Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση Σοκ: Τρικομματική Βουλή χωρίς...

Τρικομματική Βουλή χωρίς το ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

Στο 36,4% οι αναποφάσιστοι - ΣΥΡΙΖΑ: 14,5%, Άλλο κόμμα:10,5%, ΝΔ: 7,3%, ΚΚΕ: 3,5% και όλοι οι άλλοι κάτω από το 3%

Ανατρεπτικά είναι τα συμπεράσματα δημοσκόπησης που εκπόνησε το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο.
Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5% και ακολουθεί η ΝΔ με μόλις 7,3%. Τεράστιο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Πιο συγκεκριμένα, στο...

ερώτημα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Tι θα ψηφίζατε, αν είχαμε εθνικές εκλογές την προσεχή Κυριακή;», το 14,5% των ερωτηθέντων απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7,3% απαντούν ΝΔ.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η επιλογή «άλλο κόμμα» με 10,5%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ).

Αξίζει να σημειωθεί από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ότι ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, αφού φτάνει στο 36,4%.


Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά και στην παράσταση νίκης.

Το συγκεκριμένο δημοσκοπικό «εύρημα», μάλιστα, θεωρείται «ανατροπή», καθώς σε παλαιότερες δημοσκοπήσεις, ακόμη και στην περίπτωση που προηγείτο στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα που αφορούσε την παράσταση νίκης, συνήθως ερχόταν δεύτερος, πίσω από τη ΝΔ.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ωστόσο, στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 37,4% και ακολουθεί η ΝΔ με 34,7%.

Πηγή: protothema.gr

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: