Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η Αδικία του «συστήματος» πληγώνει και οδηγεί σε Οικονομικά αδιέξοδα, ακόμα και τις Υγιείς επιχειρήσεις.

της Άννας Καυκά
Είναι γνωστό ότι οι  επιχειρήσεις δεν κλείνουν λόγω ζημιών, κλείνουν από έλλειψη ρευστότητας. 
Το βάρος από τους φόρους, η έλλειψη χρηματοδότησης και η χρηματοδότηση του κρατικού μηχανισμού από τις ασθενείς πλέον επιχειρήσεις,  απομυζούν και τις τελευταίες οικονομικές δυνάμεις τους.
Τρανό παράδειγμα Αδικίας και Πονηρής ,εκ μέρους του κράτους, χρηματοδότησης, ο Ο.Α.Ε.Δ.!!
Ο  Ο.Α.Ε.Δ  προτρέπει τις επιχειρήσεις να προσλάβουν επιδοτούμενους εργαζόμενους και μετά «ξεχνάει» να πληρώσει !!! οι καθυστερήσεις στις πληρωμές συνήθως ξεπερνούν τους 7 με 8 μήνες!! Ο εργοδότης ( επιχείρηση)...
 υποχρεούται όμως α) να πληρώσει τον «επιδοτούμενο εργαζόμενο!!! β) να πληρώνει κάθε μήνα το ΙΚΑ με απειλή ποινικών διώξεων και προσαυξήσεων σε περίπτωση καθυστέρησης.
Είναι ΑΔΙΚΙΑ κύριοι Διοικούντες, η επιχείρηση να χρηματοδοτεί, από τα ανύπαρκτα πλέον διαθέσιμα κεφάλαια, τον Ο.Α.Ε.Δ..
Είναι ΑΔΙΚΙΑ κύριοι  Διοικούντες, η επιχείρηση να απειλείτε με πρόστιμα, προσαυξήσεις και φυλάκιση σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής των υποχρεώσεων της και ο Ο.Α.Ε.Δ να καθυστερεί ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία ποινή !! με τη μόνιμη δικαιολογία  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BUGET !!!  
Είναι ΑΔΙΚΙΑ κύριοι  Διοικούντες, να οδηγείται σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ υγιείς επιχειρήσεις επειδή απλά εμπιστεύτηκαν την τήρηση των όρων της σύμβασης που υπέγραψαν με τον  Ο.Α.Ε.Δ !!!

Άννα Καυκά
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, μέλος Δ.Σ  Ε.Β.Ε.Α,  μέλος της επιτροπής Λιανικού Εμπορίου της Ε.Σ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: