Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ωραία χριστουγεννιάτικα δώρα μόνο με 5 Ευρώ

Εικόνα Χριστουγεννιάτικα ΔώραΕπειδή, όπως έχω πει πολλές φορές, ούτε θα κλαίμε, ούτε θα γκρινιάζουμε συνέχεια, θα ήθελα σήμερα να μπούμε στο κλίμα των ημερών, το εορταστικό. 
Πόσο μάλλον που βαδίζουμε ολοταχώς για τα Χριστούγεννα. Κι επειδή, όσο νάναι, ζούμε σε καταναλωτική κοινωνία και την αγάπη μας τη δείχνουμε μέσα από υλικά αγαθά, σκέφθηκα κι εγώ, αντί να γράφω ανοησίες, να κάνω κάτι πιο πρακτικό: Έφτιαξα, λοιπόν που λέτε, μια λίστα με ωραία δώρα για όλα τα γούστα σε προσιτές τιμές, όλα τους κάτω από πέντε ευρώ το καθένα. Έτσι δεν θα σπαζοκεφαλιάζετε στις βιτρίνες, αλλά θα έχετε να σας καθοδηγεί στις αγορές σας ένα υπεύθυνο μπλογκ, όπως είναι το Ε Μ ΠΡΟ Σ. Τις άγιες τούτες ημέρες διαλέξτε από εδώ ένα δώρο για τους δικούς σας, και δείξτε τους ότι τους νοιάζεστε. Θα το εκτιμήσουν πολύ.
Λίστα δέκα δώρων του Ε Μ ΠΡΟ Σ : ...

1. Δύο λίτρα πετρέλαιο σε μπιτόνι, ή ένα τσουβαλάκι κούτσουρα, ή μια φιάλη επώνυμο τσίπουρο 0,5 lt. Όποιο από τα τρία σας ταιριάζει. Συνιστώνται για το ρεβεγιόν, ώστε να περάσετε ευχάριστα κι εσείς.
2. Ένα πακέτο καφέ κι ένα πακέτο ζάχαρη τυλιγμένα σε μια πλουμιστή κορδέλλα. Συνιστάται και αυτό για το ρεβεγιόν, υπό την έννοια ότι δείχνει πως δεν είστε λιγούρης, αλλά έχετε έγνοια για την επόμενη μέρα.
3. Έξη γάλατα εβαπορέ 170 γρ. Αν υπάρχει μικρό παιδί, προτιμήστε ζαχαρούχο. Εγώ τουλάχιστον το λάτρευα.
4. Ένα κουβάρι μαλλί. Αν έχουν το ίδιο μυαλό άλλοι τέσσερις φίλοι, θα βγει τελικά ολόκληρο αντρικό πουλόβερ.
5. Ένα κιλό σταφίδες, απαραίτητες μόλις σωθεί το μπιτονάκι ή τα κούτσουρα. Πολύ παραδοσιακό δώρο.
6. Δύο κουτιά ασπιρίνες. Θα χρειασθούν μέχρι να γίνει το πουλόβερ, διότι οι σταφίδες θα έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα. Είναι και γερμανικές.
7. Ένα πράσινο σαπούνι 150 γρ. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, διότι τα πλένει όλα. Μόνο, ζητήστε από το μαγαζί να σας αφαιρέσουν μια ψιλή φέτα με το μαχαίρι, διότι ολόκληρο κοστίζει 5,80 Ευρώ. Θα σας εξυπηρετήσουν πολύ πρόθυμα. Μπορεί μάλιστα και να σας κεράσουν μελομακάρονο, μόνο και μόνο επειδή αγοράσατε κάτι. Προσοχή όμως! Πριν το χαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι στο σπίτι δεν υπάρχει σχοινί, μη τυχόν και το συνδυάσουν.
8. Πέντε κεριά αρωματικά τύπου σπαρματσέτο. Αρωματικά, ναι. Τι στην ευχή! Γιορτές έχουμε.
9. Μιας εβδομάδας σύνδεση στο ίντερνετ σε δωροεπιταγή, για να διαβάζουν όλοι μαζί χαρούμενοι το Ε Μ ΠΡΟ Σ.
10. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ. Τελικά, ίσως το μόνο δώρο με πραγματική φαντασία, από κάθε άποψη…
Χρόνια πολλά, και εις άλλα με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: