Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πιάστηκαν οι πρώτοι 10 δημοτικοί υπάλληλοι με… πλαστά πτυχία!

Γνωστοποιήθηκαν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου γνησιότητας των τίτλων σπουδών 

όλων των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, ο οποίος διενεργείται κατόπιν εντολής του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Από το σύνολο των 4.500 μονίμων και αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων έχει, έως σήμερα, απευθυνθεί ερώτημα πιστοποίησης προς τους εκδότες των τίτλων σπουδών για περίπου 1.350.
Οι τίτλοι σπουδών που ...αποστέλλονται είναι απολυτήρια υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα, όπως αυτοί είναι κατατεθειμένοι στους υπηρεσιακούς φακέλους των υπαλλήλων.
Αποστέλλονται, επίσης, οι τίτλοι γνώσης ξένων γλωσσών στους αρμόδιους ξενόγλωσσους φορείς καθώς και η πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Καθημερινά αποστέλλονται προς έλεγχο, περίπου 100 τίτλοι σπουδών, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.
Μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί αποτελέσματα από περίπου 470 υπαλλήλους, όπου διαπιστώθηκε ότι 10 από αυτούς έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά, είτε κατά το διορισμό τους, είτε για την μετάταξή τους σε κλάδο που απαιτείται ανώτερος τίτλος σπουδών. 
Στην πρώτη περίπτωση γίνεται άμεση ανάκληση του διορισμού τους και καταλογισμός των αμοιβών που έλαβαν από την παράνομη πρόσληψή τους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, διενεργείται κατεπείγουσα ΕΔΕ και στη συνέχεια παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για περαιτέρω ενέργειες.
Στους παραπάνω αριθμούς δεν περιλαμβάνονται ο έλεγχος των τίτλων σπουδών των δημοτικών αστυνομικών, ο οποίος γίνεται από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σε συνεργασία με το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: