Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η πρώτη Ελληνίδα κυνηγός και καλλιεργήτρια τρούφας


Η Παυλίνα Κλαδοπούλου είναι ίσως η μοναδική γυναίκα-κυνηγός τρούφας στη χώρα μας και σίγουρα η πρώτη που αποφάσισε να καλλιεργήσει και να τυποποιήσει προϊόντα που προέρχονται από αυτό το πολύτιμο υπόγειο μανιτάρι.

Αν και χημικός στο επάγγελμα, η 28χρονη Αθηναία εγκατέλειψε τη ζωή της στην πόλη όταν ανακάλυψε, μέσα από τη μελέτη για την τρούφα, τον συναρπαστικό τρόπο ανεύρεσής της σε φυσικό πεδίο με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους...

«Ασχολούμαι εντατικά κάνοντας εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα παρέα με τα τρία σκυλιά μου. Το κυνήγι μπορεί να γίνει αποδοτικό μόνο αν ασχοληθείς εντατικά. Είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι ζώνες που φιλοξενούν τα διάφορα είδη τρούφας και κάθε ποικιλία απαιτεί ειδικές συνθήκες που προκύπτουν ως συνάρτηση πολλών παραμέτρων συμπεριλαμβανομένης και της τύχης.», εξηγεί η Παυλίνα, που παράλληλα αποφάσισε, πριν από τέσσερα χρόνια, να εγκαταστήσει τη δική της καλλιέργεια μιας από τις πολυτιμότερες ποικιλίες τρούφας, την t.melanosporum, στον Φενεό της Ορεινής Κορινθίας. Ταυτόχρονα ίδρυσε και τη δική της εταιρεία τυποποίησης τρούφας, η οποία γίνεται στη γειτονική Ιταλία προκειμένου να λάβει τις σχετικές πιστοποιήσεις που στη χώρα μας δεν μπορούν ακόμη να εκδοθούν.
Τα προϊόντα της, πολλά και εξαιρετικά: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με εκχύλισμα μαύρης ή λευκής τρούφας, βούτυρο λευκής ή μαύρης τρούφας, μέλι ακακίας με τρούφα, καρπάτσιο ή ολόκληρες τρούφες μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λουκάνικο και τυρί με τρούφα. Μια ελάχιστη ποσότητα αρκεί για να δώσετε ιδιαίτερο άρωμα στα πιάτα σας. 
Μ.Κ.
Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα ντελί καθώς και στο e-shop 

Δεν υπάρχουν σχόλια: