Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας προς επιχειρηματίες: «Θέλετε κέρδη με υψηλή φορολογία ή καθόλου κέρδη;»

Τσίπρας προς επιχειρηματίες: «Θέλετε κέρδη με υψηλή φορολογία ή καθόλου κέρδη;»

Τον διπλό στόχο της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και την απαγόρευση της μεταβίβασης κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε κερδοσκοπικά funds 

εξυπηρετεί η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, 
προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου με θέμα «η ώρα της ελληνικής οικονομίας». ...


Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ξεκίνησε από το ίδιο βήμα πριν από έναν χρόνο την σταδιακή προσέγγισή του με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, έπειτα από την κατακόρυφη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και την ανάδειξή του σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολούθησαν τα ταξίδια του στις ΗΠΑ και οι αλλεπάλληλες επαφές του με θεσμικούς οικονομικούς παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδος.

Η ομιλία της Τρίτης του κ. Τσίπρα ακολουθεί μία περίοδο κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει «διαπιστευτήρια» προς το αμερικανικό ακροατήριο, με πλέον πρόσφατο δείγμα τις ομιλίες του στο Πανεπιστήμιο του Οστιν στο Τέξας, όπου και διατύπωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Αξιοσημείωτο είναι δε είναι και το γεγονός ότι αφότου έσπασε ο πάγος τους προηγούμενους μήνες, κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών, κύκλοι του επιχειρηματικού κόσμου προσκείμενοι και στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εκδήλωναν την ικανοποίησή τους για την «στροφή» του κ. Τσίπρα, τον οποίο πλέον χαρακτηρίζουν αξιόπιστο συνομιλητή - κάτι που πάντως δεν συμβαίνει στον ίδιο βαθμό και με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του και απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες ρώτησε αν θέλουν κέρδη με υψηλή φορολογία ή καθόλου κέρδη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επιθυμεί να έχουν υπάρχουν κέρδη στις ελληνικές επιχειρήσεις. Υποστήριξε μάλιστα ότι το κόμμα του επιθυμεί οι επιχειρηματίες να επενδύσουν, πρωτευόντως στην καινοτομία, στη χώρα μας σεβόμενοι την εργατική, φορολογική και περιβαλλοντική νομοθεσία.

Tα NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: