Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί πήγε ο Καραμανλής στην Αραβαντινού

Ένα παραπολιτικό έδωσε αφορμή να γραφτούν νέα σενάρια για το δείπνο Καραμανλή – Μπακογιάννη με την παρουσία Μητσοτάκη
Με μερικές ώρες καθυστέρηση πληροφορήθηκαν ορισμένα «θεσμικά» ΜΜΕ την πληροφορία που μεταφέρθηκε από καθημερινή εφημερίδα στα παραπολιτικά της Παρασκευής ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής δείπνησε με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο οίκημα της οδού Αραβαντινού στην Αθήνα, με την παρουσία του Επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν το γεγονός με μια σειρά επαφών και ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στον κεντροδεξιό, όσο και στον κεντροαριστερό χώρο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση…

Πολλές φορές ο Επίτιμος είχε μεταβεί στο Μαξίμου,
όταν ο κ. Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός.
Η επικοινωνία ανάμεσα στον κ.Κώστα Καραμανλή και την κ.Ντόρα Μπακογιάννη δεν σταμάτησε ποτέ. Ο πρώην πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι η υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεών του στήριξε όλες τις στρατηγικές επιλογές του και δεν τον αμφισβήτησε (σ.σ. τουλάχιστον ευθέως) ποτέ.

Επίσης, οι σχέσεις με τον κ.Κωνσταντίνο Μητσοτάκηήταν φιλικές και χαρακτηρίζονταν ανέκαθεν από ένα πλαίσιο ευγένειας και σεβασμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλές φορές ο Επίτιμος είχε επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις περί της κυβερνητικής πολιτικής.

Τι έγινε στο δείπνο

Την Παρασκευή γράψαμε ότι διέρρευσαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι κ.κ.Καραμανλής και Μητσοτάκης έκαναν μια συνολική επισκόπηση για την πολιτική επικαιρότητα, γεγονός το οποίο ήταν η αφορμή για τη συζήτηση που ακολούθησε.

Για να λυθούν παρεξηγήσεις και ασάφειες, δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει προβληματισμός με όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία.

Συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού εξηγεί ότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να
αμφισβητηθεί ο πρωθυπουργός στη συγκεκριμένη συγκυρία από τον κ. Καραμανλήδιότι δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να κάνει ενέργειες που δεν συνάδουν με την πολιτική φιλοσοφία του και σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελε να ταυτιστεί με τις πρακτικές που ακολούθησαν ορισμένοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στο εσωκομματικό πεδίο.

Στην ίδια γραμμή, η κ. Μπακογιάννη δεν θα ήθελε να κατηγορηθεί για εμπάθεια έναντι του κ. Σαμαρά ειδικά όταν θα βρεθούν διάφοροι καλοπροαίρετοι να συνδέσουν οποιαδήποτε πολιτική διαφοροποίησή της με τα γεγονότα του 1993 και την πτώση της κυβέρνησης του κ. Κων. Μητσοτάκη.

Γιατί επελέγη η Αραβαντινού



Όσον αφορά στον τόπο που έγινε το δείπνο, πολιτικοί αναλυτές σημείωναν χαρακτηριστικά ότι επελέγη το κτήριο στην Αραβαντινού ως ένδειξη αναγνώρισης από την πλευρά του κ. Καραμανλή της (τουλάχιστον μιας) επίσκεψης που έχει δεχθεί στο πολιτικό γραφείο του από την κ. Μπακογιάννη.

«Ας μην κάνουμε σενάρια γιατί ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε μια κοινωνικού χαρακτήρα πρόσκληση που εκ των πραγμάτων θα είχε και πολιτικό αντίκτυπο»,σχολίασε κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: