Παρά το γεγονός ότι στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν γυναίκες με... δυναμικό χαρακτήρα, επί της ουσίας οι άντρες υπερέχουν, ενώ η γενιά του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα και στο συγκεκριμένο κόμμα, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ακροατηρίου του είναι μικρότερες ηλικίες (35-44 ετών).
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του για τα θέματα της Ευρώπης που είναι απόλυτα σαφής: το μέσο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της Ε.Ε., αν και την θεωρούν συνυπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση, με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Επιπροσθέτως τάσσεται υπέρ της διατήρησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά με αναδιάταξη των δυνάμεων και δημοψηφίσματα ανά χώρα, των οποίων οι αποφάσεις θα υπερβαίνουν σε ισχύ τα εθνικά κοινοβούλια.
Για τον Συριζαίο, κοντινότερο -ιδεολογικά- κόμμα είναι το ΚΚΕ και όλοι οι υπόλοιποι σχηματισμοί τοποθετούνται στο χώρο της κεντροδεξιάς (της ΔΗΜΑΡ συμπεριλαμβανομένης και ΑΝΕΛ), τη δεξιά (ΠΑΣΟΚ) και την άκρα δεξιά (Ν.Δ, Χ.Α.). Είναι υπέρ της κρατικής παρέμβασης, της οικολογικής ανάπτυξης, κατά της αστυνόμευσης και της υποχρεωτικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
Τέλος ακολουθεί πιστά τον left.gr, το «105,5 Στο Κόκκινο», την Αυγή και το portal του ΣΥΡΙΖΑ (αν και θα το ήθελε πιο ενισχυμένο).