Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Γίνεται... Τέξας στο ΣΥΡΙΖΑ για ευρώ, δραχμή και ποιος κάνει κουμάντο - Σχίσμα για το κρισιμότερο θέμα

Εγινε Τέξας ο ΣΥΡΙΖΑ για ευρώ και δραχμή -Σχίσμα για το κρισιμότερο θέμαΣαφείς αποστάσεις από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη θέση του για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή παίρνουν ένα ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μετά από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννη Μηλιό που χαρακτήρισε τις θέσεις Λαφαζάνη, ως «μειοψηφία», ήρθε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης να ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί την επιστροφή στη δραχμή...

Παπαδημούλης: Δεν υιοθετούμε την πολιτική επιστροφής στη δραχμή

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί την επιστροφή στη δραχμή ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.
«O ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει, μετά από πολυετείς συζητήσεις, και με μεγάλη πλειοψηφία του Συνεδρίου του, ότι δεν υιοθετεί την πολιτική επιστροφής στη δραχμή.
Όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας παντού, εκφράζουν τις συλλογικές, συνεδριακές μας θέσεις. Η άλλη άποψη που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι σεβαστή, αλλά είναι μειοψηφική», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.
Ο κ. Παπαδημούλης προσέθεσε πως «αυτή την ώρα, όμως, και με τη συνδρομή του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πρέπει να εργαστούμε για να υλοποιήσουμε με ταχύτητα και συνέπεια όσα έχουμε συλλογικά αποφασίσει».
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρήσει με σοβαρότητα, με ενότητα και εξωστρέφεια, τότε δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας. Θα βυθιστούμε σε μια εσωστρέφεια που θα οδηγήσει σε μια απόσπαση από τις ανάγκες των καιρών», κατέληξε.

Μηλιός: Οι θέσεις Λαφαζάνη είναι μια μειοψηφία -Δεν επηρεάζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Αδειασμα» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Μηλιός, ο οποίος χαρακτήρισε τις θέσεις Λαφαζάνη, ως «μειοψηφία».
«Οι θέσεις Λαφαζάνη είναι μια μειοψηφία που δεν επηρεάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο οικονομολόγος και κορυφαίος στέλεχος της Κουμουνδούρου στο Mega, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι γίνεται διάλογος στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να υπάρχει πάντως κίνδυνος να αλλάξουν οι θέσεις του κόμματος όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ο Λαφαζάνης επιμένει στη θέση του «όχι πάση θυσία στο ευρώ»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας τόνισε πως η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική, ένα αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα εντός της ευρωζώνης. Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν δεχθούμε εκβιασμούς, αν δεχθούμε απειλές, αν μας βάλουν σε εκβιαστικά διλήμματα, ασφαλώς πάνω από όλα θα είναι η εφαρμογή του αντιμνημονιακού προοδευτικού μας προγράμματος, όπως το έχουμε καταθέσει»
Η Αριστερή Πλατφόρμα έσπασε χθες την «εκκεχειρία» αρκετών μηνών, καταθέτοντας κείμενο θέσεων, με το οποίο υπενθυμίζει τη θέση του «όχι πάση θυσία στο ευρώ» και επικρίνει τη θέση που τηρεί το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του κόμματος σε σχέση με την Ευρωζώνη. 
Κάποτε, όταν ήμουν στο ΚΚΕ μού έλεγαν για τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" και τους απαντούσα πως αυτό δεν είναι σοσιαλισμός. 
Τώρα ακούω για τον υπαρκτό ευρωπαϊσμό. Και ρωτώ: ποιον ευρωπαϊσμό; Εδώ το σύμπαν διαλύεται, η Ευρώπη βυθίζεται στη φτώχεια κι εμείς είμαστε κολλημένοι με το δόγμα του ευρωπαϊσμού;» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.
Επέμεινε πως αν μείνει στα συρτάρια η πρόταση για έξοδο από το ευρώ, δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Καταλήγοντας, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπονήσει άμεσα εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης της οικονομίας το οποίο πρέπει να τεθεί υπόψη του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: