Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το πολιτικό αλφαβητάρι της χρονιάς

Από το Α στο Ω τα πρόσωπα της πολιτικής έτσι όπως τα επιλέξαμε με κριτήριο τα όσα είπαν και έκαναν και με διάθεση σάτιρας

Το 2013 φεύγει και το 2014 έρχεται. 

Εμείς θα τηρήσουμε την παράδοση και θα πούμε και φέτος τα "κάλαντα" στους πολιτικούς μας, αλλά πάντα με τον δικό μας τρόπο.
Άλλωστε μόνο αν τους αντιμετωπίσεις χιουμοριστικά, μπορείς ν΄απευθυνθείς στους περισσότερους από αυτούς καθώς, μάλλον έχουν επιλέξει συνειδητά να ζουν σε απόσταση από την κοινωνία, στο γυάλινο κόσμο τους που δεν μπορεί να κλονιστεί από τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, που ταλανίζουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους.
Ας δούμε λοιπόν το πολιτικό αλφαβητάρι της χρονιάς που μας πέρασε:


Α

Άδωνις Γεωργιάδης: Και αλφαβητικά να μην το παίρναμε πάλι από αυτόν θα ξεκινούσαμε. Η χρονιά που μας πέρασε γι’ αυτόν ήταν γεμάτη. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε πολλά περιστατικά, αλλά για να μη φλυαρούμε μας "άρεσε" το μάθημα για το τι εστί βερίκοκο προς τους απεργούς της πολυκλινικής Αθηνών και κυρίως τα γρήγορα αντανακλαστικά του, στο θέμα του Χάρη Τομπούλογλου. Ειδικά το πώς πέρασε από τα ρομαντικά βράδια  και τα συντροφικά γιαουρτώματαστα αναθέματα και τις αποπομπές.

Β

Βύρων Πολύδωρας με κεφαλαίο: Ένα βιβλίο μόνος του με άπαντα. Από τον στρατηγό άνεμο στην πολύκροτη αποχώρηση του από τη Ν.Δ. όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, τον οποίο χαρακτήρισε ως δήμευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας. Το τι θα πράξει στο μέλλον. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα πάντα με αυτά, Καρατζαφέρης και Καμμένος κονταροχτυπιούνται και υπόσχονται θέση στο Επικρατείας, όμως ο ίδιος δεν διαψεύδει και τα σενάρια που τον θέλουν να πρωτοστατεί σε κίνηση για τη σύσταση φορέα στο χώρο της λαϊκής δεξιάς, άλλωστε εδώ και μήνες απευθύνεται στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, επιχειρώντας προσέγγιση.

Γ

ΓΑΠ ή Γιώργος Παπανδρέου: Ο άνθρωπος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Από αεροπλάνο σε αεροπλάνο και από ήπειρο σε ήπειρο. Έχει στεγνώσει το στόμα του από τις διαλέξεις και έχει γεμίσει το πορτοφόλι του από τις αμοιβές. Όσον αφορά τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, δύσκολα τα πράγματα, καθώς κοντεύει να μείνει από απουσίες.

Δ

Δαμανάκη Mαρία: Η πιο αθόρυβη επίτροπος. Ίσως δεν θα την ακούγαμε και καθόλου μέσα στη χρονιά αν δεν γινόταν αυτή η έκθεση με τα ψάρια.

Ε

Ευάγγελος ή Βαγγέλας Μεϊμαράκης: Δεν καταλαβαίνει τίποτα η προεδράρα. Ήταν Ιούλιος του 2013 όταν  σφύριξε και έληξε το ματσάκι  βγάζοντας αφειδώς κόκκινες κάρτες , λέγοντας ότι όποιος βουλευτής λειτουργεί προσβλητικά θα αποβάλλεται από την αίθουσα. Λίγες ημέρες αργότερα  απαγόρευσε και την οπλοφορία εντός κοινοβουλίου. Τώρα ησυχάσαμε κοιμόμαστε πιο ήσυχα ρε αδερφέ.

Ζ

Ζαρούλια Ελένη: Γυναίκα δηλητήριο ρε παιδί μου. Μια αυτά περί μισανθρώπων για τους μετανάστες, μια η φερόμενη σφαίρα που μετέφερε στην Αντιτρομοκρατική,  στον σύζυγο και πρόεδρο, τη φοβήθηκε το μάτι μου.

Η

Ηλίας Κασιδιάρης: Το απόλυτο αρσενικό. Κάτι η σύλληψη του, κάτι η προφυλάκιση του κάτι η αποφυλάκιση του που συνοδεύτηκε με μπουκέτα ένθεν και εκείθεν σε εκπροσώπους του τύπου. Το έχει ρε παιδί μου. Δικαίως τα κοριτσάκια σφάζονται στην ποδιά του. Ειδικά και μετά τα τελευταία βίντεο, όπου έδωσε ρέστα με τις υποκριτικές του ικανότητες ως Ταξίαρχος Θεοχάρης από το ''καλημέρα ζωή'' . Δεν παίζεται ο τύπος...

Θ

Θεοδώρα Τζάκρη: Γόβα στιλέτο η γυναίκα. Άλλωστε απέδειξε περίτρανα ότι εκτός από γούστο στο ντύσιμο, κρύβει μέσα της και αγανάκτηση. Έτσι τα βρόντηξε και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ πάντα με στυλ.

Ι

Ιορδάνης ή Δάνης Τζαμτσής: Ο συνδικαλιστής. Αν υπήρχε συνδικαλιστικό κίνημα στους βουλευτές κανείς δεν θα του αμφισβητούσε την πρωτοκαθεδρία ακόμα και οι Συριζαίοι θα τον ψήφιζαν και με τα δυο τα χέρια . Άλλωστε η φράση του:«Με 2.000 μισθό δεν θα κατέβαινα βουλευτής γιατί δεν είμαι πλούσιος και υπάρχουν βουλευτές που ξεραίνουν το σκατό τους» για να ζήσουν. Παίρνω μόνο 5.450 ευρώ το μήνα για να ζήσω» είναι οικουμενική. Λίγο ακόμα και θα οργανώσει και απεργία διαρκείας στο κοινοβούλιο.

Κ

Κωνσταντοπούλου Ζωή: Θορυβώδης και φέτος η παρουσία της στα βουλευτικά έδρανα με δυνατό σενάριο  που τα είχε όλα . Δράμα με τους ομηρικούς καυγάδες της με τον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη στην εξεταστική για τη λίστα Λαγκάρντ. Περιπέτεια με τις αντιπαραθέσεις με τους αστυνομικούς έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Και τέλος μυστήριο με το γιατί δεν ψήφισε και δήλωσε παρούσα στη ψηφοφορία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και την άρση της ασυλίας του συναδέλφου της Γιώργου Σταθάκη.

Λ

Λιάπης Μιχάλης ή Μισέλ: Εδώ σε αυτήν την περίπτωση θα το παίξω Χελάκης και θα πω:" δεν περιγράφω άλλο". Η περίπτωση του, έσπασε κάθε ρεκόρ κοροϊδίας προς τον πολίτη. Απλά για τα link  θα αναφέρω τις ατάκες  περί αναγκαστικού ταξιδιού στην εξωτική Μαλαισία για να ησυχάσει από το δράμα του. Μικρή λεπτομέρεια το ταξίδι είχε προσχεδιαστεί πριν τη σύλληψη του όταν δήλωνε ότι φόρτιζε την μπαταρία του τζιπ γιατί θα έφευγε ταξίδι στην Ασία. Γίγαντας…

Μ

Μιχαλολιάκος Νίκος: Ο  άγνωστος Χ. Η διχασμένη προσωπικότητα. Ποιος είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος; Αυτός που γνωρίσαμε τηλεοπτικά με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τα καθαρά χέρια, τα συσσίτια μίσους μόνο για Έλληνες, η άλλος που στην  απολογία του στους ανακριτές, δήλωσε ότι "καταδικάζει τα όποια περιστατικά βίας σε μετανάστες". Κάτι δεν κολλάει εδώ.

Ν

Νικολόπουλος Νίκος ή αλλιώς ο χριστιανός: Ο Σεραφείμ (μητροπολίτης Πειραιώς ) του κοινοβουλίου. Πρώτα ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλήνων και μετά πλάκωσε στις ερωτήσεις τον Δένδια ζητώντας να μάθει ποιος δολοφόνησε τον μακαριστό Χριστόδουλο.  ‘’Λειτουργεί’’ καθημερινά 7-10 το πρωί στην εκκλησία -με συγχωρείτε- στο κανάλι Ε, πρώην 902. Κύριε ελέησον...

Ξ

Ξηροτύρη Ασημίνα: Την ξέραμε μόνο λόγω ονόματος, Τη γνωρίσαμε όμως και δια τοποθετήσεως, καθώς ήταν από τους πολύ λίγους βουλευτές η οποία κατά τη συζήτηση του σχεδίου του προϋπολογισμού της βουλής επέμεινε ότι πρέπει και για το 2014 να γίνει επιπλέον μείωση στη βουλευτική, στις λοιπές αποζημιώσεις και προνόμια των βουλευτών. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως μερικές από τις διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα η αποζημίωση για τη συμμετοχή στις επιτροπές, πρέπει να καταργηθούν.

Ο

Ολγα Κεφαλογιάννη: Η .... γυναίκα!!!!!!!!!!!!!! Θάμπωσε με τα κάλλη της, Έλληνες και ξένους από το 2012  και η θητεία της στο υπουργείο τουρισμού συνοδεύτηκε με ρεκόρ επισκεψιμότητας καθώς οι τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας ξεπέρασαν τα 17 εκατομμύρια αν και στον χειμερινό τουρισμό χάσαμε τη μάχη από τη γείτονα Βουλγαρία.

Π 

Πόλ Τόμσεν: Αναμφισβήτητα κερδίζει βραβείο για την πιο απεχθή προσωπικότητα της χρονιάς τουλάχιστον στην Ελλάδα. Να φανταστείτε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε να βγάλει από τα ρούχα του ακόμα και τον πάντα χαμογελαστό και ατσαλάκωτο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που του είπε:  "να φύγετε να πάτε αλλού΄".

Ρ

Ραχήλ Μακρή: Και το μυαλό στα κάγκελα. Από το σκαρφάλωμα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μέχρι το παπαγάλο που επέλεξε να την συνοδεύσει στο βήμα της βουλής, ήταν από τις γυναίκες που κυριάρχησε. Όμως δεν σταμάτησε εδώ, λίγο η δημιουργική της απορία και η καταγγελία της συνωμοσίας γιατί η βουλή βάφτηκε μπλε και το χωρίζω αλλά κλείνω το κινητό μου  και άντε βρείτε με,  μας οδήγησε πάλι να θυμηθούμε τα ανέκδοτα με τις ξανθιές.

Σ

Στουρνάρας Γιάννης: Ο Τσάρος!! Είναι το πρότυπο του κάθε κατατρεγμένου από την πεθερά. Ο άνθρωπος δεν παίζεται, κατάφερε σχεδόν να εξολοθρεύσει την πλειοψηφία των συνταξιούχων για να εκδικηθεί την πεθερά του. Δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των χαμηλοσυνταξιούχων γιατί και η πεθερά του  παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και δεν τα βγάζει πέρα. Άξιος!

Τ

Τσουκαλάς  Δημήτρης: Ο τύπος που τίναξε την μπάνκα στο αέρα. Έγινε θέμα στο Blooberg και σε όλα τα διεθνή οικονομικά πρακτορεία ως ο άνθρωπος που σε περίοδο οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κατάφερε να πάρει εφ’ άπαξ 1εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υποκλινόμενος στις οικονομικές του γνώσεις, να τον παρακαλά να αντικαταστήσει τον Στουρνάρα, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ!

Χ

Χαικάλης Παύλος: Ο άνθρωπός τα χώνει και δεν καταλαβαίνει τίποτα "Μεγαλύτερο σούργελο, πολιτικό, πρόεδρο από αυτό το θρασύτατο αμερικανάκι, που ξαφνικά το κάναμε πρωθυπουργό...", είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον διέκοψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας. Όμως δεν μάσησε και σε άλλο τηλεοπτικό παράθυρο κατόρθωσε ακόμα και να εκπαραθυρώσει τον ανθεκτικό σε επιθέσεις Άδωνη Γεωργιάδη. "Είσαι καραγκιόζης και βλάκας" του είπεκαι ο υπουργός αφού αφαίρεσε το μικρόφωνο του, είπε "Βye" και απλά αποχώρησε.
Παύλο εγώ είμαι φίλος σου!!! Μην αρχίσεις τα μπινελίκια!!

Ψ

Ψαριανός Γρηγόρης: Ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά. Πρώτος επιχειρηματολόγησε υπέρ της προφυλακίσεως της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής , από τον Μάιο. Είχε πει τότε ο Γρηγόρης στον Δένδια: ‘’ Στα καινούργια γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων 131, υπάρχει αναρτημένη στο μπαλκόνι του πενταόροφου κτιρίου Ελληνική Σημαία, η οποία στο κέντρο έχει τον μαίανδρο – σύμβολο του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται σαφώς για παραποίηση της ελληνικής σημαίας κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 181 του ποινικού κώδικα περί προσβολής συμβόλων του Ελληνικού κράτους, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 (δύο) ετών.’’ Αρκετούς μήνες μετά ο υπουργός Δημοσίας Τάξης τον άκουσε…

Ω

Ώρα αλλαγής: Αυτό το αφήνω ασχολίαστο. Ας το αναπτύξει ο καθένας όπως θέλει.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: