Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ποια κορυφαία ατάκα είπε ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο μετά τον εξευτελισμό του από τον Σαρκοζί;

Ποια κορυφαία ατάκα είπε ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο μετά τον εξευτελισμό του από τον ΣαρκοζίΣτην σύνοδο του G20 στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011 η Ευρώπη φαίνεται να πέρασε ξυστά από την διάλυση, ενώ η Ελλάδα βρέθηκε για πολλές ημέρες με το ένα πόδι έξω από το ευρώ! 

Η τυχοδιωκτική ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα χωρίς να έχει ενημερώσει τους εταίρους του, την οποία ανακοίνωσε λίγες ημέρες νωρίτερα σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξαγρίωσε τους...
 Ευρωπαίους ηγέτες, κυρίως τον Γάλλο Νικολά Σαρκοζί που έβλεπαν τον παραπαίοντα πολιτικά Παπανδρέου να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής του.
Εκείνο το βράδυ στις Καννες ακούστηκαν απίστευτα πράγματα σε βάρος του Παπανδρέου ο οποίος κατακκόκινος και σαστισμένος «έμοιαζε να μην πιστεύει αυτά που άκουγε και έβλεπε»
Ο Σαρκοζί μήνες αργότερα αποκάλυψε σε Έλληνα συνομιλητή του ότι μετά βίας συγκρατήθηκε για να μην χειροδικήσει εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.
Εκεί στις Κάννες λέγεται ότι οι Ευρωπαίοι πήραν οριστικά την απόφαση να απαλλαγούν από τον ΓΑΠ ενθαρρύνοντας ανοιχτά την αποχώρηση του από την πρωθυπουργία. 
Το πιο τραγελαφικό, όμως, φαίνεται ότι συνέβη μετά το τέλος όταν ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος μπήκαν ξημερώματα στο αυτοκίνητο για να μεταβούν προς το αεροδρόμιο που θα τους έφερνε στην Αθήνα. 
Καθισμένοι δίπλα-δίπλα στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας, εξαντλημένοι από την κούραση ο Γιώργος Παπανδρέου λέγεται ότι κάθισε δίπλα στον Βενιζέλο και του είπε την κορυφαία ατάκα:

«Τελικά, Βαγγέλη δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα...»


iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Giannis Dottore
Το τραγικό δεν ειναι ότι ένας διανοητικά ημικαθυστερημένος άνθρωπος που ενώ τον έβριζαν αυτός δεν καταλάβαινε τι γινόταν και χαζογελούσε, το τραγικό ειναι ότι αυτό το ''πράμα'' είπε ότι υπάρχουν λεφτά και το 44% του πιο ηλίθιου και πιο βλαμμένου λαού του κόσμου τον πίστεψε και τον έκανε πρωθυπουργό!!!!