Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

«Λαυράκια»… τετράπαχα βγάζουν οι φοροέλεγχοι πλουσίων που δήλωναν φτωχοί

Λεφτά και πρωτοσέλιδο ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣΛαυράκια και μάλιστα… τετράπαχα θα βγάλουν οι έλεγχοι των φορολογικών αρχών στους καταλόγους 

που αναγκάστηκαν να φτιάξουν με την πίεση του… Ράιχενμπαχ.
Όπως μας είπε στέλεχος των φορολογικών μηχανισμών, αν ακουμπούσαμε τέτοια ονόματα πριν 4-5 χρόνια θα μας είχαν πάρει τα κεφάλια… «νύχτα»!
Τώρα οι έλεγχοι θα γίνουν σε βάθος και με διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων, πωλήσεις κλπ.
Ανάμεσα σε εκείνους που ελέγχονται εντοπίζονται προκλητικές περιπτώσεις κατασκευαστών που αφού έχουν χτίσει τα μισά δάση της Πεντέλης, του Υμηττού και της Πάρνηθας φαίνονται μάλλον φτωχοί.
Μερικοί από αυτούς έχουν καταθέσεις σε λίστες του εξωτερικού και γίνονται διασταυρώσεις και...
με αυτές τις λίστες, ενώ θα ερευνηθούν και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περάσει σε εταιρείες και σε ονόματα συγγενών.

Στους καταλόγους του Ράιχενμπαχ περιλαμβάνονται σημαντικά πρόσωπα σε κάθε ΔΥΟ, πρόσωπα που έχουν περιουσίες σε νησιά και στο εξωτερικό.

Ανάμεσά τους και δικηγόροι,συμβολαιογράφοι,γιατροί και μερικοί… δημοσιογράφοι.

Λίγοι πρόσεξαν και όνομα μεγαλοκαναλάρχη, το οποίο θα ερευνηθεί.

Τον κατάλογο δημοσίευσε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με ονόματα στη λογική «να γίνουμε όλοι μια παρέα» αλλά διευκρινίζει ότι οι ελεγχόμενοι είναι απλώς ελεγχόμενοι και δεν σημαίνει ότι έχουν κάνει κάποια παράβαση.

Οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι μερικοί από τους ελεγχόμενους φαίνονται στην εφορία σαρδελίτσες, αλλά θα βγουν λαβράκια και μάλιστα τετράπαχα…

Οι έλεγχοι θα επιβεβαιώσουν το «λεφτά υπάρχουν»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: