Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων με λευκούς γάμους στην Αχαΐα - Παντρεύονταν ακόμα και δύο φορές μέσα στην ίδια μέρα

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων με λευκούς γάμους στην Αχαΐα -Παντρεύονταν ακόμα και δύο φορές μέσα στην ίδια μέραΚύκλωμα παρανόμων ελληνοποιήσεων μέσω εικονικών γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς, διερευνά ο αρμόδιος εισαγγελέας στον νομό Αχαΐας, έπειτα από καταγγελία του υπουργείου Εσωτερικών. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι δήμου του νομού Αχαΐας και δικηγόροι. 
Γυναίκες εμφανίζονται να παντρεύονται δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα, ενώ έφθασαν στο σημείο να παντρεύουν ακόμα και ανήλικη με αλλοδαπό.Έπειτα από έρευνα του ΥΠΕΣ διαπιστώθηκε ότι το καλοκαίρι του 2013 τελέστηκαν...
26 γάμοι μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, και σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Εθνικού Ληξιαρχείου διαπιστώθηκαν περιπτώσεις διγαμίας.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι Ελληνίδες παντρεύτηκαν δυο διαφορετικούς αλλοδαπούς την ίδια ημέρα και αμέσως κατατέθηκαν αιτήσεις για χορήγηση αδειών διαμονής. Στις περιπτώσεις διγαμίας, μόνον ο ένας γάμος είχε καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, στις υπεύθυνες δηλώσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, το ίδιο πρόσωπο εμφανίζει δυο διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Σε άλλη περίπτωση, ανήλικη παντρεύτηκε αλλοδαπό χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια που απαιτείται από το δικαστήριο για την τέλεση του γάμου.

Παράλληλα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας διαμονής, λόγω γάμου με Έλληνα πολίτη από τον ίδιο δικηγόρο.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μπήκε στον συγκεκριμένο δήμο και σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, θα διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από υπαλλήλους του δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Μανώλη Αγγελάκα, ζητά τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: