Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι μοιράστηκαν οι μίζες για τα υποβρύχια

WEB-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%92%CE%A1%CE%A5

Μετά τον «Κύκλο προσευχής», την ομάδα που ανέλαβε για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας HDW να δωροδοκήσει τους κατάλληλους ανθρώπους στην Ελλάδα προκειμένου να ανατεθεί στους Γερμανούς με απευθείας ανάθεση η προμήθεια των υποβρυχίων, μία δεύτερη ομάδα, με τον ίδιο ρόλο, που φέρεται να έδρασε μετά το 2003

αποκαλύπτεται μέσα από τα κατηγορητήρια των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου...


Οπως προκύπτει από την απολογία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου, την οποία δημοσιεύει η Realnews, έπειτα από σχετική ερώτηση των ανακριτών, «υπήρξε αυτή η ομάδα. Γνωρίζω ότι συμμετείχαν σε αυτήν ο Αντώνης Λιβανός, ο Πάνος Ευσταθίου αργότερα, ίσως και ο Πατεράκης, αυτός δηλαδή που διαδέχθηκε τον Εμμανουήλ στη διοίκηση των ναυπηγείων. 
Ο Ευσταθίου ήταν εκπρόσωπος της STN Atlas Electronic, η οποία πάντοτε χορηγούσε τα ηλεκτρονικά συστήματα στην HDW, για αυτό το 2004 έγινε η αγορά της Atlas από τη μητρική της HDW Thyssen Group. 
Η STN Atlas συμμετείχε και στα αντισταθμιστικά ωφελήματα των υποβρυχίων. Γνωρίζω ότι η Atlas ξαναπρόσφερε ηλεκτρονικό υλικό, υπό τη μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων, το οποίο όμως είχε υπολογιστεί και στο αρχικό κόστος του υλικού. 
Σίγουρα π.χ. έχουν διπλοπληρωθεί τα αντίμετρα, αλλά και τα sonar επίθεσης και άμυνας. 
Εκείνο που ξέρω είναι ότι εξέδιδε ή έβρισκε τιμολόγια από άλλες εταιρείες, που αφορούσαν αντισταθμιστικά ωφελήματα ή υπηρεσίες που δεν είχαν εκτελεστεί στα πλαίσια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων αυτών, ώστε τα χρήματα των παραστατικών αυτών να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς…».
Με την εταιρεία Dolmarton του Αλ. Αβατάγγελου η HDW υπέγραψε το 1997 σύμβαση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. 
Ο επιχειρηματίας ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο βάσει του οποίου οι Γερμανοί θα υπερείχαν έναντι των ανταγωνιστών τους, κυρίως έναντι των Γάλλων, την τεχνογνωσία των οποίων γνώριζε, αφού είχε συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί τους.
Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews
             
WEB-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%92%CE%A1%CE%A5
arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: