Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο νέος φόρος για σπίτια, οικόπεδα και αγροτεμάχια (πίνακες)

Βαρύ λογαριασμό 2,650 δις ευρώ σε όλους τους ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτων φέρνει από το 2014 και κάθε χρόνο το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που ψηφίστηκε το Σάββατο στη Βουλή.

Τις αρχικές μεγάλες ανατροπές μετά το μπαϊράκι γαλάζιων και πράσινων βουλευτών της επαρχίας που οδήγησαν σε δραστική μείωση των επιβαρύνσεων για αγροτεμάχια και οικόπεδα διαδέχθηκε πληθώρα αλλαγών της τελευταίας στιγμής...

Κερδισμένοι από αυτές τις αλλαγές είναι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων απαλλαγής από τον φόρο αλλά και ιδιοκτήτες στο Παλαιό Ψυχικό οι οποίοι κέρδισαν μείωση των Φόρων Ακίνητης Περιουσίας για το 2012 κα το 2013. Με βουλευτική τροπολογία την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προβέπεται ότι το ΦΑΠ του 2012 και του 2013 θα επανυπολογισθεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007 και θα γίνει συνέχεια συμψηφισμός του φόρου με άλλες φορολογικές οφειλές. Στο Παλαιό Ψυχικό, η ανώτατη τιμή ζώνης αυξήθηκε από τα 4.500 στα 10.000 ευρώ, το 2008, αλλά και οι κάτοικοι δικαιώθηκαν ύστερα από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Ο νέος φόρος για τα σπίτια:
  • Ο νέος φόρος για τα οικόπεδα:
  • Ο νέος φόρος για τα αγροτεμάχια:
Δείτε τα παραδείγματα:
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: