Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Νοικοκυρά ή πορνοστάρ; ( video )

H Cindy Gallop έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2009, όταν ανέβηκε στη σκηνή του TED και μίλησε για το τέλος του πορνό. 

Η ομιλία της συζητήθηκε αρκετά: είπε ότι το πορνό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα (το ξέρουμε) και το μόνο που πετυχαίνει η διάδοσή του είναι η δημιουργία δυστυχισμένων εραστών. 
Οι νέοι, κυρίως τα αγόρια, αντιγράφουν από το πορνό πρότυπα και καταστάσεις που, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αντιστοιχούν στο κανονικό σεξ. Και οι γενιές που μεγαλώνουν τώρα, είναι οι πρώτες που έχουν τόσο μεγάλη πρόσβαση στο πορνό. Ακόμα και πριν από λίγα χρόνια, όταν το πορνό ήταν στα video club, υπήρχε μία συστολή που έθετε κάποιους περιορισμούς... Το ίδιο ίσχυε και για το πορνό που πωλείται μέσω των περιοδικών-στα ελάχιστα που απέμειναν.

Στην εποχή του internet το πορνό είναι, όντως, ένα κλικ μακριά, προσβάσιμο σε κάθε στιγμή και εντελώς δωρεάν. Για να πληρώσεις για πορνό πρέπει πλέον να έχεις «ιδιαίτερες» απαιτήσεις, ή να χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες ζωντανού σεξ που γίνεται αποκλειστικά για σένα. Η Gallop, λοιπόν, διέκρινε την απόσταση της εικόνας από την πραγματικότητα Και, φυσικά, όποιος βλέπει κάτι πρώτος, μπορεί και να πληρωθεί καλύτερα. Δημιούργησε το MakeLoveNotPorn.com όπου κανονικά ζευγάρια πωλούν βίντεο «αληθινού» σεξ και, φυσικά, εισπράττουν το 50% των εσόδων. Οι χρήστες της υπηρεσίας πληρώνουν πέντε δολάρια για κάθε βίντεο που νοικιάζουν και μπορούν να το βλέπουν για τρεις εβδομάδες. Και έτσι, υποτίθεται, δεν βλέπουν πορνό, αλλά «έρωτα». Στην ουσία βλέπουν ριάλιτι εκδοχή του πορνό που, για πολλούς, λειτουργεί εξίσου ή και περισσότερο διεγερτικά-τι να σου πει η πλαστική πορνοστάρ όταν μπορείς να δεις τη γειτόνισα σου στο κρεβάτι;

Μην πάτε στο site αν δεν έχετε διάθεση να πληρώσετε. Δείτε, όμως, την ομιλία της Gallop, έχει ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: