Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ασκήσεις στο σπίτι: Δείτε πώς θα κάψετε λίπος μέχρι τις γιορτές!

Σχεδόν έναν μήνα πριν αποχαιρετήσουμε το 2013 βάζουμε στόχο να υποδεχθούμε το νέο έτος με τέλειο σώμα! 

Όχι, χρόνο για γυμναστήριο δεν έχουμε. Μπορούμε, όμως, όταν βάζουμε τα παιδιά για ύπνο το βράδυ να επιδιδόμαστε στις καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για το σπίτι...

Στο παρακάτω video, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Τόνια Γουνιτσιώτη παρουσιάζει ένα κυκλικό πρόγραμμα ασκήσεων που στόχο έχει την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας και το τάχιστο κάψιμο λίπους, ενώ παράλληλα γραμμώνει τα πόδια, την πλάτη, το στήθος αλλά και τον κορμό. Και όλα αυτά γίνονται εύκολα στο σπίτι, με την αποκλειστική χρήση ενός μόνο επίπλου!
Φορέστε τα αθλητικά σας, βάλτε μουσική και... δείτε το βίντεο!
Όπως επισημαίνει και η γυμνάστρια, πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις σας έχει σημασία να κάνετε ένα καλό ζέσταμα, είτε με επιτόπιο τρέξιμο για λίγα λεπτά, είτε ανεβο-κατεβαίνοντας τις σκάλες του σπιτιού.
Αναφορικά με τις επαναλήψεις των ασκήσεων, οκτώ επαναλήψεις των δύο σετ είναι αρκετές αν δεν είστε εξοικειωμένη με τη γυμναστική, ενώ όσο βελτιώνονται οι αντοχές και η αποδοτικότητά σας, μπορείτε να αυξήσετε τις επαναλήψεις σε δέκα και τα σετ σε τρία. 
Έχει σημασία, πάντως, η σειρά των ασκήσεων να γίνεται όπως ακριβώς περιγράφεται στο παραπάνω βίντεο. Όσο για την άσκηση «σανίδα», μπορείτε να μείνετε στην θέση της σανίδας όσα δευτερόλεπτα αντέχετε (στοχεύστε τουλάχιστον τα 30 δευτερόλεπτα).
Τέλος, είναι ακόμα πιο σημαντικό, ολοκληρώνονται την κυκλική σας προπόνηση, να κάνετε και μερικές διατάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πιαστείτε και να σας πονέσει η μέση σας. 
Τηρήστε την υπόσχεση να επαναλαμβάνετε την παραπάνω προπόνηση 3 φορές την εβδομάδα για τον επόμενο μήνα, ακολουθήστε το διάστημα αυτό και ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, και... δεν θα πιστεύετε στα αποτελέσματα!

mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: