Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Έγγραφο «φωτιά» του 2010 για μείωση του ελλείμματος


  ΟΛΑ  ΗΤΑΝ  ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ  


" Το ΔΝΤ ουδέποτε υποχρέωνε μία κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μόνο έτος (στόχο που τον χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο  και μάλλον ανέφικτο) καθώς δεν υφίστατο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας "  
αναφέρει το τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στις 29 Μαρτίου 2010 ο Π. Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
Με αυτό προειδοποιούσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι ...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά γιατί δεν τραυματίστηκε κανείς αστυνομικός όταν έπιασαν τους τρομοκράτες!

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφόιες των τεσσάρων ληστών - τρομοκρατών αμέσως μετά την πάλη που προηγήθηκε της σύλληψής τους στο Βελβενδό Κοζάνης, 
αλλά πραγματικά εντυπωσιάζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι είναι απόδειξη ψευδολογίας από την κυβέρνηση το γεγονός ότι 
"Δεν τραματίστηκε κανείς από τους αστυνομικούς" (ενώ τραυματίστηκε, αλλά αυτό είναι το ολιγότερο).  
Πρώτη φορά εγκαλεί την αστυνομία γιατί δεν είχε θύματα...

Μια ελληνική κωμωδία με τίτλο «Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ»

Στα όρια της κωμωδίας 
κινείται η διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Αντί να ασχοληθεί σοβαρά και αξιόπιστα με το περιεχόμενο της λίστας και να αποκομίσει οφέλη από τους τυχόν φοροφυγάδες που αυτή εμπεριέχει η ελληνική κυβέρνηση παρέπεμψε την υπόθεση σε επιτροπή της Βουλής όπου, μετά βεβαιότητας, η διαδικασία θα εκφυλιζόταν....

Citigroup: Εξοδος από το ευρώ και πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας το 2014

Εξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το 2014 και πλήρη κατάρρευση της οικονομίας

προβλέπεται σε έκθεση της Citigroup που υπογράφεται από τον κορυφαίο αναλυτή της Τζιάντα Τζιάνι.
Σύμφωνα με την έκθεση «Παγκόσμια Οικονομική Επιθεώρηση και Στρατηγική» οι στόχοι που έχει θέσει το νέο Μνημόνιο είναι άπιαστοι και μόνον ένα γενναίο κούρεμα μπορεί να καταστήσει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.
Ο αναλυτής του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού επισημαίνει ότι...

Le Monde: Στις Βρυξέλλες οι ηγέτες συμφώνησαν τη μεγαλύτερη λιτότητα στην ιστορία της Ευρώπης

Οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσαν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ότι αρνούνται να δεχθούν τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ γιατί 

«δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και δεν ευνοεί τους ευρωπαίους πολίτες».

Αυτά γράφει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.  
«Στο τέλος μιας μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών....

Μέρκελ και Κάμερον επιβάλλουν σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη

Μετά από 25 ώρες διαπραγματεύσεων, που θύμιζαν ανατολίτικο παζάρι, 

οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν τελικά για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.  
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Βαν Ρομπάι παρουσίασε από το πρωί μια συμβιβαστική πρόταση,την οποία επέβαλλαν η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία η οποία κατάφερε τελικά να ικανοποιήσει τις μεγάλες χώρες.
Το τελευταίο εμπόδιο είναι τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφού ο πρόεδρος του Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε ότι ενδέχεται να θέσει βέτο.
Τι προβλέπει αυτή η συμφωνία

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη Στυλλιανίδη: «Χτίζουν νέα Γιάλτα πάνω στην Ελλάδα»!

Μελετώντας την πορεία του Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχαμε σχεδιάσει έναν πρόλογο που να περιλαμβάνει και προσωπικού χαρακτήρα επισημάνσεις. 
Ακούγοντάς τον, όμως, καταλάβαμε πως από την ακριτική Θράκη κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί στην πολιτική σκηνή, αλλά και να έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφή της. 
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης όχι μόνο δεν μάσησε τα λόγια του, αλλά μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, όταν χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε την Ελλάδα κεντρικό σημείο μιας νέας «Γιάλτας», η οποία χτίζεται πάνω της. 
Χωρίς περιστροφές μας είπε ότι ντόπια και ξένα συμφέροντα ουσιαστικά έστησαν μια παγίδα για να βάλουν μέσα την Ελλάδα με στόχο να της πάρουν τα φιλέτα. 
Με το στόμα ανοιχτό μας άφησε και όταν τόνισε ότι...

Άνθρωπoς αγράμματος, πνεύμα ανυπότακτο

Charlie_Chaplin_circa_1916

Κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο είτε έμειναν τόσο λίγο σε αυτό ώστε δεν πρόλαβαν να μάθουν τίποτα, και όμως κατάφεραν –αντικειμενικά- πολύ περισσότερα από δέκα –και λίγους βάζω- διδάκτορες μαζί.


Ας ξεκινήσουμε με τον άνθρωπο που δημιούργησε τον εικοστό αιώνα!

Ο Τόμας Έντισον πήγε στο σχολείο σε ηλικία οκτώ χρονών και έμεινε τρεις μήνες. Ήταν ο τελευταίος στην τάξη και ο δάσκαλος «δε τον χώνευε». Ο πατέρας του Έντισον πίστευε ότι ο γιος του ήταν κουτός (μάλλον εκείνος δεν ήταν ιδιαίτερα ευφυής)...

Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω

succeed

Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω.  
Ποτέ δε θα σκεφτώ την αποτυχία και θα πετάξω απ’ το λεξιλόγιο μου λέξεις και φράσεις σαν: «σταμάτα, δεν μπορώ, ανίκανος, αδύνατο δε γίνεται, απίθανο, αποτυχία, ανεφάρμοστο, χωρίς ελπίδα, υποχώρηση», γιατί είναι λέξεις των κουτών.

Θα αποφεύγω την απόγνωση, αλλ’ αν τυχόν αυτή η αρρώστια του μυαλού με μολύνει, θα συνεχίζω να εργάζομαι μέσα στην απόγνωση. 
Θα μοχθώ και θα υπομένω. 
Θα αγνοώ τα εμπόδια στα πόδια μου και θα προσηλώνω τα μάτια μου στους σκοπούς πάνω απ’ το κεφάλι μου, γιατί ξέρω πως όπου τελειώνει η άγονη έρημος, εκεί φυτρώνει το πράσινο γρασίδι.

Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω...

Σαμαράς: 16,3 δις ευρώ για την Ελλάδα στο νέο προϋπολογισμό ΕΕ - video


Σαμαράς:16,3 δις ευρώ για την Ελλάδα στο νέο προϋπολογισμό ΕΕ

Συνολικά 16,3 δις ευρώ 
έχει κερδίσει η Ελλάδα από τα ταμεία του νέου προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2014 - 2020, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Τελικά θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από ό,τι της είχαν δοθεί στην πρώτη πρόταση Barroso", είπε ο Σαμαράς σε συνέντευξη τύπου μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες.
Οι πόροι θα είναι συγκεκριμένα 14,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ και άλλα 2 δις ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη.
Ο Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα θα αποσπάσει μετά από την πάροδο μίας διετίας και άλλα 2 δις ευρώ περίπου, χάρη στην αναθεώρηση του ποσοστού συμμετοχής της στα εν λόγω προγράμματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης...

Μολυβιάτης: «'Η εμείς ή ο Στουρνάρας!»


Ξέσπασμα το γκουρού του καραμανλισμού σε στενούς συνομιλητές του

Ως γνωστόν, αυτή την περίοδο, οι καραμανλικοί είναι στα κάγκελα με τις δηλώσεις του Στουρνάρα περί βαρέων ευθυνών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση της χώρας. 
Κάποιοι μάλιστα, στην κατ' ιδίαν συζητήσεις τους θέτουν ευθέως θέμα παραμονής του σημιτικών καταβολών «τσάρου» στην κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι κύκλοι διαμηνύουν πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το θέμα της προσχώρησης του υπουργού Οικονομικών στη ΝΔ (προοπτική στην οποία έτσι κι αλλιώς ήταν εξ ορισμού αντίθετο το καραμανλικό μπλοκ) έκλεισε οριστικά...

Διαδήλωση εναντίον της Ζωής Κωναταντοπούλου!


Βγήκαν στο δρόμο για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους


Η Φεμινιστική Πρωτοβουλία πραγματοποίησε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο κατά της βουλευτή και του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωσταντοπούλου για την υπόθεση του «βιαστή με την τυρόπιτα».
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τη δικογραφία βίαζε τουρίστριες αφού προηγουμένως τους έδινε τυρόπιτες στις οποίες είχε βάλει αλκοόλ και υπνωτικό. 
Ο δράστης είχε...

Θέμα συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο Στυλιανίδης!


Νέα δεδομένα στον δημόσιο διάλογο

Ενδεικτική των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που μπορεί να ζήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι η απάντηση που δίνει ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Crash" που κυκλοφορεί σήμερα. 
Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία, ο Στυλιανίδης βάζει νέα δεδομένα στον δημόσιο διάλογο:
"O λαός μας πάντοτε καθοδηγούνταν και εμπνεόταν από τις αρχές και της αξίες της δημοκρατίας, της μετριοπάθειας, της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας και της αγάπης. Αυτός ο λαός πρέπει να εμπνευστεί από άλλου είδους πρότυπα. Εάν τα νέα μοντέλα της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς μπορούν να περιγράψουν ρεαλιστικά και να οριοθετήσουν αυτό το πρότυπο , πιστεύω ότι...

Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε αυτά που είπε ο Θεοδωρίδης


Διεθνές ρεζιλίκι από τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλεσε τα Ίμια Καρντάκ – Γελάνε και οι Τούρκοι…


Θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας έχει γίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος προ ημερών αποκάλεσε τα Ιμια Καρντάκ προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος.
Μάλιστα η εφημερίδα Χουριέτ φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ για το θέμα με τίτλο: Είπε ότι τα Ιμια είναι τουρκικά και αναστάτωσε την Αθήνα...

Παραιτήθηκε ο Τζήμερος από τη «Δημιουργία ξανά» για να ... θέσει υποψηφιότητα!


Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του

Σε εύκολο γήπεδο φαίνεται να παίζει ο κ. Τζήμερος, ο οποίος πριν από λίγο ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κόμμα του Δημιουργία Ξανά, ενώ παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιεί και την υποψιότητά του
Την ανακοίνωση επέλεξε να κάνει μέσω facebook.  Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα του έχει μπει σε εσωτερική προεκλογική περίοδο, καθώς αναμένεται να διεξαχθεί το Συνέδριο, από το οποίο θα αναδειχθεί νέα ηγεσία. 
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώσει ότι θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματός (του).
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η διαδοχή στο ΚΚΕ, φέρνει εξελίξεις στον... ΣΥΡΙΖΑ!


Το αριστερό ρεύμα της Κουμουνδούρου κοιτά προς ...Περισσό! 


Όποιος πιστεύει ότι το αριστερό ρεύμα της Κουμουνδούρου, θα μείνει με σταυρωμένα χέρια για να υποδεχτεί την ...Λούκα και την Μαριλίζα, στο πάλαι ποτέ ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, μάλλον δεν έχουν υπ όψιν  τους, ότι μετά από αρκετά χρόνια θα έχουμε εξελίξεις και στο ΚΚΕ, κάτι που ανοίγει τους ασκούς του αιόλου, σε όλη την αριστερά. 
Κορυφαία στελέχη του αριστερού ρεύματος, κοιτούν με το ένα μάτι την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο την... διαδοχή στο ΚΚΕ
Ο διάδοχος της Αλέκας, μπορεί να...

Ούτε λεφτά ούτε ιδέες



pikionis-elpisΔεν πρόκειται για κρίση, αλλά για καταστροφή. 

Ο φίλος που μου το έλεγε αυτό χθες είναι πολύπειρος δημοσιογράφος, καλλιεργημένος και κοσμοπολίτης, συνήθως πολύ νηφάλιος και συγκρατημένος στις εκφράσεις του. 
Η κρίση είναι παροδική, τα αποτελέσματά της είναι αναστρέψιμα· η καταστροφή αφήνει πίσω της ερείπια, μη αναστρέψιμα ― συμπλήρωσε.

Μου εξήγησε κι άλλα, για τον βαθύ κοινωνικό μετασχηματισμό που προκαλούν η μακρόχρονη ύφεση και ανεργία, για την οριστική πτώση των αδύναμων στρωμάτων κάτω από το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης, για τη δομική φτώχεια και την απελπισία....

Οι μικρές επιχειρήσεις αντίδοτο στην οικονομική κρίση




Οι Έλληνες αντέδρασαν στην αβεβαιότητα που έφερε η κρίση κάνοντας αυτό που ήξεραν να κάνουν καλύτερα, 

δηλαδή ιδρύοντας μικρές επιχειρήσεις, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ετήσια έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα (2011 - 2012), που παρουσιάστηκε την Τρίτη.
Στη χώρα μας το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 18-64, που βρισκόταν σε αρχικό στάδιο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης το καλοκαίρι του 2011 ήταν 8%, επίδοση με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η υψηλότερη θέση ανάμεσα στις πλούσιες χώρες του πλανήτη...

Λίγη συνέπεια κύριοι!

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Αυτές τις ώρες η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα αξίζει μεγαλύτερο μερίδιο του υπό διαπραγμάτευση (και συρρίκνωση) κοινοτικού προϋπολογισμού από εκείνο που «βγάζει» η αυτόματη φόρμουλα υπολογισμού την οποία χρησιμοποιεί η ΕΕ. 
Το επιχείρημα του κ. Σαμαρά και των περί αυτόν λέγεται ότι είναι το εξής απλό
Η ελληνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης και, δεδομένων των «μέτρων» πολλών δισεκατομμυρίων (9,6 μόνο για το 2013) που την εντείνουν και θα την εντείνουν για καιρό, οι ανάγκες της χώρας για επενδύσεις από τα...

Μαρκογιαννάκης στο περβάζι της Βουλής - Απειλεί να πέσει!

Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο περβάζι του 3ου ορόφου της Βουλής, τις τελευταίες 2 ώρες, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ολοκληρώνει τις καταγγελίες της και τον κ. Μαρκογιαννάκη να ομολογεί τα πάντα.
Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο περβάζι του 3ου ορόφου της Βουλής, τις τελευταίες 2 ώρες, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ολοκληρώνει τις καταγγελίες της και τον κ. Μαρκογιαννάκη να ομολογεί τα πάντα.
Εκτός ορίων φαίνεται ότι κατέληξε η αντιπαράθεση του προέδρου της επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς αυτή την ώρα ...

Πρωτιά με 10 μονάδες στην παράσταση νίκης η ΝΔ - Οριακά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή

protia-me-10-monades-stin-parastasi-nikis-i-nd-oriaka-protos-o-syriza-stin-eklogiki-epirroiΔημοσκόπηση της Public Issue

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΪ.  
Προβάδισμα 10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%, η ΝΔ 28,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,5%, οι ΑΝΕΛ με 8%, το ΠΑΣΟΚ 7%, η ΔΗΜΑΡ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και λοιπά 4,5%.
Στην παράσταση νίκης, υπάρχει ανατροπή σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αφού πλέον η ΝΔ προηγείται με 48% έναντι 38% του ΣΥΡΙΖΑ...

«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο Καραμανλής με non paper που κυκλοφορούν»!

«Μπορεί κάποιοι "καραμανλικοί" να θέλουν να μιλήσουν δημοσίως για την οικονομία, φυσικά έχουν αυτό το δικαίωμα. 
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Καραμανλής έχει εξουσιοδοτήσει κάποιους να μιλάνε εξ ονόματος του. Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν καλά ότι όταν θέλει να πει κάτι το κάνει θεσμικά, χωρίς μεσάζοντες. Εάν αποφασίσει να τοποθετηθεί θα το κάνει από το βήμα της Βουλής υπεύθυνα».

Aυτό δήλωσε...

ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες

apati-mamouth-me-epistrofi-fpa-se-agrotesΈρευνα για 244 εκ. ευρώ

Έρευνα για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους 244 εκατ. ευρώ διεξάγουν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, η υπόθεση αφορά παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε 37.000 αγρότες, από τους 292.000 δικαιούχους για το 2012 οι οποίοι συνολικά εισέπραξαν 400 εκατ. ευρώ.
Οι διασταυρώσεις των στοιχείων...

Ρήγας: Δεν θα παραλάβω τη λίστα Λαγκάρντ γιατί μου τη ζητούν επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι

rigas-den-tha-paralavo-ti-lista-lagkarnt-giati-moy-ti-zitoun-epixeirimaties-kai-dimosiografoiΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Την πρόθεσή του να μην παραλάβει αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, Παναγιώτης Ρήγας καταγγέλλοντας πιέσεις από επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει το αντίγραφο της λίστας το οποίο ενδέχεται να μοιραστεί πιθανότατα αύριο σε όλα τα μέλη της επιτροπής για να μην «μπλέξει»....

Ένα 48ωρο στην Σύνοδο Κορυφής

ena-48oro-stin-sunodo-koryfis

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ... ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίσω από τις κλειστές πόρτες διαπραγματεύονται σκληρά για το πως θα μοιραστεί το 1 τρισεκατομύριο ευρώ του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού στα 28 κράτη μέλη, απέξω μια πολυπληθής επικοινωνιακή μηχανή μεταφέρει τις εξελίξεις και παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκακιέρα.
Για 48 ώρες, στενοί συνεργάτες των αρχηγών των κυβερνήσεων, υπουργοί που τους συνοδεύουν, επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο...

Ολονύκτιο θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής

olonuktio-thriler-sti-sunodo-koryfis-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στις 21:30 ώρα Ελλάδος, έπειτα από συνεχείς αναβολές που έφθασαν συνολικά τις 6 ώρες, ξεκίνησε τελικά η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό 2014-2020. 
Οι ηγέτες των 28 κυβερνήσεων της Ε.Ε. κάθησαν στο στρογγυλό τραπέζι της συνεδρίασης χωρίς να έχουν μπροστά τους ένα κείμενο συμβιβαστικής πρότασης, καθώς δεν έγινε δυνατό να υπάρξει κάποιο πλαίσιο συμφωνίας νωρίτερα...

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ο ευφυής ηγέτης

Είναι σημαντικό κάποιος να είναι έξυπνος. 
Η ευφυΐα συνδέεται με την απόδοση στην εργασία. 
Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το IQ συνδέεται με τις υψηλές εργασιακές επιδόσεις, την οικονομική αυτάρκεια, τον πλούτο, τα εκπαιδευτικά επιτεύγματα καθώς και με τη σταθερότητα του γάμου και με τα χαρακτηριστικά της πίστης και της αφοσίωσης.
Όταν τίθεται στους ανθρώπους το ερώτημα «ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας ηγέτης», πάντα, ανάμεσα σε άλλα όπως η ακεραιότητα, απαντούν η ευφυΐα ή συνώνυμα αυτής όπως η κατανόηση σύνθετων προβλημάτων.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Psychology εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις. 
Αυτές συμπεριλάμβαναν: οι έξυπνοι άνθρωποι αναδεικνύονται σε ηγέτες πιο γρήγορα και πιο συχνά, η ευφυΐα προσθέτει στον ηγέτη τα χαρακτηριστικά που τον αναδεικνύουν σε αρχηγό, η ευφυΐα συνδέεται περισσότερο με την ηγεσία όταν ο ηγέτης δεν είναι αγχώδης, ο ηγέτης που έχει μια «συμμετοχική» συμπεριφορά εκλαμβάνεται ως λιγότερο έξυπνος σε σχέση με αυτόν που έχει καθοδηγητική. Τα αποτελέσματα απόδειξαν το προφανές...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών: Διέξοδος η «Αγροτική γεωργία»!

social-message
Για άλλη μια φορά οι αγρότες είναι στους δρόμους.  
Ποιοι αγρότες; 
Όχι βέβαια των φθινουσών περιοχών και οι μικροί αγρότες. 
Κινητοποιούνται ιδίως οι μεγαλοαγρότες της Θεσσαλίας που ήταν και οι ευνοημένοι μέχρι τώρα, στα πλαίσια της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε). 
Όμως μέσω των επιδοτήσεων της ΚΑΠ κατέληξαν σε επιλεγμένες καλλιέργειες-υποτίθεται ανταγωνιστικές στο παγκόσμιο εμπόριο γεωργικών προϊόντων- πράγμα που οδήγησε σεεισαγωγές των περισσότερων προϊόντων διατροφής που χρειάζεται η χώρα...

Ο Δεκάλογος του σύγχρονου «εθελοντή» σε μια ρημαγμένη Ελλάδα


Όσον αφορά τον ευκόλως χρησιμοποιήσιμο και καταχρηστικά εκμεταλλεύσιμο όρο του «εθελοντή», ας αναφερθούν και ας προβληματίσουν ηθικοί κανόνες για το τι σημαίνει σε τελική ανάλυση ο συγκεκριμένος όρος, τουλάχιστον σε τούτη εδώ τη χώρα, θεωρώντας βέβαια το Δεκάλογο που ακολουθεί ως μία προσωπική και μόνο γνώμη.


1. Εθελοντής είναι εκείνος ο οποίος προσφέρει ό,τι δύναται να προσφέρει υπέρ του συνανθρώπου του και για κοινωφελή σκοπό ΧΩΡΙΣ να αποσκοπεί σε μελλοντικό προσωπικό του συμφέρον...

"Paperman": Μικρού μήκους ταινία της Disney, υποψήφια για Όσκαρ... Δείτε την!

MV5BMTM4ODg0MzM0MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDY2MTc3Nw@@._V1_SY317_CR1,0,214,317_
Μία μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που θα σας κάνει να την ερωτευτεί τε με την πρώτη ματιά. 
Το υποψήφιο για Όσκαρ video animation μικρού μήκους της Disney «Paperman» :

Τους μαζεύει … άρον – άρον ο ΣΥΡΙΖΑ από την τηλεόραση


«Φιμώνει» 
με περιορισμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις τα στελέχη του ο Αλέξης αφού δεν μπορεί αλλιώς να τους ελέγξει. 
Δύο φορές την εβδομάδα θα μπορούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται (σε εθνικό δίκτυο) στις τηλεοράσεις, σύμφωνα με οδηγίες που τους δόθηκαν από την ηγεσία του κόμματος.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», σε εξαιρετικές περιπτώσεις (που θα καθορίζει το κόμμα ποιες είναι αυτές), θα μπορούν να εμφανίζονται και περισσότερες από δύο φορές.
Ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι αυτό δεν τον ενοχλεί.

Δήμαρχοι με τζιπάκια 4Χ4 και πούρα... 5.300 ευρώ!

Απίστευτο πάρτι διαφθοράς στους Δήμους 
αποκάλυψε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010
Ατέλειωτο... χορό διαφθοράς στο δημόσιο αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010.  
Παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα το «Έθνος», η κρατική μηχανή συνέχισε την κακοδιαχείριση, τις σπατάλες και τις παρανομίες σε Προμηθείς, έργα, υπηρεσίες κ.ά. 
«Πρωταθλητές» στη διαφθορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δήμοι με τζιπ 4Χ4 – Πούρα... 5.300 ευρώ...

Μια μεταρρυθμιστική σπίθα


Του Κίμωνα Χατζημπίρου*
NEA, 6.2.13
Τους τελευταίους μήνες μια διαφορετική νότα αναδύεται μέσα από το παραδοσιακό συντηρητικό συντεχνιακό σύστημα των πανεπιστημίων. 
Η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των Συμβουλίων κινητοποίησε μια υπαρκτή σιωπηλή πλειοψηφία ακαδημαϊκών δασκάλων, η οποία δεν εκδηλωνόταν στον δημόσιο χώρο. 
Ανθρωποι που αποφεύγουν τα κοινά, όταν αυτά νοούνται ως χρονοβόρες διαδικασίες, ατέλειωτες συνελεύσεις, κοκορομαχίες συνδικαλιστών, υστερόβουλες αντεγκλήσεις και ύποπτες ομαδοποιήσεις, αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε μια απλή διαδικασία για να επιλέξουν...

Οι Άρχοντες των Μυγών - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Το μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Γκόλντιγκ “Ο άρχοντας των μυγών”, που εκδόθηκε το 1954, είναι μια αλληγορία για την ανθρώπινη φύση και την αντιπαράθεση ατομικού και κοινού συμφέροντος. 
Το ακατοίκητο νησί που περιγράφει ο Γκόλντιγκ μοιάζει με την Ελλάδα των τελευταίων 35 χρόνων: τα παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς ενήλικες και προσπαθούν να κυβερνηθούν – με καταστροφικά αποτελέσματα
Το βιβλίο περιγράφει τη βύθιση στη βαρβαρότητα: παιδιά “καλών” οικογενειών (ποιες είναι άραγε οι “κακές” οικογένειες;), με σχολική μόρφωση και μουσικές αναζητήσεις, παλινδρομούν σε πρωτόγονη κατάσταση.
Το κεντρικό θέμα του “Άρχοντα των μυγών” είναι η σύγκρουση ανάμεσα στα ανθρώπινα ένστικτα και στον πολιτισμό, ανάμεσα στον πειρασμό της αγριότητας και στην έννομη ζωή της κοινότητας, ανάμεσα στην επιθυμία της απόλυτης εξουσίας και τη δημοκρατία...

Πώς θα λυθεί η ελληνική κρίση


Του Edward P. Joseph και της Αννας Τριανταφυλλίδου*, 
TA NEA / THE NEW YORK TIMES 
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο χρεοκοπημένη, είναι και διαλυμένη. 
Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας δεν περιγράφει μόνο την παθολογία της ελληνικής οικονομίας. 
Υπάρχουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, αντιπαραγωγικά επιδόματα, «φουσκωμένα» κρατικά συμβόλαια και βυζαντινού τύπου ρυθμίσεις σχεδιασμένες για να εμποδίζουν την παραγωγικότητα. 
Στο παρελθόν την οικονομία έσωζαν ο τουρισμός, το ελαιόλαδο, η παραγωγή μικρής κλίμακας και, φυσικά, τα δάνεια που εξανεμίστηκαν...

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών - Κατέσχεσαν υπολογιστές

ΣΗΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  Η  ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ  

Έφοδο στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε το πρωί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος κατέσχεσε υπολογιστές!

Συγκεκριμένα, το πρωί ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος επεξεργάστηκε το CD, πήγε στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του Οικονομικού Εισαγγελέα, υπέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους υπολογιστές, που έγινε η επεξεργασία οι οποίοι και κατασχέθηκαν....

Συμφωνία των αρχηγών για δέσμη μέτρων προς τους αγρότες

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: «Ο,ΤΙ  ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΙΡΝΑΜΕ, ΘΑ  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ»

Συμφωνία επετεύχθει στη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης για δέσμη μέτρων προς τους αγρότες, ενώ επί τάπητος έπεσαν και άλλα ανοιχτά μέτωπα, όπως η φορολόγιση στα ακίνητα...

Το λάθος του ΔΝΤ... φωτογραφία της ημέρας στον Guardian

 «ΜΑΧΗ»  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΣΑΚΟΥΛΑ  ΜΕ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ 

Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2013
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να πάρει μια σακούλα με δωρεάν οπωρολαχανικά που διανέμουν οι αγρότες. 
Η φωτογραφία με τα τεντωμένα χέρια των ανθρώπων που ζητούν να πάρουν μια σακούλα με πορτοκάλια, δημοσιεύθηκε στον βρετανικό Guardian, ως η φωτογραφία της ημέρας.
Μια φωτογραφία που...

Κρυφή δημοσκόπηση προκαλεί αναταράξεις και ανατροπές

Τις τελευταίες μέρες γίνεται χαμός με τις κρυφές δημοσκοπήσεις 
που παίρνουν τα κόμματα καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμη χρονική στιγμή για τη διαμόρφωση της στρατηγικής τους.
Αυτή, όμως που έφτασε - πανελλαδική -  στα χέρια στενών συνεργατών αρχηγού κόμματος τους άφησε άφωνους!
Το χτύπημα ήταν διπλό, από τη μία παρά τις τελευταίες φιλότιμες προσπάθειες με διαρροές ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατρακύλας, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και από την άλλη ανταγωνιστικό κόμμα υπό ίδρυση, φαίνεται να κερδίζει πόντους....

Οι φόροι αυξάνονται, τα έσοδα μειώνονται...

ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μπορεί οι φόροι συνεχώς να αυξάνονται, ωστόσο το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα έσοδα του προϋπολογισμού. 
Η ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο είναι έντονη  καθώς όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. 
Σύμφωνα με την...

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Τα πογκρόμ των εβραίων κατά των Ελλήνων!!! (Αυτά που δεν θέλουν να ξέρεις)



Tο 1912, οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην Τουρκία το μυθικό ποσό των 650.000.000 χρυσών λιρών ενώ μέλη της εβραϊκής κοινότητας, συγκρότησαν εθελοντικό σώμα και πολέμησαν κατά του Ελληνικού στρατού
Ο Ελληνισμός τα τελευταία χρόνια καλείται να αντιμετωπίσει ένα μέτωπο εσωτερικών και εξωτερικών απειλών, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την επιβίωσή του ως έθνους, άπτονται της Εθνικής του Κυριαρχίας αλλά και της διαφυλάξεως της Εθνικής του υποστάσεως.
Μία από τις βασικότερες εξωτερικές επιβουλές, η δυσμενής έκβαση της οποίας συνεπάγεται την πρόκληση μίας νέας Εθνικής...

Ο αντίλαλος των συνθημάτων

Του Μιχάλη Τσιντσίνη, 
NEA
Δεμένος πισθάγκωνα, χτυπημένος άγρια, βρήκε φωνή να ουρλιάξει στις κάμερες, στα σκαλιά των δικαστηρίων της Κοζάνης: «Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί δεν έχετε κανέναν λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».
Λίγες ώρες μετά, ένα σύνθημα σύστοιχο, σαν αντίλαλος, αντηχούσε στο κέντρο της Αθήνας: «Αλήτες - προδότες - πολιτικοί»
Το φώναζε ξανά και ξανά η «παρέλαση» που περνούσε, χωρισμένη σε διμοιρίες, επί μισή ώρα στην Βασιλίσσης Σοφίας. Με σημαίες ελληνικές, σημαίες ναζιστικές, με πυρσούς που έσπερναν νύχτα.
Από την ίδια νύχτα ήρθαν τα παιδιά του Βελβενδού και τα παιδιά της Βασιλίσσης Σοφίας....

Η φινλανδοποίηση απέναντι στην πολιτική βία

Του Πέτρου Παπασαραντόπουλου, Μεταρρύθμιση, 6.2.13
Το κείμενο που ακολουθεί βασίζεται, στα κεντρικά σημεία του, στην παρέμβασή μου στην εκδήλωση «Συγγραφείς κατά της βίας», στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στις 28 Ιανουαρίου 2013.
Έχω υποστηρίξει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης, είναι η κοινωνική αποδοχή και νομιμοποίηση της κουλτούρας της βίας [1]
Ως ποσοτική επιβεβαίωση αυτού του ισχυρισμού, αναφέρω ότι σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις [2], ένας στους δύο κατοίκους αυτής της χώρας εγκρίνει τους προπηλακισμούς εναντίον πολιτικών προσώπων, δηλαδή υποστηρίζει την πολιτική βία...

"Σκοτεινός κυνισμός" της Ζωής Κωσταντοπούλου και του ΣΥΡΙΖΑ!




Του Ηλία Κανέλλη
ΝΕΑ,
Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης η Αριστερά, διωκόμενη για χρόνια, έγινε δεκτή ως το άπαν της ηθικής τελείωσης. 
Αριστερός, για πολλούς, θεωρούνταν εκείνος που απαρνήθηκε τον εαυτό του και τον υποκειμενισμό του, που ό,τι κι αν έκανε στόχευε πάντα το συλλογικό καλό, που δεν είχε πρόβλημα ακόμα και τη ζωή του να δώσει «για να γυρίσει ο ήλιος...». 
Κάπως έτσι, αριστερός έφτασε να σημαίνει ιερομάρτυρας. Και αν κανείς έκανε κουβέντα για τα ανελεύθερα καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης, άλλοι έλεγαν ότι ήταν...

Ο εραστής του Σουλειμάν του μεγαλοπρεπούς ήταν Ελληνας ψαράς

Ο μεγάλος οθωμανός αυτοκράτορας που έγινε τηλεοπτικός εθισμός, είχε πολλά περισσότερα εκλεκτικά πάθη από αυτά που μια οικογενειακή σαπουνόπερα μπορεί να σηκώσει και "ερωτικούς" δεσμούς με την Ελλάδα
Για τους πιο παρατηρητικούς, αυτούς που κοιτάζουν πίσω από την σεμνοτυφία της επιφάνειας, στον αγεωγράφητο χώρο που μόνο τα βλέμματα και οι ανεπαίσθητες χειρονομίες προσδιορίζουν και ταυτόχρονα προστατεύουν από τα αδιάκριτα μάτια, οι υποψίες είναι φανερές ακόμα και μέσα από το σίριαλ που σκίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην γείτονα χώρα. Ναι, σαφέστατα η Χιουρέμ Σουλτάν είναι το...

Χρήστος Χωμενίδης:"Θα πεθάνω στις 7 Ιανουαρίου 2015" - Διαβάστε την ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ συνέντευξή του!

Με ενοχλεί η κραυγαλαία ημιμάθεια Τσίπρα που την πουλάει σαν στυλ
Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης καπνίζει αρειμανίως, γράφει με λαχτάρα ερωτόπληκτου. 
Μιλά δυνατά. Κάνει πολλές ερωτήσεις. 
Δεν χάνει το χιούμορ του ακόμη και όταν δηλώνει πληγωμένος από τα κακόβουλα σχόλια: Όπως συνέβη με το δείπνο του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή την πολλών επεισοδίων διαμάχη του με τον επίσης συγγραφέα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο. 
Έχει κάτι το πατριωτικό και μαζί πατρικό όταν λέει πως πρέπει να λειτουργήσουμε ως...

Όταν η Εξουσία διαφθείρει πριν την αποκτήσεις

ΕΙΝΑΙ  Ή δεν είναι του Λένιν η ατάκα ότι «οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε», απηχεί άριστα την κομμουνιστική πολιτική σκέψη. 
Και παρότι ισχύει πλήρως το «κι η μυλωνού τον άντρα της...», την ίδια ακριβώς λογική εκφράζει ο ξεσηκωμός του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ΜΜΕ. 
Δεν προλαβαίνουν να τα καταγγέλλουν, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι από το να εμφανίζονται σε αυτά...

Κόντρα Μουσουρούλη - Στρατούλη on air (video)


«Δεν μπορώ να συμμετέχω στην χυδαιολογία του. Σας αφήνω να τον απολαύσετε» 


είπε ο υπουργός για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


"Μιλάτε σαν οικονομικός σύμβουλος των εφοπλιστών", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στον υπουργό Ναυτιλίας, νωρίτερα στον Antenna. "Δεν δίνετε δεκάρα για τους νησιώτες και τους ναυτεργάτες", συνέχισε.
Το λόγο πήρε και ο Δημήτρης Στρατούλης που...

Τζαμί η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας

Μέχρι σήμερα είναι μουσείο. 
Μάλλον όμως αυτό θα αλλάξει και θα γίνει τέμενος για τους μουσουλμάνους. 
Ο λόγος για την Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα. Το πρόβλημα είναι, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, πως εάν συμβεί αυτό ίσως να δημιουργηθεί ένα είδος δεδικασμένου για να ασκηθούν πιέσεις ώστε να συμβεί μελλοντικά το ίδιο και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. "Δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο εμπόδιο για να ανοίξει τις πύλες της ως τέμενος για προσευχές μουσουλμάνων η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, κάτι που θα συμβεί σύντομα, όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες", δήλωσε ο...

Ο Στουρνάρας, τα «στουρνάρια» και οι τζάμπα μάγκες


Είμαστε από τους πρώτους που «σηκώσαμε» από αυτό το βήμα, το λάθος που πάει να γίνει με τους φόρους στα ακίνητα. 

Με συνεχή δημοσιεύματα λέγαμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που δε θα δημεύουν την ακίνητη περιουσία, που θα είναι δίκαιες και που δεν θα παγιοποιούν την αντίληψη ότι θα πληρώνει πάντα ο «νοικοκύρης», αυτός που έβαλε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του με απίστευτες θυσίες...

Κεραυνοί Φαήλου κατά Στουρνάρα: " ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΜΕ ΑΡΜΑΝΙ "

  " αφασιακός ψευτοκουλτουραίος ή νεοφιλελεύθερος μαρξιστής "  
Με τίτλο "Η ανελέητη επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία" ο Φάηλος Κρανιδιώτης, εκ των στενών πολιτικών φίλων του πρωθυπουργού, επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιάννη Στουρνάρα και  
"την υπέρογκη, κατά ριπάς φορολόγηση, την ύπουλη φορολόγηση, ακόμα και περιουσίας που δεν παράγει εισόδημα, είναι ευθεία επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, στους κόπους γενεών, απλών και τίμιων ανθρώπων και ισοδυναμεί με απόπειρα δήμευσης", σε...