Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η σύγκρουση των δύο άκρων απειλεί την πολιτική σταθερότητα

Η σύγκρουση των δύο άκρων απειλεί την πολιτική σταθερότητα Μεγάλη αναταραχή στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει το τρομοκρατικό, όπως όλα δείχνουν, χτύπημα 

έξω από το γραφείο της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο με θύματα οπαδούς του κόμματος του προφυλακισθέντος Νίκου Μιχαλολιάκου.
Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός καθώς ο κύκλος αίματος και πολιτικής βίας που όπως όλα φαίνεται έχει ανοίξει μπορεί να δυναμιτίσει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα και να απειλήσει τη δημοκρατική ομαλότητα. 
Ο προβληματισμός στο...
κυβερνητικό στρατόπεδο εντείνεται καθώς η κινητοποίηση των Χρυσαυγιτών μετά τη διπλή δολοφονία ήταν άμεση, με μέλη του κόμματος να σπεύδουν στο σημείο της δολοφονίας και με δηλώσεις τους να καταφέρονται κατά της κυβέρνησης.
Η διπλή δολοφονία των δύο νεαρών το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο έρχεται μόλις 40 ημέρες από το φόνο του Παύλου Φύσσα από το Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τη διπλή δολοφονία ανέφεραν μιλώντας στο Τovima.gr ότι περίμεναν το χτύπημα. «Εγινε αυτό που φοβόμασταν τον τελευταίο καιρό, όταν και αναμέναμε ένοπλη αιματηρή επίθεση μεγάλου βεληνεκούς από οργάνωση αντάρτικου πόλης», ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αρχικώς εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός των ενόπλων ήταν άλλος, πιθανόν οικονομικός ή πολιτικός. 
«Ομως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από 40 ημέρες άλλαξε τη στόχευσή τους», συμπληρώνουν.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να είναι έργο της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ, τον περασμένο Φεβρουάριο, στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. 
Οι αρχές εκτιμούν πως ίσως μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης να είναι ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης. Ο 42χρονος συμμετείχε στον «Επαναστατικό Αγώνα», η οποία εξαρθρώθηκε. Πρόσφατα ο αντιεξουσιαστής είχε αναρτήσει δύο μηνύματα στο διαδίκτυο και στο ένα καταφερόταν κατά της Χρυσής Αυγής.

Ομόθυμη καταδίκη της διπλής δολοφονίας από όλα τα πολιτικά κόμματα

Η αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο που στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα και έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο ένα ακόμη νεαρό καταδικάστηκε ομόθυμα από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Δένδιας: Η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μέσω του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος, αφού εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο των δύο νέων, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών. «Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», είπε χαρακτηριστικά.

Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

Στο ίδιο κλίμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος, λίγο αργότερα, τόνισε ότι οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα.«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες» είπε χαρακτηριστικά  ο  κ. Κεδίκογλου από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει

«Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η διπλή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη Δημοκρατία

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παππαδημούλης μέσω Twitter είχε χαρακτηρίσει τη δολοφονία «επαγγελματική» προσθέτοντας πως «όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό».

ΠΑΣΟΚ: Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, μιλώντας σε συνεργάτες του, σύμφωνα με το Mega, υπογράμμισε ότι χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βία είναι βία, ανεξαρτήτου καταγωγής και προσχημάτων».«Είναι απόλυτα καταδικαστέα αυτή η πράξη και η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν την χώρα», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Καμμένος: Καλούμε του Ελληνες σε ενότητα και αντίσταση απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας

Για προσπάθεια κάποιων να οδηγήσουν τη χώρα σε «εμφύλιο πόλεμο» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

ΔΗΜΑΡ: Η δημοκρατία θα σταθεί απέναντι στον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» τονίζει η ΔΗΜΑΡ. 

ΚΚΕ: Δημιουργούνται ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί η συγκεκριμένη επίθεση

«Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί», επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί» προσθέτει ο Περισσός.
«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας» αναφέρει η ΧΑ (δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΧΑ πατώντας ΕΔΩ).


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: