Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι πέντε ικανότητες που διαφοροποιούν τους μεγάλους ηγέτες από τους άλλους

Οι πέντε ικανότητες που διαφοροποιούν τους μεγάλους ηγέτες από τους άλλους

Η οικονομική κρίση, αν μη τι άλλο, ανέδειξε και έφερε στην επιφάνεια όσο πότε, την ανάγκη των επιχειρήσεων και των στελεχών τους, να αναζητήσουν καινοτομικές ιδέες και προϊόντα, τα οποία θα ξεχώριζαν και θα τις βοηθούσαν αφενός, να προλάβουν την εξέλιξη της και αφετέρου, να την ξεπεράσουν και να βρεθούν μπροστά από αυτήν.

Αυτό που είναι σαφές, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια άλλη, ιδιαίτερη ικανότητα αντίληψης και ανάλυσης των προβλημάτων που δημιούργησε η οικονομική κρίση και σκέπτονται με τελείως διαφορετικό τρόπο από άλλους συναδέλφους τους. Ίσως, να έχουν διαφορετικό DNA, που τους βοήθα να ...

Τα λάθη του meeting




Δες τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης και διόρθωσέ τα.

Το άγγιγμα του διαβόλου
Αν δεν είσαι μασέρ, τότε οι στενές επαφές με τις συναδέλφους σου είναι εκτός δικαιοδοσίας σου. Μπορείς όμως να δώσεις ένα επιδοκιμαστικό χτυπηματάκι στην πλάτη ενός άντρα-συναδέλφου.
Τηλέφωνο-σκουλαρίκι...

Τότε που… προπονιόμασταν φουλ για το Μνημόνιο




Αυτή η χώρα έχει ένα μοναδικό χάρισμα ή κατάρα. 

Ζει διαρκώς τα ίδια πράγματα και τις ίδιες καταστάσεις. 
Μοιάζει να βρίσκεται σε ένα διαρκές… déjà vu ή όπως έλεγε και ο Παπάζογλου
 «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»....

Μέχρι πότε θα μας ξεφτιλίζει ο Παπανδρέου; - Μίλησε (επ' αμοιβή) στην Τουρκία!

Νέα πρόκληση Γ. Παπανδρέου: Συναντήθηκε με Ερντογάν και μίλησε (επ' αμοιβή) στην Τουρκία!
Μέχρι πότε θα μας ξεφτιλίζει;
Ο "κομφερασιέ" - κατά την Le Monde - Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει τις ανά τον κόσμο επισκέψεις του, αλλά αυτή την φορά προκαλεί για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολίτες: Δίνει παράσταση στην Τουρκία, αλλά το ενδιαφέρουν βρίσκεται αλλού, στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
Ενώ η Τουρκία απειλεί ευθέως την Ελλάδα και τα δικαιώματά της στην Α.Μεσόγειο εξαγγέλλοντας έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Γ. Α. Παπανδρέου επί μία ώρα και ένα τέταρτο μιλούσε με τν Τούρκο πρωθυπουργό  για την ...

Απολαύστε μια μαγευτική περιήγηση διάρκειας 1 ώρας - σε video υψηλής ανάλυσης - πετώντας πάνω από την Ελλάδα.

Ξεκινώντας από την Αθήνα, θα μας ταξιδέψει σε μοναδικά μέρη εξερευνώντας διάσπαρτα Ελληνικά νησιά στο λαμπρό μπλε του Αιγαίου, αρχαία ερείπια, καταπράσινους λόφους, βραχώδεις ακτές και ιστορικούς τόπους γεμάτους παραδόσεις. 
Την δραματική άποψη ενισχύσαμε με την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου
Θα πετάξουμε από την Κέρκυρα στην Κρήτη, από τα Μετέωρα στην Μύκονο, στην Πελοπόννησο, στη Ρόδο, στη Σαντορίνη, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλούς άλλους λαμπρούς προορισμούς αυτού του υπέροχου τόπου!
Αρχικός τίτλος «Visions of Greece»...

Μάστιγα οι αντιγραφές ελληνικών διατροφικών προϊόντων στο εξωτερικό





Ελληνικά Προϊόντα

Ανησυχητικά φαινόμενα κακόβουλης κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων γνωστών ελληνικών εταιρειών 

στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ
υποθέσεις εξαπάτησης Ελλήνων Εξαγωγέων στα Βαλκάνια, την Αφρική, αλλά και κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και «οικειοποιήσεις» παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων όπως η φέτα και το γιαούρτι σε Βρετανία και ΗΠΑ, καταγράφει τους τελευταίους μήνες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.
Σύμφωνα με την πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη...

"Αγαπητός" χωρίς προβλήματα στη Θεσσαλονίκη!

ΑΓΑΠΗΤΟΣ Άριστον 

Μπορεί η αλυσίδα «Αγαπητός Γαστρονομία Α.Ε.». να έκανε αίτηση προκειμένου να ενταχθεί στο άρθρο 107 του πτωχευτικού κώδικα,  όμως το ζαχαροπλαστείο  
«ΑΓΑΠΗΤΟΣ Άριστον» 
στην οδό Παύλου Μελά 6, στην περιοχή του Λευκού Πύργου,  είναι μια τελείως ξεχωριστή και υγιής σήμερα επιχείρηση
Με επιστολή της η κυρία Μαρία Βαλουγεώργη, επισημαίνει πως η εταιρεία «ΑΓΑΠΗΤΟΣ Άριστον» που εκπροσωπεί, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την...

Έτσι καταστράφηκε ένας λαός…



Μελίνα ΚαραπαναγιωτίδουΤης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Τώρα που η χρονική απόσταση από τα γεγονότα, μας προσφέρει την πολυτέλεια της ψυχραιμίας, ας ξεκαθαρίσουμε – με το μυαλό μου ή στο μυαλό μου – μερικά πράγματα.
Το ενιαίο νόμισμα έχει το σοβαρό μειονέκτημα της αδυναμίας έκδοσης χρήματος, για την πληρωμή χρεών. Αντισταθμίζεται όμως από το φθηνό δανεισμό μέσω της κεντρικής τράπεζας και των αγορών. 
Στα χρόνια πριν τον Παπανδρέου ζούσαμε σε μια θάλασσα ρευστότητας και εύκολου δανεισμού με μηδενικά σχεδόν επιτόκια. 
Τα παίρναμε αυτά τα χρήματα και τα σπαταλούσαμε. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ! ...

Δράμα: Παρέταξαν στους δρόμους τρακτέρ και μηχανήματα

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. 

Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία  
της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», 
στη Μαυρολεύκη και 
στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.
Μέχρι στιγμής...

Αμαρτωλές «συνευρέσεις» των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Η «συνεύρεση» ως όρος, είναι κοινός 

στην ιατρική, τη νομική ορολογία, την ηθική, αλλά και στην κοινή γλώσσα, εκφράζοντας την ερωτική πράξη είτε αυτή γίνεται κοινή συναινέσει, είτε με εξαναγκασμό (βιασμός), είτε επί πληρωμή (πληρωμένος έρωτας, προσφορά υπηρεσιών από εκδιδόμενη σε οίκο ανοχής, bordel στα γαλλικά).
Όταν ο τίτλος «Συνεταιριστική Συνεύρεση», αντιστοιχεί σε συνδικαλιστική παράταξη που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της συμμετέχουν στο Δ.Σ. προμηθευτικού συνεταιρισμού, μπορεί να περιμένει κανείς ότι σε αυτόν δεν θα γίνεται της…Πόπης;
Έτσι ακριβώς. 
Αυτό γίνεται στον...

Ο Σαμαράς έχει την ευκαιρία να γίνει Θάτσερ!

Ψηφίσθηκε ως η πιο πετυχημένη πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας

Είναι άλλο να ψηφίζεις μέτρα και είναι άλλο να τα εφαρμόζεις. 

Η κυβέρνηση ψήφισε τα μέτρα όπως τα ψήφισε για να πάρει τη δόση και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί η αποφασιστικότητά της στην εφαρμογή τους.
Πολιτικά και επικοινωνιακά ο Σαμαράς δεν είχε άλλο δρόμο από το να τηρήσει στάση «πυγμής» και να αποφασίσει τη λύση της επίταξης για τους απεργούς του μετρό. 
Αν έκανε πίσω και άφηνε περιθώρια για συμβιβασμούς έξω από το πλαίσιο των ψηφισμένων μέτρων, τότε σύντομα θα βρισκόταν αντιμέτωπος με δεκάδες διεκδικήσεις εξαιρέσεων και η πολιτική...

Οι «κακούργοι» που μας κυβέρνησαν…


«Αχ κακούργε, αν σε πιάσω, αλίμονό σου»

θυμάμαι τη μάνα μου να με απειλεί, κάθε φορά που της έκανα τα νεύρα κρόσια, ως πιτσιρίκος, με τις αταξίες μου. 
Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια, για να αντιληφθώ ότι το έλεγε μεταφορικώς και να μάθω  τι ακριβώς σημαίνει «κακούργος» και «κακούργημα».
Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά ακόμα χρόνια, για να πειστώ πως -στην Ελλάδα τουλάχιστον- δεν τιμωρούνται όλα τα «κακουργήματα», ούτε πάνε φυλακή όλοι οι «κακούργοι»...

Υπό ...αναστολή η λειτουργία του ΥΕΘΑ! Τα "κλειδιά" στο Σύνταγμα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι προφανές ότι έχει θέσει τη λειτουργία του υπό αναστολή! 

Η πραγματική του έδρα, έχει μεταφερθεί στη πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και από εκεί ουσιστικά διοικείται. 
Η άποψη αυτή δεν απέχει διόλου από την πραγματικότητα. 
Αρκεί να δούμε τα γεγονότα:

«Δεν θα αφήσουμε τους συνδικαλιστές να ξηλώσουν το... πουλόβερ» διαμηνύει το Μαξίμου

den-tha-afisoyme-toys-syndikalistes-na-ksilosoyn-to-poylover-diaminuei-to-maksimoy
Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τον τερματισμό της απεργίας

Με τη χθεσινή παρέμβαση του, που έγινε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και υπό βροχή, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης για τις επόμενες ημέρες στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυρίως προς τους συνδικαλιστές.
Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημείωναν, πως δεν πρέπει αυτή τη στιγμή το «πουλόβερ» που φτιάχτηκε με τις θυσίες των πολιτών να αρχίσει να ξηλώνεται και να πάμε πάλι από την αρχή. ..

Λες και το κάνουν επίτηδες!


Πιθανές αστοχίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων σημαίνει νέους φόρους. 
Και τότε δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει βουλευτής διαθέσιμος να ψηφίσει για κάτι τέτοιο.  
Η προοπτική του μικρότερου κράτους βουλιάζει καθημερινά μέσα στην συνήθη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα σοβαρά θέματα. 
Είναι τόσο παιδαριώδη τα λάθη που γίνονται που από ένα σημείο κι έπειτα δεν μπορούμε να μιλάμε για λάθη.
Στην περίπτωση της ΔΕΠΑ δεν έχουν ακόμη κινηθεί για να εξασφαλίσουν μία δίκαιη τιμή του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές. Με την υπάρχουσα...

Νέα δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 0,4% στη ΝΔ - Tρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή



Νέα δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 0,4% στη ΝΔ- Tρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή  H αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,2%Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,2%
Ελαφρύ προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Παραπολιτικά". Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 25,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η  Χρυσή Αυγή με 8,8%, ενώ έπονται το ΠΑΣΟΚ με 5,3% , η ΔΗΜΑΡ με 5,2 %, το ΚΚΕ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  με 4,8% .
H αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,2%. 
Την ίδια στιγμή το 54,1% λέει "ναι" στην επίταξη των εργαζόμενων του μετρό, ενώ το 79,5%  συμφωνεί με την ανακατάληψη των δημόσιων κτιρίων...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συνδικαλιστικό Βατερλώ

Oι συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους 
στην κρατική εταιρία «Αττικό Μετρό», έκριναν ότι έπρεπε να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο στην ψηφισμένη από τη Βουλή εξομοίωση των μισθών τους με εκείνους των δημοσίων υπαλλήλων.
Αγνόησαν ωστόσο ότι το μέτρο είναι γενικής εφαρμογής και καλύπτει το σύνολο του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. 
Επίσης οι ίδιοι συνδικαλιστές υπερτίμησαν τις δυνατότητες του μοχλού πίεσης που διέθεταν και υποτίμησαν την αξία,που οι πολίτες αναγνωρίζουν, στις υπηρεσίες τις οποίες η εταιρία Αττικό Μετρό προσφέρει στο πολυπληθές επιβατικό κοινό των Αθηνών...

Ποιοι κερδίζουν στην πλάτη της κρίσης

Η συγκυρία, αν και πιέζει όλο το επιχειρηματικό φάσμα, δημιουργεί και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που έχουν τις αντοχές ή παίρνουν τα ρίσκα ώστε να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς και να καρπωθούν τα οφέλη από τα κενά που δημιουργούνται στην αγορά.
Η χαμηλή δανειακή έκθεση, ισχυρά και εδραιωμένα εμπορικά concepts και η εξωστρέφεια που προσφέρει εναλλακτικές πηγές εσόδων είναι μεταξύ των όπλων που έχουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, δεδομένης της συγκυρίας, σε πλεονεκτική θέση βρίσκονται:

Δημήτρης Ρίζος: «Δημοσιογραφία; ... Καλύτερα πιανίστας σε μπουρδέλο»


Σοκ από την εξομολόγηση του μεγαλοεκδότη και δημοσιογράφου

«Δεν έχω λεφτά για βενζίνη»
Περί οικονομικών δυσκολιών, «κατάντιας» της δημοσιογραφίας και του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος στο οποίο βρέθηκε μπλεγμένος μίλησε ο Δημήτρης Ρίζος σε τηλεοπτική του εμφάνιση.
«Έφυγαν αυτοί που τον χτύπησαν και δεν πρόλαβε κανείς να τους πάρει τους αριθμούς των πινακίδων...

Που ακούσθηκε... Το κόμμα να παραχαράσσει τις δηλώσεις του Προέδρου του!!!



Η ειρωνική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την γκάφα του Αλέξη Τσίπρα και το μάζεμα από την Κουμουνδούρου
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πρωτοφανή παραχάραξη των δηλώσεων Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας αποτελεί η σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ, προφανώς από πλημμελή ενημέρωση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δήλωσε επί λέξει:

Η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ πότε και ΑΝ, θα έρθει; - Διάλογος με 6 τοποθετήσεις!





Μέχρι πρότινος λεγόταν συχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% είναι ένα ανομοιογενές συνονθύλευμα 

με μόνο άξονα συνοχής την προοπτική εξουσίας, αλλά κυρίως ως έξωθεν κριτική και ψόγος. 
Μετά την αμερικανική περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα, το ζήτημα μάλλον θα (πρέπει να) αρχίσει να απασχολεί και το εσωτερικό του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα…
Κάνοντας «στροφή» με στυλ
Ακόμα και στην επίσκεψη του Τσίπρα στην «άγρια» Αργεντινή, είχαν φύγει εκφράσεις για κατάργηση των Μνημονίων, για ακύρωσή τους ή για να...

Μπράβο στον κ.Στουρνάρα για την ομολογία του... Την υιοθετεί ο Πρωθυπουργός;

Ομολογία Στουρνάρα: Δεν μπορούμε να διώξουμε τον Γεωργίου…  

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. 
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποπέμψει το πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από τη θέση του. 
Σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας τα Νέα, διαβάστε τι είπε ο κος Στουρνάρας: 
- Θα απαλλάξετε τον κ. Γεωργίου από τα καθήκοντά του; ...

Αυτό και αν είναι είδηση: Κι όμως Τσίπρας και ΔΝΤ συμφωνούν…



Ο Τσίπρας και το ΔΝΤ συμφωνούν σε κάτι σημαντικό… 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε στην Ουάσιγκτον τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον και από τη συζήτηση που έκαναν προέκυψε ότι συμφωνούν σε «γενναίο κούρεμα του χρέους», διαφωνώντας παράλληλα σε όλα τα υπόλοιπα….
Αυτό δήλωσε ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στην οποία ήταν παρόντες ο Πολ Τόμσεν και άλλοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ...

Το "Σχέδιο αποσταθεροποίησης" της κυβέρνησης




Ένα γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω μεγάλων απεργιών που σχεδιάζονται από ακραίες πολιτικές φωνές, από συντεχνίες και συνδικαλιστές που ελέγχονται από την αριστερά, βλέπουν κάποιοι στην κυβέρνηση.

Η απεργία του μετρό και των άλλων μέσων μεταφοράς έχει παραλύσει την Αθήνα, προκαλεί τεράστια ζημιά στις συγκοινωνιακές εταιρείες και φέρνει πιο κοντά την αύξηση στα εισιτήρια...

Να γιατί φτάσαμε εδώ…




Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, προσλήφθηκε εκεί σε ηλικία 50 ετών το 1999 προφανώς με… ΑΣΕΠ!!!

Ξεκίνησε την καριέρα του ως στέλεχος της ΠΑΣΚΕ
Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με την….ΑΝΤΑΡΣΥΑ! ( σσ. πήρε τον μαγάλο αριθμό ψηφοδελτίων, των 145 σταυρών )
Εκτός από το διορισμό στο Δημόσιο, αληθεύει ότι έχει και άδεια ΠΡΟΠΟ στο όνομά της κόρης του;
Για να μη ταλαιπωρούν τους πολίτες τέτοια μπουμπούκια, ας τολμήσει η κυβέρνηση να ψηφίσει ένα απλό άρθρο:

Φωτογραφίες Τούρκων στρατηγών με πόρνες. Το κατασκοπικό σήριαλ συνεχίζεται

Εκθέσεις Υγείας  Τουρκων Στρατηγών 

φερεται να ειχαν εξασφαλίσει μελη  σπείρας  που κατηγορούνται ότι εκβιαζαν τους στρατιωτικούς με φωτογραφικο υλικό με πόρνες και συγκέντρωναν πλήροφορίες που θα πουλουσαν - που αλλού;- και στην Ελλάδα.
Την νέα πτυχή της - γνωστης - υπόθεσης στρατιωτικής κατασκοπείας στην Τουρκια από την οποία προκύπτουν λεπτομέρειες-σοκ από το κατηγορητήριο παρουσιάζει η  Radikal με τον τίτλο « Οι Εκθέσεις για την υγεία των Στρατηγών στα χέρια της σπείρας»...

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ - Συνεχής ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ και έβγαλαν έξω τους απεργούς
Με εντολή εισαγγελέα έγινε η επέμβαση της αστυνομίας!
Στις 3:40 το πρωί έγινε η επέμβαση της αστυνομίας με 7 κλούβες των ΜΑΤ, έκοψαν τις πόρτες , μπήκαν μέσα στο χώρο του αμαξοστασίου και έβγαλαν έξω τους απεργούς, περίπου 20 άτομα κάνοντας τρεις συλλήψεις...
Ήδη έξω από το αμαξοστάσιο συγκεντρώνονται πολίτες προς συμπαράσταση! 
Συγκεντρώθηκαν ήδη 200-300 άτομα που πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ αυτή τη στιγμή 6:30 πμ, φωνάζοντας συνθήματα... 

6: 50 πμ - Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα αρνήθηκε να βγει έξω, με αποτέλεσμα να ...

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Οι απεργοί του Μετρό οχυρώθηκαν στο αμαξοστάσιο - Η αστυνομία ετοιμάζει έφοδο

Σε ολικό ξεκαθάρισμα λογαριασμων φαίνεται πως  οδεύουν κυβέρνηση και απεργοί του Μετρό, 

με τους τελευταίους να αναζητούν "σύγκρουση σε αναπεπταμένο πεδίο": 
Έχουν οχυρωθεί μαζί με άλλους απεργούς στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια και φαίνεται ότι δεν θα διαστάσουν να χύσουν αίμα σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη των συρμών.
Για την ώρα οι απεργοί κρύβονται και δεν παραλαμβάνουν τα φύλλα πορείας τα οποία θυροκολλούνται στο σπίτι του καθενός....

"Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο!"... Ο Στρατούλης αδείαζει τον αρχηγό του...


"Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο!"

... αδειάζοντας τον αρχηγό του!


Την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας λέει στις ΗΠΑ, λέει δεν θα σκίσουμε κανένα μνημόνιο, ο Δημήτρης Στρατούλης τον αδειάζει στην Ελλάδα! 
Μιλώντας στην συχνότητα του extra3 είπε πως όταν αναλάβουν "θα καταργήσουμε τα μνημόνια..."
Με αυτά και με εκείνα έχουν τρελαθεί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ...

ΑΝΕΡΓΙΑ: Φταίει η κρίση, αλλά περισσότερο φταίει η Ελλάδα που κατασπαράσσει τα παιδιά της

ΑΝΕΡΓΙΑ: Φταίει η κρίση, αλλά περισσότερο φταίει η Ελλάδα που κατασπαράσσει τα παιδιά της

Η συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση θέτει σε κίνδυνο το μέλλον εκατομμυρίων νέων, αποφοίτων κολεγίων και πανεπιστημίων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν εργασία, τουλάχιστον στο αντικείμενο που σπούδασαν.

Αυτό αποτελεί σοκ, για τους πολίτες πολλών αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά περισσότερο για τους ίδιους τους νέους, οι γονείς των οποίων ξοδεύουν περιουσίες, αλλά και οι ίδιοι αρκετά χρόνια στα θρανία, προκειμένου να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες(;) γνώσεις, για να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας....

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δείτε γιατί ενώ πέφτουν οι μισθοί είναι πάνω οι τιμές


«H Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει ακριβή σε βασικά αγαθά, παρά την ύφεση, την πτώση των εισοδημάτων και την ανεργία. 
Με βάση διάφορες έρευνες που διεξάγονται κατά καιρούς, οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες, 
ακόμα και όταν η σύγκριση γίνεται με κράτη που βρίσκονται υπό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας».
Αυτό αναφέρει η...

Ένα “λάθος”, εξαρχής ...

... που κραύγαζε 
ως τέτοιο ακόμη και κατά την κρίση πρωτοετών φοιτητών των Οικονομικών

Της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Είναι απορίας άξια τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. 
Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, η οποία περιλαμβάνεται στην έκθεση της 3.1.2013 του Ταμείου (με εκτενή ανάλυση στο περιοδικό Marianne), και στην οποίαν ξεκάθαρα ομολογεί ότι ήταν “τραγικό λάθος η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα”...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το μακελειό των κηπουρών


Ποιος έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα για διάσωση; 

Τη συζήτηση ανατροφοδότησε απρόσμενα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ισχυρίστηκε ότι η εισήγηση ετοιμάστηκε από άτυπο όργανο υπό τον Γιώργο Παπανδρέου
Ο κ. Παπανδρέου του απάντησε ότι όλοι οι υπουργοί ψήφισαν υπέρ του προγράμματος της τρόικας, αποφεύγοντας να διαψεύσει την ύπαρξη άτυπου οργάνου. 
Κι εμείς θυμόμαστε τι δήλωνε εν θερμώ ο πρώην υπουργός ένα χρόνο νωρίτερα, όταν οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούσαν τα αμφισβητηθέντα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα: «Οποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου θα μετατρέψει την χώρα σε μια χώρα όπου υπάρχει μακελειό»...

Οι συνδικαλιστές - εργατοπατέρες θα καταφέρουν ΞΑΝΑ να εξευτελίσουν άλλη μία ΑΒΟΥΛΗ και χωρίς "πυγμή" κυβέρνηση...

Επιτάξεις και πράσινα άλογα...

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίταξη στο μετρό, και τα τρόλεϊ - που μέχρι πριν λίγο κινούνταν κανονικά - αποσύρονται από τους δρόμους του λεκανοπεδίου...
Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν από το πρωί τις προγραμματισμένες τους στάσεις εργασίας (σε ηλεκτρικό και τραμ από 12.00 έως 16.00 - στα λεωφορεία από 11.00 έως 17.00), ωστόσο αναμένονται αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και μετά τις ώρες λήξεως των στάσεων.
Προφανώς οι κύριοι της κυβέρνησης νομίζουν πώς θα έλυναν το πρόβλημα δίνοντας "Ασπιρίνη" (επίταξη...) στον ασθενή με γενικευμένη ΣΗΨΗ (δημόσιο...)...

Δεν έχει τέλος η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ: Νέα γκάφα από βουλευτή του κόμματος


Δεν θα σκίσει το μνημόνιο λέει ο Τσίπρας, θα διαγράψουμε το χρέος λέει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης 
- Να πάρει επίσημη θέση το κόμμα ζητεί η Ν.Δ. 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδη στο Kontra Channel και την εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς Αναισθητικό», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ντόρα: «Πετάει όλη η ομάδα του Στρασβούργου»

Τα... μαντάτα της Μπακογιάννη από το Συμβούλιο της Ευρώπης
"Στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «πετάει» όλη η ομάδα του Στρασβούργου. Χρυσή νίκη της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης! "
Με αυτό το tweet σήμερα το μεσημέρι η Ντόρα Μπακογιάννη από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ενημέρωσε για την συντριπτική πλειοψηφία που έλαβε το ελληνικό ψήφισμα με το οποίο οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεσμεύονται να βοηθήσουν πολιτικά αλλά και οικονομικά την Ελλάδα, στο δύσκολο έργο της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης...

"Ξέφυγε η κατάσταση" από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου




Δεν την καλύπτει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ*
Eκτός ορίων βγαίνει η κατάσταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Πριν από λίγο η νεαρά βουλευτής εξαπέλυσε μύδρους κατά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επειδή "τόλμησε" να κάνει retweet σε χθεσινή ανάρτηση του parapolitika.gr με τίτλο:  
«Έβαλε στη θέση της την Ζωή ο Μιλτιάδης» με αφορμή διάλογο που είχαν οι δύο βουλευτές για την αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Κι ενώ ο διάλογος είχε γίνει βούκινο σε όλο το διαδίκτυο, τις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς η Ζωή απέδειξε ότι...

Καυγάς στη ΝΕΤ για ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε τον Τσίπρα - video



Το ταξίδι του Αλέξη στην Αμερική 
έβαλε φωτιές και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν σε ποιές ερωτήσεις θα απαντήσουν 
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο στούντιο της ΝΕΤ κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Συμβαίνει Τώρα». 
Αφορμή στάθηκε μια ερώτηση αναφορικά με την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, που έκανε η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου προς τον Αλέκο Καλύβη του ΣΥΡΙΖΑ...

Ήρθε η ΩΡΑ των Εισαγγελέων: Ανακοίνωση - ΚΟΛΑΦΟΣ κατά Παπανδρέου!

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι, παρά την έντονη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών σε πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, σχετικά με ενέργειες που οι πρώτοι ανέλαβαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, που συνιστούν παρά το Σύνταγμα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και για τις οποίες εκδόθηκε όλως προσφάτως  η υπ’ αριθμ. πρωτ. 10/21-1-2013 Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως Πρωθυπουργό  κ. Γ. Παπανδρέου...

Ελληνες «βαφτίζονται» Βούλγαροι για να γλιτώσουν φόρους και χαράτσια


Οι φόροι και τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν συνεχώς οι Έλληνες

οδήγησαν πολλούς στην αναζήτηση άλλης «πατρίδας» προκειμένου να γλιτώσουν από την καταιγίδα των μέτρων. 
Έλληνες λοιπόν φεύγουν για τη γειτονική Βουλγαρία, καθώς εκεί μπορούν να εξασφαλίσουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, απαλλαγή από τεκμήρια και έκτακτες εισφορές, ενώ μπορούν να εκδώσουν ακόμα και ταυτότητες. 
Σύμφωνα με...

Μητροπολίτης Παύλος: Η Χρυσή Αυγή προσβάλει, διώκει και εξευτελίζει τον Χριστό


«Όσοι ιερείς χαϊδεύουν τα αυτιά της ΧΑ εξευτελίζουν το Χριστό»
 

δηλώνει ο Σεβασμιότατος

Με τη Χρυσή Αυγή και τους ιερωμένους που της «χαϊδεύουν τα αυτιά» τα έβαλε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος τονίζοντας πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προσβάλει, διώκει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ο Μητροπολίτης Παύλος στην ομιλία του για το μεταναστευτικό, στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» που...

ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.




ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ - ΤΣΙΜΑΣ: ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ... 
Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον ..."αμερόληπτο" δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε μεταξύ άλλων:
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. 
Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία. 
Και σας ρωτώ. 
Η λέξη βίλα δεν κλίνεται ; Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από...

Αυτή την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ζητάμε; "Τριπλασιάστηκαν τα καταστήματα αγοράς χρυσού την 3ετία 2010 - 2012"

Στην Ελλάδα της κρίσης, τα ενεχυροδανειστήρια ανθούν

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Μητρώου Φορολογουμένων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή
Κατακόρυφη άνοδο δείχνουν τα στοιχεία Μητρώου Φορολογουμένων για την έναρξη των ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων αγοράς χρυσού την τριετία 2010 - 2012.

Όπως ειδικότερα προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή:...

Δήμαρχος Στυλίδας για διόδια: Θα γίνει του Γκλέτσου - video

Με αντάρτικο 
απειλεί ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, σε περίπτωση που ο παράδρομος των διοδίων Πελασγίας δεν κατασκευαστεί άμεσα. Στο πλευρό του δεκάδες πολίτες (Video)
Έτοιμος για νέους αγώνες έχοντας στο πλευρό του εκατοντάδες δημότες, δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Star, το βράδυ της Τρίτης.
Δείτε το video:

Όταν οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζονται σαν εξωγήινοι

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι χορτοφάγος σε χώρες που λατρεύουν το κρέας;  

Περιοδικό ζήτησε μαρτυρίες χορτοφάγων και πήρε ξεκαρδιστικές απαντήσεις! 
"Στη Νότια Αφρική το να παραγγείλεις λαχανικά είναι σαν να βρίζεις το σερβιτόρο. 
Μια φορά ένας σερβιτόρος μου είπε: "Μα τα λαχανικά είναι αυτό που τρώνε τα... φαγητά", ήταν μία από αυτές
Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε ότι κάποιος είναι χορτοφάγος;...

Πάγκαλος για Τσίπρα: Παντού μιλούσε στα ελληνικά με playback. Οπως η Beyonce.

Χαμός στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ!
Χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Πάγκαλος στο twitter, ανέφερε: 
"Ολοι προσκυνανε στην Ουάσινγκτον αν γίνουν Πρωθυπουργοί. Πρώτη φορά κάποιος γλυφει για να τον αναγνωρίσουν αρχηγό σημαντικής αντιπολίτευσης" και 
"Δυστυχώς στο Brookings οι αυταπάτες μου διαλύθηκαν. Παντού μιλούσε στα ελληνικά με playback. Οπως η Beyonce"...

Αιφνιδιαστική κίνηση Μόσχας: Ρωσική απόβαση στην κόλαση της Συρίας!

  ΑΛΛΑΓΗ  ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  

Απόβαση στις ακτές της Συρίας 

θα περιλαμβάνουν τελικά τα μεγάλα αεροναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί Ρωσία από τις 19 Ιανουαρίου και οι οποία θα διαρκέσουν έως και τις 29 του μηνός.
Την είδηση αναφέρει  η ρωσική εφημερίδα  Kommersant και παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εντούτοις όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Ρώσου πρόεδρου Vladimir Putin.
Οι ρώσικες προθέσεις βέβαια είχαν καταγραφεί από τα τέλη του 2012 όταν...

Η δραματική επικαιρότητα της ανεργίας

man-worrying-about-unemployment-in-profile

Παλιότερα τέτοια εποχή, στο χιονισμένο τοπίο του Νταβός, αντηχούσαν αισιόδοξες συζητήσεις για τις γενναίες προοπτικές της παγκοσμιοποίησης. 

Όμως το φετινό Οικονομικό Φόρουμ, που ξεκινά σε λίγες μέρες, θα έχει μείζον θέμα στην ατζέντα το απειλητικό πρόβλημα της ανεργίας που θεριεύει στον ανεπτυγμένο κόσμο. 
Με πάνω από 200 εκατομμύρια ανέργους στον κόσμο, 26 εκατομμύρια στην Ευρώπη, η ανεργία συνιστά μια αποτυχία πολιτικής που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.
Πάνω από ένας στους δύο νέους είναι άνεργος σε Ελλάδα και Ισπανία, πάνω από ένας στους τρεις σε Ιταλία και Πορτογαλία. Πολλοί, απογοητευμένοι, δεν προσπαθούν καν να βρουν δουλειά, ενώ ούτε σπουδάζουν, ούτε καταρτίζονται: είναι οι λεγόμενοι ΝΕΕΤs (not in employment, education, training), πάνω από 20% των νέων σε Ιταλία και Ελλάδα...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η κρίση αρρωσταίνει τους ανθρώπους ψυχικά

11764_3570870241916_909634664_nΑπονομιμοποίηση της πολιτικής, απόλυτη ανισότητα που αρρωσταίνει και συλλογική απόγνωση που ζητάει εναγώνια τη λήψη μέτρων 

διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο – αυτές είναι οι διαπιστώσεις για την κατάσταση των ανθρώπων στην Ελλάδα` διαπιστώσεις που τον φοβίζουν. 
Ο Γκέοργκ Πίπερ, διακεκριμένος Γερμανός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, που ειδικεύεται στο τραύμα και στις κρίσεις, βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στη χώρα μας.  
Τoν έφερε η αλληλεγγύη του για ένα σεμινάριο προς τους συναδέλφους του. Δεν ήταν η πρώτη του φορά εδώ. Αυτή όμως ήταν διαφορετική.
Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τον τρόμαξε...

Μετά την Αμερική "στροφή" και στην Εκκλησία ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι διπλωματικές κινήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση
Συνεχίζονται οι εκπλήξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού μετά την προσέγγιση με τον Σόιμπλε και την Αμερική ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται κοντά και στην Εκκλησία. 
Τα τελευταία χρόνια η Αριστερά με την Εκκλησία δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις κάτι που δείχνει να αλλάζει...
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε προσφερθεί εθελοντικά να τελέσει την κηδεία του πατέρα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τρεις μήνες ενώ χθες, έλαβε χώρα στη...

Tι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στις ερωτήσεις για "Μακεδονική μειονότητα;"


Στροφή στην... κεντροδεξιά! 

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε επίμονα από κάποιων Σκοπιανό δημοσιογράφο για την "καταπιεσμένη Μακεδονική μειονότητα" στο περιθώριο της ομιλίας του στο Brookings
"Τι γίνεται με τα δικαιώματα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα"  ήταν η ερώτηση 
Ποιά "μακεδονική μειονότητα" λέει ο Αλέξης; "δεν υπάρχει τέτοια λέξη", ενώ στις επίμονες αναφορές του δημοσιογράφου στην "Macedonia" o Tσίπρας απαντούσε "FYROM".
Ερώτηση: Μήπως μετά το κέντρο ο Τσίπρας είναι έτοιμος για στροφή και στην ...κεντροδεξιά; ...

ΥΓ.  Περιμένουμε με αγωνία και απορία την αντίδραση των "συνιστωσών" και της κ. Γαϊτάνη, η οποία προ λίγων ημερών είχε τελείως αντίθετη άποψη από τον κ. Τσίπρα!

Brookings: "Για αυτό καλέσαμε τον Τσίπρα!"



Η αποκάλυψη ήρθε από άνθρωπο μέσα από το Ινστιτούτο! 


Γιατί κάλεσε το φημισμένο Brookings τον Αλέξη Τσίπρα; 
Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία, η απάντηση ήρθε από το στέλεχος του ίδιου του  Ινστιτούτου Brookings
Ο. Ανθολις, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» δήλωσε:
«Είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτικό που θα μπορούσε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) το ερώτημα είναι αν θα γίνει (...) και είμαστε όντως πολύ περίεργοι να το ανακαλύψουμε»!...