Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί δεν επιστρατεύτηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Μια νομική γνωμοδότηση-βόμβα έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει επηρεάσει τη διαχείριση της κρίσης στα ΑΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμοδότηση αυτή λέει ότι η επιστράτευση υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν είναι νόμιμη και, εφόσον αποφασιστεί, θα καταπέσει στα δικαστήρια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι αυτός ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν αποφασίστηκε επιστράτευση στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ, παρόλο που είναι πραγματικός ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου και ενώ το πολιτικό κόστος από μια τέτοια εξέλιξη είναι μεγάλος...

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είχε δεχθεί εισηγήσεις για επίδειξη πυγμής απέναντι στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους και ο ίδιος κινούταν προς μια τέτοια κατεύθυνση. Ωστόσο, όταν εξετάστηκαν όλες οι πτυχές της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι μπορεί η απόφαση για επιστράτευση να εξελιχθεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση.
Αλλωστε, θέμα ημερών θεωρείται η έκδοση δικαστικής απόφασης που θα ακυρώνει την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, επειδή έγινε κατά τρόπο που δεν μπορούσε να ελεγχθεί η ειλικρίνεια των δηλώσεων.
Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο «κλείδωσε» η απόφαση ότι δεν θα γίνει επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, παρόλο που συνεχίζουν την απεργία τους για 14η εβδομάδα (η επόμενη).
http://aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: