Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Γελάσαμε χθες αλλά από όραμα τι γίνεται;

Η ουσία των πραγμάτων είναι να μην κυβερνούν οι Έλληνες πολιτικοί στο κενό. 
Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούν άνετα να κάνουν οποιαδήποτε (πολιτική) μεταστροφή και λογικά σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε αιφνιδιασμό δημιουργώντας απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία. 

Χρειάζεται στρατηγική και όραμα. 

Δυο βασικά «πολιτικά εργαλεία» τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός σε κάθε λεπτομέρεια.
Αυτό είναι που έχει σημασία τελικά σε μια περίοδο κρίσης. ...
Δεν έγινε αντιληπτό χθες- κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή - εάν τελικά το Αριστερό κόμμα περιφρονεί ουσιαστικά την «ηθική των μπουρζουάδων» ή εν τέλει προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που σερβίρουν οι ΗΠΑ παρακολουθώντας… γουέστερν ταινίες. Αλλά και τα κόμματα που υποστηρίζουν το σημερινό αστικό σύστημα δεν κατάλαβα εάν πραγματικά έχουν συνείδηση της αποστολής τους.

Το τρίγωνο ΗΠΑ - Γερμανία - Ρωσία δεν φαίνεται να επιθυμεί εκπλήξεις από τα κράτη-δορυφόρους. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ελληνική πολιτική θα πρέπει μάλλον να ενστερνιστεί- στην παρούσα φάση- την αρχή που είχε διατυπώσει ο Τσώρτσιλ: «Να κρατήσουμε ό,τι έχουμε».

Με λίγα λόγια θα πρέπει να βρεθούν νέα στρατηγικά ερείσματα τα οποία θα συνοδευτούν από δυναμικές παρεμβάσεις ώστε η ελληνική κοινωνία να μπορέσει να βγει όσο πιο γρήγορα γίνεται από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Είναι επίσης σημαντικό να μπορέσει η ελληνική πολιτική σκηνή- στο σύνολο της- να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι σύντομα θα χρειαστεί να προκαλέσει τους δανειστές «χτυπώντας» τους ανελέητα στα τρωτά τους σημεία. Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας θα πρέπει να αποτελέσει τον βασικό άξονα πίεσης.

Οι «έξυπνες ατάκες» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλεια της Βουλής, πέραν από την χαριτωμένη εκδοχή τους, δεν ικανοποιούν κανέναν σκεπτόμενο έλληνα. Ο λαός περιμένει να ακούσει το σχέδιο. Περιμένει να διατυπωθεί το όραμα για να μπορέσει να αρχίσει να ονειρεύεται ξανά.

Η εξάντληση της πολιτικής σκέψης στα γραφεία των επιτελικών στελεχών των δύο κομμάτων του νέου διπολισμού, η οποία αρχίζει και τελειώνει σε δύο - τρεις αράδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν βοηθάει καθόλου στην επαναδιατύπωση προτάσεων για μια καλύτερη προοπτική της χώρας.




newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: