Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεκτρονικό…«ξεκατίνιασμα»


Στον χώρο του διαδικτύου διεξάγεται ένας οιονεί πολιτικός (κομματικός) πόλεμος κατά το μεν ανορθόδοξος και ψυχοφθόρος κατά το δε πολλές φορές διολισθαίνων στην γελοιότητα. 

Κύρια πεδία αυτού του κομματικού ανταρτοπόλεμου είναι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κλπ) και δευτερεύοντα τα διάφορα ιστολόγια, πολιτικά, ειδησεογραφικά ή ακόμη και προσωπικά! 
Τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρονται για τον εν λόγω πόλεμο, κυρίως επειδή ευνοούν την αντιπαράθεση σε παρόντα χρόνο (real time) η οποία γίνεται ταυτόχρονα εις επήκοον αρκετών (πολλές φορές χιλιάδων) φίλων (friends) και ακολούθων (followers)...

Το τραγούδι του Nick Cave για την Ελλάδα (Video)


Κεραυνοί, Αθήνα και Δίας στους στίχους του γνωστού τραγουδιστή

Με μουσική που θυμίζει κάτι από αρχαία τραγωδία και με αναφορές στο Δία, τους κεραυνούς και τους νέους της Αθήνας, ο Nick Cave τραγουδά για την Ελλάδα, την οποία και λατρεύει.
Το νέο του τραγούδι τιτλοφορείται " Lightning Bolts" και το βίντεο κλιπ, που περιέχει τους στίχους, αφήνει το κοινό του να μπει στη σκέψη του και να ταξιδέψει στην Αθήνα των δακρυγόνων...

ΝΤΡΟΠΗ: Κατέβασαν στρατιώτη από το τρένο!!!

Φωτογραφία για Κατέβασαν στρατιώτη από το τρένο!!!Μια σοβαρή καταγγελία για απάνθρωπη συμπεριφορά κατά αδειούχου στρατιώτη επιβάτη τρένου, από γυναίκα- ελεγκτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ βασιζόμενη σε επιστολή που έστειλε ο πατέρας του στρατευμένου νέου.
Η επιστολή που παραθέτει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, τα λέει,όλα:

Γιάννης Ζουγανέλης - Αποκαλυπτική Συνέντευξη: «Μου έχει στοιχίσει η περιπέτεια υγείας του Μπουλά - Είναι νικητής, θα τα καταφέρει»

ΓΙΑΤΙ  ΓΕΛΑΕΙ  ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ  ΚΑΙ  ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ  ΓΙΑ ΤΟ  ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ;

Σκωτσέζικο ντους! 
Να μιλάς με τον Γιάννη Ζουγανέλη έχει υγρασία και εναλλαγές θερμοκρασίας, από το θερμό, στο παγωμένο, αλλά ποτέ στην έρημο και στην αμμοθύελλα. 
Είναι όλο παραδοχές, καταιγιστικός, αχολογάς όσο και η αστραπιαία σκέψη του. 
Γελάς ενώ βουρκώνεις και αντίστροφα! 
Ένα παιδί που πριν χρόνια του έκανε ιδιαίτερα. Δεν μίλαγε, δεν άκουγε και δεν έβλεπε. 
Η κηδεία του πάππου του που ξεσκέπασαν το φέρετρο και ήταν μέσα άλλος πεθαμένος...

Απάντησε η Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"!


  " ΜΟΛΩΝ  ΛΑΒΕ "  

H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει μεν αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο...

AOZ: Οι ελληνικές επιλογές, οι τουρκικές ανησυχίες και απειλές.

Οι επιλογές της κυβέρνησης για την ΑΟΖ
Γράφει ο 
Βασίλης Γιαννακόπουλος, 
γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου «Αραβική Άνοιξη»
geostrategical@yahoo.gr

Καθώς πλησιάζει η 5η Μαρτίου (ημερομηνία συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας), τα δημοσιεύματα, τα σχόλια και οι αναλύσεις σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ και γενικότερα για τα ελληνοτουρκικά αρχίζουν να πυκνώνουν, κυρίως στα..

Ευεργετική η δράση του σκόρδου


Προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία

Ευεργετική η δράση του σκόρδουΤο σκόρδο είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα, και η καταγωγή του φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην Ασία.

Το σκόρδο περιέχει μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, στην οποία οφείλει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και την προστασία του ίδιου του φυτού από εισβολείς (έντομα, μικροοργανισμοί). Περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Β6 και C, μαγγανίου, σεληνίου, ενώ πλήθος επιστημονικών ερευνών αναδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητές του.Φαίνεται ότι μια σκελίδα σκόρδου (περίπου 4γρ) καθημερινά προσφέρει τα ευεργετικά αποτελέσματα του εν λόγω φυτού...

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

8 χρήσεις τις βαζελίνης που δεν ήξερες!


Και όμως το κάνει και αυτό!


1. Ενυδάτωση παντού
Προτίμησε τις εκδοχές χωρίς άρωμα ή γεύση και μια μικρή δόση στα χείλη ή τα χέρια σου θα κάνει θαύματα. 
Η βαζελίνη είναι γνωστή για τις ενυδατικές της ιδιότητες που μπορεί να "επεκταθεί" για να μαλακώσει αγκώνες, γόνατα ή φτέρνες -ιδιαίτερα τον χειμώνα. 
Κάτι ξέρει η Τζένιφερ Άνιστον και τη χρησιμοποιεί κάθε βράδυ αντι για κρέμα ματιών ενάντια στις ενοχλητικές ρυτιδούλες έκφρασης στις γωνίες.
Τιπ: Βάλε στο πρόγραμμα να κλείνεις τη μέρα σου με αυτή την περιποίηση και δεν θα χάσεις. Θα έχεις δέρμα μωρού χωρίς να το καταλάβεις.
2. Τέλος σε τριβές και εξανθήματα...

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας

Προσφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό


Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχαςΟι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία, ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα και όχι άδικα.

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, το οποίο φύεται μόνο στο νησί της Χίου και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, καθότι όλες οι προσπάθειες, ανάπτυξης του φυτού σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής, απέτυχαν....

Πόρτα Καραμανλικών στους Συριζαίους...

Δεν αποδέχεται ο Καραμανλής το άνοιγμα του Τσίπρα 


Τα συνεχόμενα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα στο καραμανλικό περιβάλλον, δεν φαίνεται να έχουν ανταπόρκιση και από την άλλη πλευρά. 
Ο πρώην πρωθυπουργός που έχει επιλέξει την σιωπή και δεν θέλει την εμπλοκή του ονόματος του για μια σειρά από πολύ πιο σοβαρά θέματα, δεν έχει καμία διάθεση να παίξει του παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα που θέλει να ψαρέψει ψηφοφόρους και σε δεξιά νερά. 
Η γνώμη του πρώην πρωθυπουργού για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι πως πρόκειται για "συμπαθητικό παιδί", αλλά πολιτικά ανεύθυνο και αυτό τα λέει όλα. 

"Μην αφήσετε κανένα περιθώρια να καπηλευτεί τους αγώνες μας" 

έλεγε χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του, κόβωντας τις γέφυρες που του έριξε ο Τσίπρας...

Aυτό ήταν το πρώτο βήμα για την ΑΟΖ!


Τι είναι η ρηματική διακοίνωση που ακούμε από χτες...

Η ελληνική κυβέρνηση με την χτεσινή ανακοίνωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Νέα Υόρκη, ουσιαστικά όχι μόνο ανέλαβε τις ευθύνες της, αλλά έκανε πράξη το πρώτο βήμα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ...
Το γεγονός ότι ο Σαμαράς σε δύο εβδομάδες πάει Τουρκία, δείχνει πως ο πρωθυπουργός δεν ...μασάει.
Επί της ουσίας η καταγγελία στον ΟΗΕ για την κίνηση της Τουρκίας να εμφανίζει ως δικά της, θαλάσσια οικόπεδα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ειδικά, στην...

Γιατί αποτυγχάνουν τα σχέδια ανάκαμψης


kami-kotobi-observing-the-observer
Δύο θεμελιώδεις πεποιθήσεις έχουν καθορίσει την οικονομική πολιτική ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. 
Η πρώτη είναι ότι η παγκόσμια οικονομία υποφέρει από έλλειψη ζήτησης σε σχέση με την προσφορά. 
Η δεύτερη είναι ότι τα σχέδια ανάκαμψης, με μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής θα κλείσουν το χάσμα...

Η ΠΑΤΡΙΔΑ… τελικά είναι του Ψωμιάδη!

Σε κόμμα μετατρέπεται ο όμιλος πολιτικού προβληματισμού με το όνομα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, που σας είχαμε ξαναγράψει… 

Όχι όμως όπως περιμέναμε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά από τον επιστήθιο φίλο του, Παναγιώτη Ψωμιάδη! 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Φαρέτρας“, ο “αιώνιος νομάρχης” έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις του και προτίθεται μέχρι το Πάσχα να έχει υποβάλει και τη σχετική αίτηση στον Άρειο Πάγο...

Ας μιλήσει στην Ελλάδα ο Σημίτης, όχι όπως στο Βερολίνο που αποδοκιμάσθηκε! Να πάει στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.! - video

Έχει υποχρέωση να στηρίξει τις επιλογές του
Ξέρετε από ποιο χαρακτηριστικό είναι πλασμένοι οι μεγάλοι ηγέτες;
Από την διορατικότητα...να βλέπουν μπροστά, πριν από τους πολίτες, πριν από τον λαό για τον λαό!
Πέστε  μας σε τι σωστό και δημιουργικό συνέβαλλε ο Σημίτης. Σε τίποτα.
Η είσοδος στο ευρώ ήταν σκέτη αποτυχία.
Τέλη του ΄90 σχεδόν όλες οι βιομηχανίες στην βόρειο ελλάδα,λόγω φορολογίας,φύγαν σε Βουλγαρία και Σκόπια. 
Έχουμε Στραβά υποβρύχια, Σκάνδαλα siemens, Συστήματα ασφάλειας C4i, Χρηματιστήριο, Νομιμο­ποίηση offshore, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) κ.τ.λ.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!
Δείτε το video:

Η ελληνική αστική τάξη θυσιάζει τα παιδιά της


Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν άνθρωποι που πίστευαν ότι μπορούσαν να γίνουν όλοι Βασιλιάδες. Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι οι περισσότεροι πίστεψαν, τελικά, ότι είναι Βασιλιάδες που τους χρωστά η κοινωνία, που μπορούν να χρησιμοποιούν την εξουσία (ενίοτε και γλύφοντας αυτή), που μπορούν να επενδύουν αέρα και να εισπράττουν αέρα ,να ζουν πλουσιοπάροχα με αέρα, να πολιτικολογούν ακατάσχετα αερολογώντας ,να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν Βασιλόπουλα διαγράφοντας από το γενεολογικό δέντρο τον παππού τον κατσικοκλέφτη και την βοσκοπούλα γιαγιά...

VatiLeaks: Μυστικές ομάδες, όργια και δωροδοκίες πίσω από την παραίτηση του Πάπα


VatiLeaks: Μυστικές ομάδες, όργια και δωροδοκίες πίσω από την παραίτηση του Πάπα

Μυστικές ομάδες, σεξουαλικά όργια, εκβιασμοί και ισχυρά ονόματα του ιταλικού κατεστημένου

φέρεται να εμπλέκονται στα σκάνδαλα που προκαλούν σεισμούς τα τελευταία χρόνια στο Βατικανό και ενδεχομένως οδήγησαν στην πρώτη παραίτηση Πάπα μετά από εξακόσια χρόνια.
Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», επικαλούμενη ανώνυμη πηγή υποστηρίζει ότι ο Πάπας λύγισε υπό το βάρος των σκανδάλων, καθώς η υπόθεση Vatileaks βαθαίνει και αγγίζει το στενό κύκλο του ίδιου του Βενέδικτου...

Οι βενζινοπώλες έφεραν αντλίες που κλέβουν νόμιμα!


Τουρκικές και κορεατικές αντλίες καυσίμων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέβει στην ποσότητα 

χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσει παράνομο μηχανισμό, εισάγονται και διακινούνται ελεύθερα στην αγορά.
Την κατάσταση περιγράφουν παράγοντες της αγοράς στην...

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Επενδυτικός Νόμος



Με την καθιέρωση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, του θεσμού της «αυτοβεβαίωσης» των επενδυτών, 


με την κατάργηση περιττών εμποδίων και αντικινήτρων για μεγάλες επενδύσεις, με την ενίσχυση τού ρόλου τής Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων και με τη διευκόλυνση των επενδυτών τρίτων κρατών ως προς την παραμονή τους στη χώρα μας και τη χορήγηση βίζας σε όσους προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας...

Δώρο από τη Λαγκάρντ: Κουρέψτε τα χρέη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!


Με τις ευχές του ΔΝΤ, ως το τέλος Μαρτίου έρχεται ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Κούρεμα στα χρέη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών προτείνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ για να ενισχυθούν η ανάπτυξη και η κατανάλωση στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την έκθεσή του χθες τονίζοντας ότι...

“Επιτροπή Σοφών” του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να σώσει το κράτος


Να δείτε που τις επόμενες ημέρες θα έχουμε νέα σύγκρουση. 

Οι «Σοφοί» του Αλέξη Τσίπρα εναντίον των «αγράμματων» της κυβέρνησης. 
Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι μεγάλος ηγέτης και μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε επιτροπή «Σοφών» με επικεφαλής τον… πατέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, ο… απηνής διώκτης του Ανδρέα Παπανδρέου που ουσιαστικά αυτός τον αθώωσε, επαναδραστηριοποιείται και θα αναλάβει να κωδικοποιήσει τις «σοφές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα και το πολιτικό σύστημα και το Κράτος γενικότερα...

Αρχηγός ΓΕΣ με ...1200 ευρώ. Δείτε τα εκκαθαριστικά Τα λένε όλα..!


Κι όμως είναι γεγονός! Αρχηγός ΓΕΣ με ...1200 ευρώ. Δείτε τα εκκαθαριστικά!

Τι σημαίνει ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας - Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιφυλακή


  ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ  Η  ΑΟΖ  

Καθοριστικής σημασίας για την υπεράσπιση των ενεργειακών συμφερόντων της χώρας κρίνεται ότι αποτελεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσχωρήσει  σε ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Ουσιαστικά πρόκειται για πλήρη ανατροπή σε σχέση με την πολιτική πλήρους απραξίας που ακολουθήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια καθώς η Ελλάδα πλέον αποφασίζει έμπρακτα να υλοποιήσει δόγματος εξασφάλισης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατ επέκταση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που ...

Εμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ - Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας - Διάβημα Πάνου σε Άγκυρα


  ΔΙΑΒΗΚΑΜΕ  ΤΟΝ  ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ  

Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.
Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.
Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

«Γλυκά» κέρδη από την παραγωγή λικέρ

Ο προϋπολογισμός της επενδυτικής πρότασης των υποψήφιων δικαιούχων μπορεί να είναι ύψους από 20.000 έως 100.000 ευρώ

Η παραγωγή λικέρ αποφέρει σίγουρα και «γλυκά» κέρδη, ενώ οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά μπορούν να επιδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ.

Μάλιστα η επιδότηση φτάνει στο 100% της δαπάνης εξοπλισμού (δηλαδή τα μηχανήματα παραγωγής) και στο 60% για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Παράλληλα υπάρχει επιδότηση της τάξης των 10.000 ευρώ για εγκατάσταση λογισμικού στην επιχείρηση και επιδοτούνται με 10.000 ευρώ ενέργειες για την προβολή και την προώθηση του προϊόντος...

Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι κλεμμένοι πίνακες που δε βρέθηκαν ποτέ


Την ώρα που ο κλεμμένος από τον 29χρονο Έλληνα Φοίβο Ισταυρίογλου πίνακας του Νταλί επέστρεψε στη βάση του, χιλιάδες άλλα έργα τέχνης εξακολουθούν να πωλούνται στη μαύρη αγορά ή να αναζητούνται από τις αρχές.
Σύμφωνα με πρόσφατη καταγραφή σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν περίπου 350 χιλιάδες έργα τέχνης που έχουν κλαπεί. 
Συνήθως, μόλις οι κλέφτες συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορούν να...

Βότανα θαυματουργά για ιώσεις και κρυολογήματα



Τα φυσικά προϊόντα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας θωρακίζουν απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα, ενώ μπορούν να απαλύνουν κάθε πόνο! 
Δείτε αναλυτικά τις ιδιότητες 11 ευεργετικών για την υγειά μας βοτάνων...
Δεντρολίβανο: Η χρήση του στη μαγειρική μπορεί να είναι πιο διαδεδομένη, αλλά το δεντρολίβανο είναι επίσης γνωστό για την τόνωση που προσφέρει στον οργανισμό, βοηθώντας σε να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες τις καθημερινότητας...

«Τραγωδία! Ο Παπανδρέου που έριξε την Ελλάδα στα βράχια ήρθε να διδάξει στις ΗΠΑ»


«Κράζουν» τον Γιώργο Παπανδρέου στα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα

To Αμερικανικό συντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ένα άκρως επιθετικό άρθρο για την επιλογή του School of International and Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, να φέρει τον Γιώργο Παπανδρέου να διδάξει για την οικονομική κρίση.
«Ελληνική Τραγωδία, καθώς καλείται ο Παπανδρέου να διδάξει πως να διαχειριστείς μια κρίση!» είναι ο...

" Το ΠΑΣΟΚ τους έκανε ανθρώπους και τώρα …φεύγουν " - Συμφωνούμε απολύτως μαζί σας κ. Γρηγοράκο!


Μετά τις συντροφικές καρεκλιές ήρθαν και οι ... μαχαιριές - Βολές σε Σημίτη, Παπανδρέου και Λοβέρδο από τον στενό συνεργάτη του Βενιζέλου

Είναι η ιδιοσυγκρασία και η προσωπικότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, μην απορείτε λοιπόν κ. Γρηγοράκο!

Στην φράση του Γιώργου Κατσιφάρα «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός μας» αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ...

Ο Καραμανλής στις καρδιές των ταξιτζήδων (φωτορεπορτάζ)



Βροχή οι αναφορές στο πρόσωπο του κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της ΔΑΚΜMΕ


Χιλιάδες  αυτοκινητιστές της ΔΑΚΜΕ χειροκροτούσαν ξανά και ξανά χθες το βράδυ τον Θύμιο Λυμπερόπουλο κάθε φορά που αναφερόταν στη συμβολή του Καραμανλή για τον κλάδο των ταξί και στην προσπάθεια του για τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας. 
Όχι τυχαία, στην...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Βίος καί πολιτεία του Γιάννη Στουρνάρα



Όσοι έχουν γνωρίσει τον Γιάννη Στουρνάρα από κοντά συμφωνούν στο εξής: «Δεν τον λες ευφυή και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί ποτέ να διαχειριστεί πληροφορίες και αναλύσεις πέραν από εκείνες που του υποδεικνύουν. Επίσης ενώ έχει κάνει καλές σπουδές στα οικονομικά, δεν διαθέτει αυτό που λέμε οικονομική σκέψη»...

O πολλαπλασιαστής της ύφεσης.


Γιατί είσαι άνεργος; 

Ναι, ξέρω, φταίει η τρόικα, το μνημόνιο, το ΔΝΤ, η Μέρκελ, οι επικυρίαρχοι, οι «οικονομικοί δολοφόνοι», οι Ελοχίμ. 
Αλλά σοβαρά τώρα, αφού όλοι για την ανεργία θρηνούν, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μεγάλα κονδύλια για να την αντιμετωπίσουμε, τι φταίει, τι κάνουμε λάθος; 
Τις προηγούμενες μέρες στις εφημερίδες δημοσιεύτηκε διαφήμιση ενός συνδικαλιστικού οργάνου. Μας πληροφορούσε ότι με τα χρήματα του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται, διοργανώνει σεμινάρια για ανέργους. Με ωραίους ζεν τίτλους, όπως πράσινη ανάπτυξη, ικανότητα επικοινωνίας, εταιρική κοινωνική ευθύνη. 
Μη γελάς, υπάρχει και καλύτερο: «Διαχείριση εντάσεων στο χώρο εργασίας». .. 

Le Monde: "Επτά πακέτα λιτότητας ψήφισαν χωρίς προκοπή"!


  LE MONDE ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα κάθησε και υπολόγισε πόσα δισ. μέτρα λιτότητες επιβλήθηκαν στους Ελληνες. 

«Παρότι άλλαξαν δύο κυβερνήσεις, η Ελλάδα παίρνει το ένα μέτρο λιτότητας μετά το άλλο»

αναφέρει η Le Monde 

Τα πακέτα λιτότητας σύμφωνα με την Le Monde:



Toυ επιτέθηκαν γιατί κουβαλούσε την Ελληνική σημαία


Στη διασταύρωση των οδών Φειδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη νεαροί εντόπισαν άνδρα, ο οποίος κρατούσε ελληνική σημαία, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν

Ένταση επικράτησε στην περιοχή των Εξαρχείων όπου κατέφυγαν νεαροί μετά από επεισόδια μικρής έκτασης που...σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας κοντά στο Σύνταγμα. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σειρά προσαγωγών...

Τάκης Σπυριδάκης για Κούνδουρο: Ηταν αχρείος, με είπε πρεζόνι και αληταρά


Σε μια οργισμένη αποκάλυψη 

προέβη ο δημοφιλής ηθοποιός, Τάκης Σπυριδάκης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την πορεία του στον χώρο, το βραβείο ερμηνείας που είχε αποσπάσει και την κόντρα του με τον σκηνοθέτη, Νίκο Κούνδουρο.
Καλεσμένος της εκπομπής «Πρωινό Mou» ο τηλεοπτικός «Αγαπούλας» μίλησε για όλους και για όλα και παραδέχθηκε ότι η διαφήμιση τον έσωσε από την ολική χρεοκοπία...

Βαρθολομαίος: «Πολλοί Ελληνες θέλουν να εγκατασταθούν στην Κωνσταντινούπολη»


Στον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, 

σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» και τονίζει ότι, 
προκειμένου να επιστρέψουν, πρέπει να δοθούν δικαιώματα και εγγυήσεις, ενώ υπογραμμίζει ότι «λόγω κρίσης στην Ελλάδα, Κωνσταντινουπολίτες ή μη, οι Έλληνες θέλουν να εγκατασταθούν στην Τουρκία»...

Η λύση είστε ΕΣΕΙΣ!


Πόσες φορές έχει τύχει, κατά την αναζήτησή σας για εργασία, να αποδώσετε σε ατυχία το ότι κάποιος άλλος πρόλαβε την πολυπόθητη θέση που είχατε ανακαλύψει ή το ότι δεν μάθατε εγκαίρως ένα συγκεκριμένο και πολύ ενδιαφέρον πόστο. 
Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες για τους λόγους που μπορεί να μη βρίσκεστε στην εξέχουσα θέση που αναζητάτε, αλλά ας εξετάσουμε πιο προσεκτικά αν τελικά ο παράγοντας τύχη είναι όντως «θολός» και αν μπορείτε να τον μετριάσετε...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ντοκυμαντέρ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ (Βίντεο)

 

Δείτε το ντοκυμαντέρ "Μυστικά του Βατικάνου" με Ελληνικούς υπότιτλους.(neoellhn)

Ποια η αλήθεια για τους δούλους στην αρχαία Ελλάδα;


ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

"Η βασιμότητα της επίκρισης, ότι οι Αθηναίοι ζούσαν απ' τους δούλους, δεν έχει αποδειχθεί"

Αθανάσιος Κανελλόπουλος (Σύγχρονες Οικονομικές Σκέψεις των Αρχαίων Ελλήνων)
«Κανείς οραματιστής δεν υπήρξε τόσο ρηξικέλευθος ή τόσο ρομαντικός ώστε να φανταστεί μία ζωή χωρίς δούλους. Οι μεγαλύτεροι διανοούμενοι ή ηθικολόγοι δεν σκέφτηκαν την δουλεία ως κάτι κακό. Αυτό που εκπλήσσει, δεν είναι ότι οι Έλληνες δέχονταν για αιώνες την δουλεία ως κάτι δεδομένο, αλλά ότι τελικά κάποια στιγμή άρχισαν να...

Βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία αναζητούν Ελληνες εξαγωγείς



Βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία αναζητούν Ελληνες εξαγωγείς  Απότοκα της κρίσης στην οικονομία είναι τα αξιοσημείωτα φαινόμενα, που καταγράφονται στις ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία, όπου ενώ επίσημα υφίσταται τάση αποεπένδυσης, εντούτοις υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες από τη χώρα μας για την εύρεση βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο νοτιοδυτικό τμήμα του γειτονικού κράτους.
Παράλληλα, ενώ υπάρχει αποεπένδυση ελληνικών κεφαλαίων, η οποία αποτυπώνεται σε στατιστικές έρευνες, το διμερές εμπόριο καλά κρατεί και μάλιστα αυξήθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να είναι πλέον πλεονασματικό για τη χώρα μας και ελλειμματικό για τη Βουλγαρία. 
Ειδικότερα, όπως...

Δεν πέρασε η "μαγκιά" (αποχώρηση) του Κατάρ και το κατάλαβε...


Το Κατάρ λοιπόν  έναν μήνα μετά την αποχώρησή του... επέστρεψε για το Ελληνικό !!!

Από κεί που ήταν "τσατισμένοι" που δεν έσπευσε η κυβέρνηση Σαμαρά να υπογράψει αυτά που συζητούσαν οι Καταριανοί με τον Γ.Α.Π (υποσχέθηκε κάτι ;;;)  και μάλιστα ΧΩΡΙΣ διαγωνισμό, από κεί που πέταγαν "μαύρη πέτρα" πίσω τους , έσπευσαν να γυρίσουν ΠΙΣΩ για να συμμετάσχουν για το…Ελληνικό.
Διαβάζω ότι:

ΑΝ έχεις "γόνιμες" ιδέες για τα ελλείμματα ...


Τότε δεν φοβάσαι ούτε ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ούτε ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

«Φορολογικό: 10 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις». 
Αυτό ήταν το θέμα εκδήλωσης που οργάνωσε το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχ. Παπαγιαννάκης» την Παρασκευή στις 15/02/1...

Όποια χώρα έχει πετρέλαιο έχει και "Μνημόνιο";



Ένα είναι το δεδομένο για την Ελλάδα στην παρούσα οικονομική κρίση 

που έχει οδηγήσει τους Έλληνες στην απελπισία και στην κατάθλιψη: Πέραν του ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η μη ορθολογική οικονομική μας συμπεριφορά συνέβαλλε τα μέγιστα – αν δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη – για να καταλήξουμε στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ και θα γεννηθεί κάτι καινούργιο και υγιές μέσα από τη σημερινή «μαυρίλα»…

Ποια ονόματα πληκτρολόγησε ο Παπακωνσταντίνου στο PC του;

Τις λέξεις κλειδιά «Παπακωνσταντίνου», «Παπανδρέου» και «Κοζάνη» 

φαίνεται πως πληκτρολόγησε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα μεσάνυχτα της 30ης.9.2010, λίγες ώρες μετά την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ, επιχειρώντας να εντοπίσει άμεσα τραπεζικούς λογαριασμούς που θα τον έφερναν σε δύσκολη θέση.
Όπως προκύπτει από την ενδελεχή μελέτη της πραγματογνωμοσύνης αλλά και από τις εξηγήσεις που έδωσαν στην προανακριτική επιτροπή οι άνδρες της...

Πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της Αθήνας


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

στην οποία συμμετείχαν πάνω από 12.000 άτομα και η κεφαλή της οποίας έχει φθάσει στο Σύνταγμα.
Το κέντρο της Αθήνας είναι ακόμη κλειστό, ενώ λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε ένταση στα Προπύλαια στο ύψος Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λο, όταν, λίγο πριν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, στο ύψος της Κριεζώτου, ρίχθηκαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ η ένταση συνεχίστηκε με πετροπόλεμο...

Οι ευκαιρίες για επιδοτήσεις και απασχόληση


Ευκαιρία σε επιχειρήσεις να βρουν ζεστό χρήμα και σε ανέργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας 

δίνουν προγράμματα του ΕΣΠΑπου παρουσιάζει σήμερα το Εuro2day. Παρουσιάζει αναλυτικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης και τις προϋποθέσεις ένταξης επιχειρήσεων ή επαγγελματιών (νέων ή όχι) σε ένα από τα έξι μεγάλα κοινοτικά προγράμματα που τρέχουν ήδη ή θα ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και ευκαιρίες απασχόλησης μέσα από οκτώ προγράμματα κατάρτισης. 
Στις διπλανές στήλες υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα παραπάνω (κλικ ΕΔΩ!). 
Οι υποψήφιοι όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένες βασικές αρχές, οι οποίες εν πολλοίς ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις όπου κάποιος επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες επιδοτήσεων...

Άρχισε η συζήτηση για το ...τρίτο «κούρεμα»


Πριν καλά - καλά κοπάσει ο θόρυβος από το δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ανοίγει η συζήτηση για το ...τρίτο

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα συζητήθηκε ήδη στο κονκλάβιο των επιτρόπων και μάλιστα με μάλλον ευνοϊκού τρόπο για την Ελλάδα.
Τουλάχιστον, αυτό αφήνουν να εννοηθεί στελέχη της Κομισιόν από τις Βρυξέλλες, τα οποία επικαλούνται κορυφαίες πηγές μέσα από την ΕΕ. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βασική προϋπόθεση για να τεθεί το ζήτημα επί τάπητος είναι να...

Ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλληνα Άλντο Μόρο;


Mετά το αντάρτικο πόλης του Επαναστατικού Αγώνα, της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων οργανώσεων που δυσκολεύομαι να συγκρατήσω το όνομά τους, φθάσαμε στο ορεινό αντάρτικο των εθνικών παραδόσεών μας, με νυχτερινή επιχείρηση κομάντος.
Μένεις πραγματικά άλαλος, τι να πειςΝοσταλγείς την Κερατέα και το Γραμματικό, πόσο ειρηνικοί ήσαν οι κάτοικοί τους. Επίθεση με όπλα για λόγους οικολογικούς; Είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Μετράει...

Η αλήθεια για τον χρυσό της Χαλκιδικής


Του Θανάση Μαυρίδη, 
www.capital.gr
Στην Ρωσία και στην Κίνα οι άνθρωποι σκεφτόντουσαν πρώτα το περιβάλλον και έπειτα όλα τα άλλα. Γι΄ αυτό και δεν υπήρχαν ορυχεία στις δύο αυτές πρώην κομμουνιστικές χώρες...

Με τον φόβο του Τζωρτζ Σόρος


Μετά την επίθεση στο γιεν, που του απέφερε κέρδη ενός δις δολαρίων, σχεδιάζει τη νέα του επίθεση στην στερλίνα!

Για μία νέα επίθεση σε βάρος του εθνικού της νομίσματος, ετοιμάζεται η Μεγάλη Βρετανία
Συγκλίνουσες πληροφορίες, που έρχονται κυρίως από το μέτωπο των dealing rooms, αναφέρουν ότι το Λονδίνο θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει κίνηση εναντίον της στερλίνας ενδεχομένως ανάλογη εκείνης της δεκαετίας του ‘90.
Ο λόγος; 

Το αποτέλεσμα της "Μεγάλης Απάτης" για την "ΣΩΤΗΡΙΑ" μας!

Απίστευτο και όμως αληθινό 
Η Ελλάδα παρά τις αιματηρές θυσίες, τα κουρέματα τους χρέους χρωστά σήμερα 7 δις ευρώ περισσότερα από τον Δεκέμβριο του 2009, όπου οι Παπανδρέου & Σια  
αποφάσισαν να δολοφονήσουν την Ελλάδα...
και μάλιστα ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ στο σύνολο του Δημοσίου Χρέους!
Δείτε τα επίσημα στοιχεία των "Δελτίων Δημοσίου Χρέους" Δεκεμβρίου 2009 - 2012:

Κεδίκογλου για ΕΣΗΕΑ: «Τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα έφτασαν στα έσχατα όρια ανυποληψίας»


«Τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα έφτασαν στα έσχατα όρια ανυποληψίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη», δήλωσε ...

Λαμπρά αποτελέσματα δείχνουν οι έρευνες του Nordic Explorer - 5 εταιρείες αγόρασαν δεδομένα


  ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ  

Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες (μία πηγή αναφέρει ότι είναι πέντε ή έξι) έχουν αγοράσει τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής σεισμογραφικών ερευνών από την νορβηγική εταιρεία PGS, κατόπιν έγκρισης της έλληνικής κυβέρνησης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που η έρευνα θα συνεχιστεί και μέσα στον Μάρτιο, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ακόμα και μετά την παράταση των δύο εβδομάδων που έλαβαν...

Mεταχειρισμένα αμερικανικά AAV-7 και ρωσικά BMP-3 υποψήφια για ... δωρεά!


  ΑΟΖ ΜΕ ΑΒΑΚΕΣ ΤΟΥ Β' ΠΠ;  

Μια καλή ευκαιρία για απόκτηση επιτέλους από τους Έλληνες Πεζοναύτες τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων,

               προσφέρεται από δύο προγράμματα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους. 
Το ένα είναι το πρόγραμμα αντικατάστασης των αμερικανικών AAV-7 στις ΗΠΑ και 
το δεύτερο είναι το...