Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Πανικός στο Μαξίμου από τις κινήσεις Πολύδωρα που διεμβολίζουν τη ΝΔ

Αρχίζουν να δικαιώνονται όσοι από τις πρώτες ώρες της διαγραφής του Βύρωνα Πολύδωρα υποστήριζαν ότι η διαφοροποίηση του βουλευτή της Β΄ Αθηνών δεν είναι κάτι που μπορεί να προσπεράσει εύκολα η ηγεσία της ΝΔ, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει την θρυαλλίδα για ευρύτερες ανακατατάξεις στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.
Ενδεχομένως, αυτή να ήταν και η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου, που μετά το «όχι» Πολύδωρα στη δήμευση των ακινήτων, φρόντισε να τον «στολίσει» αμέσως με...
διάφορες σκαιές δηλώσεις, πράγμα που για κανένα άλλο διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ δεν έχει συμβεί.
Όμως, ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι ο τυχαίος βουλευτής. Είναι ο αρχαιότερος εν ενεργεία βουλευτής της συντηρητικής παράταξης, εκλεγόμενος από το 1981, υπήρξε πρόεδρος Βουλής -έστω και για μικρό χρονικό διάστημα- διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ, έχει διατελέσει υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και, κυρίως, με το δυνατό πολιτικό του λόγο απηχεί τις απόψεις του λαϊκού δεξιού, δηλαδή του συντηρητικού, δημοκρατικού πολίτη, που έχει απηυδήσει από την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των ξένων δανειστών.
Ο Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας τα παραπάνω εχέγγυα κινείται ήδη για τη συνάθροιση των δυνάμεων της λαϊκής δεξιάς. Στο χώρο αυτό καταγράφονται μεταξύ άλλων, το κόμμα «Νέα Μέρα», με αρχηγό τον Χρήστο Ζώη, τα υπολείμματα του «ΛΑΟΣ» τουΓιώργου Καρατζαφέρη και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Αν ο Βύρων Πολύδωρας καταφέρει να συσπειρώσει τις δυνάμεις αυτές, τότε το σχήμα που θα δημιουργηθεί μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή – εν όψει και Ευρωεκλογών, πιθανώς και εθνικών εκλογών – διεμβολίζοντας τη ΝΔ.
Η απήχηση της ομιλίας Πολύδωρα στη Βουλή αποτυπώνεται μεταξύ άλλων από το παρακάτω σχόλιο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που εκφράζει τον χώρο της λαϊκής δεξιάς:
«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα, αληθινό μανιφέστο! Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. εμφανίστηκε ως συνήγορος της μεσαίας τάξης που καταστρέφεται από το «κόμμα των αστών». Δεν ασχολήθηκε με τη… λογιστική, μίλησε κατευθείαν στις καρδιές των πολιτών («λυπάμαι, κυρία τρόικα, δεν μπορώ να σε πληρώσω, θα μου πεθάνει το παιδί! Θα μου πεθάνει ο λαός…»).
ΚΑΙ καθόλου δεν μου άρεσε που βγήκαν κάποιοι και του επιτέθηκαν με σφοδρότητα και με ανοίκειους χαρακτηρισμούς (όπως η Φωτεινή Πιπιλή, ας πούμε!!!). Νομίζω ότι δείχνει τον πανικό του «καθεστώτος» απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην ισοπέδωση της χώρας από το επικυρίαρχο Βερολίνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: