Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Εγκεφαλικό! Ο αρχισυνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Τσουκαλάς και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, πήρε 1.000.000 € εφάπαξ!

TSsoukΜε το στόμα ανοιχτό έχουν μείνει όσοι έτυχε να μελετήσουν την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρχισυνιδκαλιστή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσουκαλά, διαπιστώνοντας ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ εισέπραξε αποζημίωση συνταξιοδότησης κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

 Η αποκάλυψη ήρθε μέσω του πεδίου των καταθέσεων όπου ο ίδιος δικαιολογεί δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της τάξεως των 650.000 ευρώ ο ένας και των 350.000 ευρώ ο δεύτερος ως προερχομένους από... συνταξιοδοτική αποζημίωση. 
Αυτό μάλιστα που φαίνεται να προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι ότι το εφ’απαξ φαίνεται πως δόθηκε σε μνημονιακά έτη, την ώρα δηλαδή που πετσοκόβονταν μισθοί, συντάξεις και εφάπαξ όλων των εργαζομένων. 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσουκαλάς ενώ το 2010 δήλωσε εισόδημα περίπου 100.000 ευρώ, το 2011 το εισόδημα εκτοξεύθηκε στα 540.00, ενώ το 2012 έφτασε πάνω από τα 840.000 ευρώ. 

arouraios.gr

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

«Συγκεκριμένα, μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό. Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο. Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πήρα την αποζημίωση της «GENERALLI» όταν ήμουν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ σας πληροφορώ ότι πρόεδρος ήμουν μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησα και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010″ εξηγεί ο κ. Τσουκαλά σε δήλωσή του. «Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωσή μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο. Δεν έχω ποτέ στη ζωή μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Κατά την διάρκεια της θητείας μου, ως Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος» αναφέρει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά δε τα ακίνητα, επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας σε έμενα και τη σύζυγό μου με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση. Όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά. Το μόνο ακίνητο που αγόρασα στη ζωή μου εξ ημισείας με τη σύζυγό μου είναι αυτό της Βάρης με δάνειο στις αρχές του 2010″. «Η ίδια λανθασμένη ερμηνεία γίνεται και στην περίπτωση των οχημάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «έχω» τρία οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες, ενώ στην πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο έχω στην κυριότητά μου, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό μου, παλαιάς κυκλοφορίας και τα δύο, και μία μοτοσικλέτα. Τέλος, ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, οι φορολογικές μου δηλώσεις είναι διάφανες μιας και δεν είχα ποτέ κάτι να κρύψω, όλα τα χρόνια πλήρωνα και πληρώνω την εφορία με τα ποσά που μου αναλογούν ως ίσος προς ίσο με τον κάθε φορολογούμενο πολίτη» καταλήγει ο κ. Τσουκαλάς. - See more at: http://arouraios.gr/2013/12/oi-exigiseis-tou-tsoukala/#sthash.iWE0qCQw.dpuf