Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

«Τα “ναρκωτικά της κρίσης” κάνουν θραύση στους νέους»

318E3C949C20CD1A2A030EB385F5D014.jpg«Η μνημονιακή πολιτική που καταδικάζει την πλειονότητα των κατοίκων της χώρας στην ανεργία, τη στέρηση, τη φτώχεια, τη δυστυχία, πλήττει ακόμα πιο άγρια τη νεολαία, όπου η ανεργία ξεπερνά το 62% και όλοι οι δρόμοι προς το μέλλον φαίνονται κλειστοί», 

δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα, υπεύθυνη της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών ΨΝΑ- 18 Άνω...

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που δημιουργεί η χωρίς προηγούμενο κρίση, οι νέοι βιώνουν το απόλυτο αδιέξοδο και αναζητούν τρόπους φυγής. Έτσι στρέφονται προς τις ουσίες, νόμιμες και παράνομες, για να μη σκέφτονται και να μην αισθάνονται τίποτα», εξηγεί.
Οι νέοι, όλο και πιο μικρής ηλικίας, λέει η κ. Μάτσα, καταφεύγουν στα νέα συνθετικά ναρκωτικά, τα «ναρκωτικά της κρίσης», όπως είναι το σίσα, πολύ τοξικά αλλά πολύ φτηνά και εύκολα προσβάσιμα, που καταστρέφουν σε ελάχιστον χρόνο όλα τα ζωτικά όργανα και κάνουν αυτά τα παιδιά να μοιάζουν με γέρους και να πεθαίνουν τόσο γρήγορα.
Σύμφωνα με την κ. Μάτσα, οι αρμόδιοι δεν ανακοινώνουν τα σχέδιά τους για τη μεγαλύτερη μονάδα απεξάρτησης, διοχετεύεται όμως η πληροφορία πως από την κινητικότητα- διαθεσιμότητα δεν  εξαιρείται κανείς, ούτε το 18 Άνω. 
«Αυτό σημαίνει πως οι δομές του που είναι ήδη οριακά στελεχωμένες δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, με καταστροφικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο», τονίζει.

arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: