Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας καλεί Καραμανλή, όβερ

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής διατηρούν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, 

παρά το ψυχροπολεμικό κλίμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Σαμαρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Α. Τσίπρα ο οποίος ήθελε να τον ενημερώσει επισήμως για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με...

το Έθνος της Κυριακής κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίλεπτης συνομιλία τους ο Κ. Καραμανλής σημείωσε το ενδιαφέρον του εγχειρήματος και παρά το γεγονός ότι οι υπάρχοντες συσχετισμοί δεν δημιουργούν 
ουσιαστικές πιθανότητες εκλογής, ευχήθηκε ευγενικά στον συνομιλητή του καλή επιτυχία και τον ευχαρίστησε για την καλοσύνη να τον ενημερώσει.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα επιχειρείται ένας διεμβολισμός της Κεντροδεξιάς μέσω του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παραμένει σημείο αναφοράς και πόλος έλξης βουλευτών και στελεχών.
Τα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα προς την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας έχουν τη διαρκή επιδίωξη να διευρύνουν την πολιτική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ, και να φέρουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση πιο κοντά στον μεσαίο χώρο, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται το κλειδί της επικράτησής τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: