Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Να γιατί έχουν δίκιο όσοι λένε ότι «λεφτά υπάρχουν»..! Άλλος εκατομμυριούχος; Ποιος έχει σειρά;

Aίσθηση προκάλεσαν η δημοσιοποίηση του Πόθεν Εσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά, 

οι επενδύσεις των βουλευτών Ευκλειδη Τσακαλώτου - Γιώργου Σταθάκη καθως και 

η περιπέτεια του Αλέξη Μητρόπουλου με τον ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εισοδημάτων του, που δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο της Βουλής το μεσημέρι της Δευτέρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ την περίοδο 2010-2011 αφού, όπως φαίνεται, έλαβε αυτά τα χρήματα ως αποζημίωση συνταξιοδότησης (εφάπαξ).
Στη δήλωση περιουσιακής ...
κατάστασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται - στις σελίδες 10 και 11 - ότι ο Δημ. Τσουκαλάς έλαβε 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ αντίστοιχα ως εφάπαξ από την εποχή που ήταν συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΟΤΟΕ...
Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τα εισοδήματα καθώς ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε το 840.831,07 ευρώ το 2012, 529.538 ευρώ το 2011 και 102.670 ευρώ το 2010.
Αναφορικά με την ακίνητη περιουσία δηλώνει έξι διαμερίσματα και καταστήματα με την σύζυγό του και δικαιώματα σε οκτώ άλλα ακίνητα.
Τέλος διαθέτει τρία ΙΧ και δύο μοτοσικλέτες.

Εξάλλου, εντύπωση προκαλούν και οι επενδύσεις των βουλευτών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών.
Η σύνθεση των χαρτοφυλακίων (που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ το καθένα) προδίδουν γνώση των διεθνών αγορών και της διεθνούς οικονομίας.
Το χαρτοφυλάκιο του Γιώργου Σταθάκη περιλαμβάνει αμοιβαία της Morgan Stanley, της Blackrock, της Schroder καθώς και της Alpha Bank με προσανατολισμό σε blue chips, αναδυόμενες αγορές και ευρωπαϊκές μετοχές.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ομόλογα της Ευρωπαϊκης Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και ομόλογα που εκδόθηκαν από τον EFSF για το ελληνικό χρέος, επίσης έχει αμοιβαία κεφάλαια της Templeton, της ΒlackRock, της Credit Suisse, της JP Morgan , της BlackrocK, με έμφαση ανάμεσα σε άλλα σε ασιατικές αναπτυξιακές μετοχές, διεθνών ενεργειακών μετοχών, γερμανικών μετοχών, μετοχές του Eurostoxx 50, καθώς και διαχείρισης διαθεσίμων παγκοσμίως.

Συμπέρασμα: 

Ατύχησε, η τράπεζα η οποία έδινε χοντρούς μισθούς και είχε ασφαλίσει ιδιωτικά τους υπαλλήλους της, ώστε να πάρουν τέτοια ποσά! 
Ακόμη πρέπει να ήταν περισσότερο άτυχη που της έτυχαν και τέτοιοι εργαζόμενοι ! Αντί να την ευγνωμονούν, έκαναν κάθε λίγο και λιγάκι απεργίες...
Ήταν όμως επιπλέον άτυχη γιατί είχε σε διευθυντική θέση έναν στυγνό συνδικαλιστή που δεν αναγνώριζε την φροντίδα του οικονομικού μέλλοντός των υπαλλήλων από την τράπεζα..!

Να γιατί έχουν δίκιο όσοι λένε ότι «λεφτά υπάρχουν»..!
Ο Μητρόπουλος έκρυψε 1 εκ δολάρια από το ΣΔΟΕ. 
1εκ ευρώ έλαβε ο Τσουκαλάς ..!
Τα χαρτοφυλάκια των  Σταθάκη και Τσακαλώτου, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ..!
Τι αποδεικνύουν όλα αυτά;
Ότι έχουν δίκιο, οι λέγοντες... «λεφτά υπάρχουν».
Άλλος εκατομμυριούχος; 
Ποιος έχει σειρά;


Δεν υπάρχουν σχόλια: