Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ακης, ο Νίκος και... η βίβλος του «Μr εξοπλισμοί»

Ο Ακης, ο Νίκος και... η βίβλος του «Μr εξοπλισμοί»

Έντεκα χρόνια πριν από την πολύκροτη σύλληψη του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών για «μίζες» ύψους περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Αντώνης Κάντας παρέδιδε μαθήματα «Αμυντικής Οικονομίας»

«Η οικονομία της άμυνας» προέκυψε με την εμπειρία, την ωριμότητα και τα αποτελέσματα, είχε πει για το βιβλίο του Α. Κάντα ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στην παρουσίαση του οποίου είχε βρεθεί και ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον συγγραφέα.
Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου... παρουσίαζε τα βιβλία του ως ειδικός σε θέματα άμυνας και οικονομίας όχι μόνο ενώπιον πρωτοκλασάτων πολιτικών στελεχών, αλλά και στα πανεπιστημιακά έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Για την προώθηση του συγγράμματος «Αμυντική Οικονομία», ο Αντ. Κάντας είχε οργανώσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2002 γκλαμουράτη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αφού άλλωστε στην παρουσίαση είχε πρωταγωνιστήσει ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Οι δύο στενοί συνεργάτες είχαν προσέλθει μαζί στο μουσείο ευδιάθετοι και χαμογελαστοί, καθώς τότε τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε.
Ωστόσο, στην παρουσίαση του βιβλίου είχε βρεθεί και ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον συγγραφέα που σήμερα αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. 
Την εποχή εκείνη οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του κ. Κάντα, οραματίζονταν μια συνεργασία της Αριστεράς, που αν συνέβαινε θα γινόταν κατά τα πρότυπα του γερμανικού κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) του Οσκαρ Λαφοντέν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: