν εξαιρέσουμε από τα έξοδα του κράτους την εξυπηρέτηση του χρέους. 
Πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει όταν τα έσοδα είναι παραπάνω από τα έξοδα χωρίς φυσικά να υπολογίσουμε πάλι την εξυπηρέτηση του χρέους.

Αυτά είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Όμως το πλεόνασμα που ζητάει η τρόικα και οι υπέρμαχοι του μνημονίου είναι ένα πλεόνασμα το οποίο μας φέρνει σε μια κατάσταση στην οποία ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Και εξηγώ αρχίζοντας από την αρχή ώστε να γίνω ποιο κατανοητός...

Ελληνικό καλοκαίρι σε οίκο ανοχής

Το καλοκαίρι τελείωσε αν και μεταξύ μας, φέτος δεν άρχισε ποτέ.
Τα πάλαι ποτέ μπάνια του λαού έδωσαν τη θέση τους σε μπάνια από κρύο ιδρώτα απελπισίας και παρατεταμένα σκωτσέζικα φορομπηχτικά ντουζ. 
Με τους πολίτες να συμπληρώνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέσα στη ντάλα, για πρώτη φορά χωρίς τη συνοδεία λογιστή. Αλλά παρουσία καρδιολόγου, ψυχολόγου και παππά, για παν ενδεχόμενο. Να είναι έτοιμοι βλέπεις σε περίπτωση οξέως εμφράγματος ή κρίσης πανικού. Ή αν σπάσει ο Μητσοτάκης το ποδάρι του και ...

To Spiegel λάτρεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Γνωρίστε τον γόνο της λιτότητας», γράφει

Ο Spiegel λάτρεψε τον Μητσοτάκη – Γνωρίστε το γόνο της λιτότητας«Γνωρίστε τον νέο υπουργό Μεταρρύθμισης της Ελλάδας, τον πλούσιο νεαρό συντηρητικό με αποστολή να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους». 

Κάπως έτσι συστήνει το Spiegel τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον άνθρωπο που αποκαλεί εκείνον με το δυσκολότερο καθήκον στην ελληνική κυβέρνηση. Γιατί η Τρόικα έρχεται, θέλει αποτελέσματα και δεν έχει διάθεση να δώσει άλλη αναβολή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει πως η πίεση είναι στους ώμους του Ελληνα υπουργού, καθώς η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και υπογραμμίζει πως οι δανειστές δεν είναι ικανοποιημένοι με...

Ο Σαμαράς ετοιμάζει το μεγάλο όχι στην Τρόικα για τις απολύσεις σε ΕΑΣ-ΕΑΒ

Το μαχαίρι στο λαιμό βάζει η Τρόικα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση, 

ζητώντας να επιλέξει τον ξαφνικό θάνατο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με απολύσεις εξπρές των εργαζομένων, χωρίς αποζημιώσεις.
Με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απέστειλε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το βράδυ της Κυριακής, Τρόικα απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση των τριών εταιριών εν λειτουργία και τη μερική διάσωση τους μαζί με κάποιες θέσεις εργασίας.
Αντίθετα απαιτεί να ακολουθηθεί η μέθοδος της ΕΡΤ, καθιστώντας σαφές ότι...

Μπακογιάννη για Στουρνάρα: "Κακώς διέψευσε τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο" - video

Τι δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και τη διάψευση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών των πληροφοριών περί μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (Vid)

"Λάθος" χαρακτήρισε την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ είπε ότι "κάνει μάχη για τον φόρο πετρελαίου".
Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κα Μπακογιάννη είπε: "Λάθος η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά μας έχει επιβληθεί γιατί οι ξένοι σου λένε δεν πλήρωνες φόρους".
Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε για τη φορολογία ότι ...

To βίντεο του ΓΑΠ με τα 200.000 views!

Πολύ γέλιο!

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει την τιμητική του λόγω γενεθλίων..
Για το καλό βρήκαμε το βίντεο του πρώην πρωθυπουργού και υιού του ιδρυτή του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, με τα περισσότερα views. Κοντά στα 200.00 views...

Απλά... απολαύστε το:

Μετά από μισό αιώνα...λειτουργεί πάλι το δημοτικό σχολείο στην Ίμβρο!

Μεγάλη η συγκίνηση...

Μετά από μισό αιώνα διακοπής, επαναλειτουργεί το δημοτικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο. 
Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί δύο μαθητές, ενώ πιστεύεται πως θα εγγραφούν άλλοι οχτώ. 
Όπως αναφέρει το Βήμα, το κτίριο του σχολείου επισκευάστηκε με έξοδα του Ιδρύματος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία προμήθευσε τα βιβλία και όλο τον σχολικό εξοπλισμό. 
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας διόρισε δασκάλα την κυρία Άννα Κουζουμά, η οποία είχε φύγει από την Ίμβρο πριν 36 χρόνια και...

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πλειοψηφία της Κοινής Λογικής


27 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Εδώ δεν γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα του «κράτους». Προτάσεις να κάνουμε! Όλοι να συνεισφέρουμε. Κάθε πρόταση θα αναρτάται και θα συμπληρώνει τις άλλες.

27. Το ΑΣΕΠ να επιλέγει πραγματικούς επιστήμονες και όχι μαϊμούδες - κομμάτων και να αναλάβει να τους αξιοποιεί σε αντικείμενα της επιστήμης τους, με σύγχρονα διαδικτυακά συστήματα.
26. Να απαλλάξουμε την κρατική μηχανή από την αντίληψη του «κράτους-αφέντη» που μόνο «αστυνομεύει».
25. Να αντικαταστήσει, ένας κρατικός υπάλληλος πέντε από τους σημερινούς που πχ αλληλογραφούν με το απέναντί τους τμήμα στην ίδια αίθουσα. Οι πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες υπάρχουν επειδή οι «αρμόδιοι» βλέπουν τους πολίτες και τους επενδυτές σαν απατεώνες.
24...

Σταματήστε τον καρκίνο με βερίκοκα και πικρά βότανα

Διάσημος ερευνητής: Σταματήστε τον καρκίνο με βερίκοκα και πικρά βότανα
Yπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα μαζί και τα κουκούτσια τους. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας...

Το πασοκ απέθανεν!!

Τριάντα εννέα έτη αρήλθαν από την, εν Ελλάδι,
εμφάνιση του...σοσιαλισμού!!
Ηρθε...μας είδε...μας έστειλε!!
Το Πασοκ από "φορέας αλλαγής" κατέληξε
Νεοφιλελεύθερο πτυελοδοχείο.
Το ζιβάγκο τόφαγε ο σκώρος κι εμάς το σκότος.


Τώρα μάθαμε. Αργά μεν, αλλά μάθαμε. 
Ποιός ήταν ο σκληρότερος μεταπολιτευτικός Δυνάστης.
Η μεγαλύτερη πολιτική Απάτη.
Ο πλέον αισχρός dealer...

Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων… Νέο σύστημα

ekloges dimotikes* Όλοι οι υποψήφιοι σε ένα ψηφοδέλτιο
* Με 42% δήμαρχος από τον πρώτο γύρο

Αλλάζει το σύστημα των δημοτικών εκλογών και σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαΐου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» με ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν πια πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς...

Καλή Ψυχή

Με ένα διήμερο μνημόσυνο, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει φέτος το ΠΑΣΟΚ την επέτειο της ίδρυσης του. 

Το φετινό μνημόσυνο αναμένεται να είναι το τελευταίο, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Στο τελευταίο μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚ, θα παρευρεθούν - εκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου - ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.
Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να πάρει άδεια από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος...

Η σπαρακτική εξομολόγηση ενός απολυμένου δημοσιογράφου [κείμενο]

Η σπαρακτική εξομολόγηση ενός απολυμένου δημοσιογράφου [κείμενο]
Η αναδιάρθρωση του Δημοσιογραφικό Οργανισμού Λαμπράκη που περιλαμβάνει ένα επώδυνο σχέδιο περικοπών και απολύσεων έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την εκδοτική βιομηχανία της χώρας που δείχνει απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα.
Οι περικοπές και οι απολύσεις σε οποιοδήποτε τομέα της παραγωγικής δομής της ελληνικής κοινωνίας κρύβουν ανθρώπινα δράματα αφού πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι. 
Το iefimerida.gr δημοσιεύει μια ανάρτηση στο facebook του δημοσιογράφου Γιάννη Ανδρουλάκη που αποτυπώνει τα συναισθήματα ανθρώπων που χάνουν την δουλειά τους σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.
Γράφει ο δημοσιογράφος:
Ξημερώνει Δευτέρα. Δεν θα πάω για δουλειά...

Δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας για 230.000 ανασφάλιστους

Σε ποιες υπηρεσίες Υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση 230.000 ανασφάλιστοι από την Τρίτη. 

Ποιοι οι δικαιούχοι του προγράμματος. 

Διαβάστε τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας

Την ικανοποίησή τους για την παρουσίαση του «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης» σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Health Voucher), εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο πρώην...

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σοκαριστικές προβλέψεις για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας!

Έξοδο από το ευρώ βλέπουν κορυφαίοι οικονομολόγοι

Σοκαριστικές είναι οι προβλέψεις κορυφαίων οικονομολόγων για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. 
Χαρακτηριστική περίπτωση ο οικονομλόγος Νουριέλ Ρουμπινί - ή αλλιώς τον «Δόκτορα της Καταστροφής», που σε άρθρο του προβλέπει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές, καθώς εάν σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού η Ανγκέλα Μέρκελ, «οι τωρινές γερμανικές πολιτικές όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχου κόπωση στην περιφέρεια από την συνεχή λιτότητα, αλλά και στον πυρήνα της από τα συνεχή πακέτα διάσωσης».
Η «κόπωση» αυτή, λέει , ότι θα...

Πού χάθηκαν τα… ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου

1 Πού χάθηκαν τα… ίχνη του Μ. ΑλεξάνδρουΕΡΕΥΝΕΣ
H ζωή του Μεγάλου Αλε­ξάνδρου υπήρξε περιπετειώδης. Το ίδιο ο θάνατός του στη Βαβυλώνα, το 323 π.Χ., και κυρίως η ταφή του.
Κατά τον Κούρτιο, ο Πτολεμαίος μετέφερε τη μούμια του Αλεξάνδρου πρώτα στη Μέμφιδα και μετά στην Αλεξάνδρεια. Το μαυσωλείο έγινε γνωστό ως «Σώμα» ή «Σήμα».
Η ανεύρεση του τάφου αποτελεί σήμερα όνειρο ζωής πολλών αρχαιολόγων και ακόμα περισσότερων Ελλήνων. Ίσως γι’ αυτό οι δεύτεροι, με κάθε νύξη γύρω από το όνομά του, πανηγυρίζουν πιστεύοντας πως εντοπίστηκε...

Nέες Προκλήσεις – Μοναστήρι των Σκοπίων με αλυτρωτικό χάρτη της “Ενωμένης Μακεδονίας”

monastiri skopia Nέες Προκλήσεις   Μοναστήρι των Σκοπίων με αλυτρωτικό χάρτη της Ενωμένης Μακεδονίας

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι Σκοπιανοί! 

Ακόμα και σε εξωτερικό τοίχο… μοναστηριού έχουν σχεδιάσει μεγάλο αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης “Ενωμένης Μακεδονίας“, σύμβολο του Σκοπιανού επεκτατισμού.
Στο χωριό Zvegor των Σκοπίων βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγ. Ηλία
Σε αυτό κάθε χρόνο στις 2 Αυγούστου μαζεύεται πλήθος κόσμου και γίνεται μεγάλο πανηγύρι.
Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες πως έχει “διακοσμηθεί” ο περιβάλλον χώρος του μοναστηριού. 
Εκτός από τον αλυτρωτικό χάρτη στον τοίχο, μπορείτε να δείτε να κυματίζουν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.
Μάλιστα σε κοντινό λόφο του ίδιου χωριού υπάρχει πάντα και μια τεράστια σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Σενάρια για πρόωρες εκλογές και μείωση ΦΠΑ στο πετρέλαιο εκπέμπει ο Πρωθυπουργός

Ένα νέο πλαίσιο διεκδικήσεων απέναντι στην Τρόικα και χρονοδιάγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο επιδιώκει η κυβέρνηση. 

Αυτό είναι το μήνυμα του Μαξίμου προς τα υπουργεία ενόψει έλευσης των εκπροσώπων των δανειστών τον Σεπτέμβριο. 
Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να παρουσιάσει συντόμως καλά νέα στους Έλληνες πολίτες και το πρώτο θα είναι η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο.
Το Μαξίμου γνωρίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει στην περίπτωση που η τρόικα δεν βγάλει κίτρινες κάρτες.
Γνωρίζει ότι σε...

Μέρκελ: Πιθανό ένα νέο πακέτο για την Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι - Στάινμπρουκ: Υπέρ ενός "Σχεδίου Μάρσαλ 2" για την Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα άφησε η Α. Μέρκελ στο προεκλογικό ντιμπέιτ
Το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης άφησε ανοιχτό απόψε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα ή τι ύψους θα είναι η βοήθεια, μιλώντας κατά την διάρκεια της...

Στο τραπέζι η μείωση φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης

Ποιες οι επιδιώξεις της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ. Ποιο το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, για να διαμορφωθεί νέα ατζέντα διεκδικήσεων απέναντι στην Τρόικα

Ένα νέο πλαίσιο διεκδικήσεων απέναντι στην Τρόικα και χρονοδιάγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο επιδιώκουν να διαμορφώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια εκλογών που επανεμφανίστηκαν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", γενική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς, είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες προς τους δανειστές...

Σοκ από τα κοιτάσματα Χρυσού, στο ηφαίστειο της Σαντορίνης!

Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη! 

Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης....

Κωλοτούμπα ολκής! Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Συρία πριν 2 χρόνια!

Τι λένε τα... γραπτά

Αυτή είναι μια ανακοίνωση του 2011, όταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα και ζητούσε από τη διεθνή κοινότητα να απομονώσει το «αιμοσταγές καθεστώς» του Άσαντ.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η διεθνής κοινότητα προγραμματίζει δράσεις κατά του αιμοσταγούς καθεστώτος του Άσαντ. 

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τη διεθνή κοινότητα!
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

Τι ακούγεται για "μυστική" συμφωνία Σαμαρά- Βενιζέλου

Το "deal" που φημολογείται

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η συμφωνία αυτή είναι ότι θα πορευτούν μαζί ως τις ευρωεκλογές του 2014.
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είχαν από την αρχή αρμονική σχέση. Ο κ. Βενιζέλος από την αρχή ακολουθούσε πολιτική ανοιχτών θυρών στην ενημέρωση, ενώ ο κ. Σαμαράς αποτελεί το άλλο άκρο. Ανήκει στους ...

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

10 tips που θα αναστήσουν το μεταβολισμό σου!

Αν θέλεις να αδυνατίσεις και να διατηρήσεις το βάρος σου, δώσε στον οργανισμό σου αυτό που χρειάζεται: έναν ενεργό μεταβολισμό. Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και δεν θα χάσεις!
1. Δυνάμωσέ το μεταβολισμό με πρωτεΐνη
«Τρώγοντας 5 με 6 μικρά γεύματα την ημέρα και συμπεριλαμβάνοντας σε κάθε πιάτο μία πηγή άπαχης πρωτεΐνης, όπως τυρί με χαμηλά λιπαρά, φασόλια, κοτόπουλο, ψάρι, ή  φυστικοβούτυρο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις το μεταβολισμό και να νιώθεις όλη μέρα γεμάτη ενέργεια» τονίζει η Amanda Carlson-Phillips, αντιπρόεδρος διατροφής κι έρευνας του Core Performance....

Στη Γερμανία θέλουν ελληνικά προϊόντα

Μετά το ραντεβού που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιουλίου στo γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο με τον επικεφαλής αγορών τροφίμων της αλυσίδας Netto, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επικεφαλής αγορών τροφίμων της αλυσίδας Norma.
Η Netto ανήκει στον όμιλο Edeka που έχει 4.100 καταστήματα λιανικής πώλησης κατανεμημένα σε 18 περιφερειακές διοικήσεις, με κεντρική διοίκηση στο Maxhutte Haidhof και απασχολεί συνολικά 59.000 εργαζόμενους...

ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΡΟΣΕΞΤΕ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ...(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!)


Στον προθάλαμο μίας παγκόσμιας σύρραξης μετά από μία παγκόσμια οικονομική κατάρρευση 

Οι αντίπαλοι του πολέμου έχουν πάρει τις θέσεις τους 
Σκοπός του σχεδίου η επιβολή του χάους και η πρόταση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης 
Πρόκειται για μία εκπληκτική ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α, για τις πραγματικές αιτίες των διεθνών εγκληματικών πολέμων που πραγματοποιεί, και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανθρωπότητα. ...

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ - Η ακρίβεια πνίγει τα νοικοκυριά

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ- Η ακρίβεια πνίγει τα νοικοκυριά

Απτόητες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων.

Όπως αναφέρει Το Έθνος, τα καρτέλ στην αγορά των τροφίμων και άλλων προϊόντων νοικοκυριού, οι υψηλοί έμμεσοι και άμεσοι φόροι, καθώς και η γραφειοκρατία εμποδίζουν τις επιχειρήσεις στο να ρίξουν τις τιμές, με αποτέλεσμα η ακρίβεια να συντηρείται.
Αυτή την οξύμωρη αντίθεση, της αύξησης των τιμών από τη μία πλευρά και της μεγάλης μείωσης των μισθών από την άλλη, εν...

Tούτο τον χειμώνα άμα τον πηδήξαμε για άλλα 10 χρόνια άιντε καθαρίσαμε…

«Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβρη θα απογειωθούμε» είχε πει πριν από μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός, που το ρεπορτάζ λέει ότι ασκεί καθημερινό πρέσινγκ στους υπουργούς, προκειμένου με την άφιξη των πιστωτών τον επόμενο μήνα να μη βρεθεί κανένα ψεγάδι στην υλοποίηση του προγράμματος. Ειδικά στο θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο οι εκπρόσωποι των δανειστών περιμένουν αυτή τη φορά ονόματα και διευθύνσεις αποχωρούντων...

Αδυνατούν να πληρώσουν οι πολίτες-Ξεπερνούν τα 60 δισ τα χρεη προς το δημόσιο

Αδυνατούν να πληρώσουν οι πολίτες-Ξεπερνούν τα 60 δισ τα χρεη προς το δημόσιο

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο φανερώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι φορολογούμενοι σχεδόν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημαντικές υποχρεώσεις του 2013 καθώς ξεπέρασαν τα 60 δισ. ευρώ τα χρέη προς το Δημόσιο στο τέλος Ιουλίου.

Οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από τις αρχές του έτους φθάνουν στα 4,79 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Ιούλιο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 407 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σε επτά μήνες τα χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά...