Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συμφωνία για "μεγάλο συνασπισμό" στη Γερμανία

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης "ευρέος συνασπισμού" κατέληξαν οι Συντηρητικοί με τους Σοσιαλδημοκράτες. Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της νύχτας

Οι συντηρητικοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατέληξαν νωρίς σήμερα το πρωί σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης "ευρέος συνασπισμού", όπως ανακοίνωσαν δύο συντηρητικοί πολιτικοί στον λογαριασμό τους στο Twitter.
Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις στη Γερμανία πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της νύχτας και κατά τις 0600 ώρα Ελλάδος... κατέληξαν σε συμφωνία, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ και την Ανεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ, συντηρητική πρωθυπουργό του κρατιδίου Σάαρλαντ.

Δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη της Μέρκελ και έναν μήνα μετά την έναρξη των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, η συμφωνία--αν αυτή επιβεβαιωθεί-θα δώσει τη δυνατότητα στην γερμανίδα καγκελάριο να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα-- αν το SPD πάρει το πράσινο φως κατά την ψηφοφορία των περισσοτέρων από 474.000 μελών του.

Οι ηγέτες των κομμάτων αναμένεται να παρουσιάσουν λεπτομέρειες της συμφωνίας σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα-ημέρα κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η καγκελάριος.

Ωστόσο, μπορεί να περιμένουν δύο ακόμη εβδομάδες για να ανακοινώσουν τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: