Αρχείο
http://i1.prth.gr/images/28DEE70458F6E3A5044AF55A36FDB7C6.jpg

Το καλύτερο αρχείο για τη συγγραφή του βιβλίου του Γιώργου Παπανδρέου το διατηρεί η στενή συνεργάτιδά του, Ρεγγίνα Βάρτζελη (φωτ.). Ακόµη και αν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν του αποστείλουν τα στοιχεία που έχει ζητήσει µέσω του επίµαχου ερωτηµατολογίου, ο Γ. Παπανδρέου έχει στη διάθεσή του τα πρακτικά από τις ανεπίσηµες συνεδριάσεις των υπουργικών συµβουλίων. Βεβαίως, η όλη προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού έχει και την κωµική της διάσταση. Οι πιο έµπιστοι συνεργάτες και σύµβουλοί του την περίοδο που αποφάσισε την υπαγωγή της χώρας στο Μνηµόνιο δεν είναι σήµερα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε άλλα κόµµατα.

Πρόκληση
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%90%CE%B4%CE%B7%CF%82_1.jpg

Ετσι όπως είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, κανένας από τους καταγεγραµµένους στο παρελθόν ως µνηστήρες της προεδρίας του κόµµατος δεν ξέρει εάν πρέπει να δώσει τη µάχη για την ηγεσία ή να προτιµήσει τη συνεργασία µε τη Νέα ∆ηµοκρατία του Αντ. Σαµαρά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (φωτ.), ο οποίος βολιδοσκοπείται για να διεκδικήσει τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο είναι ριψοκίνδυνο για την πολιτική του καριέρα.

Η έδρα του ΠΑΣΟΚ

Η αποκάλυψη του Μίµη Ανδρουλάκη ότι προσφέρθηκε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα όταν ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ευ. Βενιζέλος τον πίεσε να µην το κάνει, για να µην πάρει τη θέση του στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι, την ώρα που καταλογίζει πολιτική ανηθικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή προτρέπει σε αποστασία τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος προτίµησε να αποδυναµωθεί κατά µία έδρα η κοινοβουλευτική δύναµη του κόµµατός του, επειδή φοβόταν ότι ο Ραγκούσης µπορεί να του προκαλούσε προβλήµατα. Φυσικά, εάν ο Ευ. Βενιζέλος είχε αποδεχτεί την παραίτηση του Μίµη Ανδρουλάκη, θα µπορούσε να απαιτήσει να κάνουν το ίδιο και οι Λοβέρδος, Αηδόνης και Τζάκρη.


Τα παιχνίδια
http://static-enet.toolip.gr/resources/2009-09/16-17z-thumb-large.jpg

Η αναµόχλευση της «µνηµονιακής» ιστορίας του ΠΑΣΟΚ µέσα από το ερωτηµατολόγιο του Γιώργου Παπανδρέου φέρνει στο προσκήνιο τις ίντριγκες και τα άγνωστα περιστατικά που είχαν λάβει χώρα όταν ο πρώην πρωθυπουργός εγκατέλειψε την εξουσία. Ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα ήταν ο µόνος υποψήφιος να τον διαδεχτεί εάν δεν είχε «σπάσει», µε ευθύνη του Χρ. Παπουτσή, η συνεννόηση που γινόταν ανάµεσα στον τελευταίο και τους Χ. Καστανίδη (φωτ.) και Λ. Κατσέλη. Λεπτοµέρειες το επόµενο Σάββατο.

Επιµένει
http://www.mediasoup.gr/sites/default/files/images/simitis_kostas-11.jpg
∆ίνει τα ρέστα του ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σηµίτης (φωτ.) για να προχωρήσει το σενάριο της «Ελιάς», ακόµη και αν αυτό προϋποθέτει διάσπαση της ∆ηµοκρατικής Αριστεράς. Εκτιµά, ωστόσο, ότι στο τέλος τόσο η Χαριλάου Τρικούπη όσο και η Αγίου Κωνσταντίνου θα υποχρεωθούν να συνεργαστούν και να προσέλθουν στις κάλπες, µε επικεφαλής είτε τον Τ. Γιαννίτση είτε τον δήµαρχο Αθήνας, Γ. Καµίνη.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος


Είναι αρχηγός κόµµατος και καταγγέλλει τη διαπλοκή όχι επειδή τη φοβάται, αλλά για να εξασφαλίσει επικοινωνιακή ασυλία όταν έρθει η στιγµή να αναλάβει τις ευθύνες του. ∆εν αποκλείεται να του δοθεί και το βήµα για να γράψει το editorial των θέσεών του.
parapolitika