Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κύριε Γλέζο, να σας πω εγώ που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα

Αναφερόμενος στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει πειστική απάντηση στον κόσμο για το «πού θα βρει τα λεφτά»
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι 
«επειδή ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να απαντήσει στον κ. Γλέζο, τον διευκολύνουμε εμείς»

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου...

Θα αποκαταστήσει τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009.
Θα αποκαταστήσει επιδόματα στο δημόσιο (όπως της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και το επίδομα υπολογιστή).
Δεν θα απολύσει κανέναν από το δημόσιο (ούτε τους επίορκους) και θα επαναπροσλάβει όσους απομακρύνθηκαν.
Δεν θα κλείσει, ούτε θα συγχωνεύσει καμία προβληματική δημόσια επιχείρηση.
Θα υποδέχεται όποιον παράνομο μετανάστη θελήσει να εισέλθει στη Χώρα. Και θα του δίνει και υπηκοότητα!
Και όλα αυτά με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και μάλιστα, αφού όλα αυτά χρειάζονται υψηλότατη χρηματοδότηση, δηλώνει ότι δεν θα αναγνωρίσει το χρέος, το οποίο μονομερώς θα διαγράψει για να επαναδιαπραγματευθεί μετά τη δανειοδότηση της Χώρας.
Και σίγουρα πιστεύει ότι όλοι θα τρέξουν να μας κρατήσουν μέσα στο Ευρώ.
Τέλος, επειδή προβλέπει ότι το υπέροχο αυτό σχέδιό του θα δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης κοινωνικής γαλήνης, θα αφοπλίσει την αστυνομία και θα καταργήσει τις περιττές ειδικές δυνάμεις του στρατού, μιας που, έτσι κι αλλιώς, θα μας βγάλει και από το ΝΑΤΟ.
Ιδού κ. Γλέζο οι απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματά σας, ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Τρικυμία προκάλεσε ο Γλέζος στο ΣΥΡΙΖΑ
Παραδέχτηκε δημόσια ότι το κόμμα του ... δεν έχει πείσει την κοινωνία

Αναστάτωση προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή Επικρατείας και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου, που παραδέχθηκε εμμέσως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει την κοινωνία, αποδίδοντας το γεγονός στο ότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

«Ορρωδώ να πω στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική», είπε, θυμίζοντας παλιότερες συγκεκριμένες προτάσεις που έχει κάνει ο ίδιος αλλά και ένα νέο βιβλίο που συγγράφει αυτή την περίοδο με τίτλο «Η Έξοδος» (σ.σ. από την κρίση).

Ο κ.Γλέζος πήρε ακόμα αποστάσεις από όσους επιθυμούν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονολιθικό κόμμα, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα δεχθεί να παίξει αυτό τον ρόλο. Υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμα λυθεί το θέμα της διάλυσης των συνιστωσών, αλλά και εκείνο των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μάλιστα ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα, το πώς θα λειτουργήσουμε με τις δύο διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν»…

Ο μη σχολιασμός όμως των όσων είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, προκάλεσε την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, που υποστηρίζοντας ότι «ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να απαντήσει στον κ.Γλέζο», έσπευσε να τον …διευκολύνει, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας θα δίνει συντάξεις στα 45. Κανείς δεν θα πληρώνει κανένα φόρο. Θα επαναγοράσει το δημόσιο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, λιμάνια. Θα οδηγήσει στα δικαστήρια όσους ξένους επενδυτές εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας. Θα αποκαταστήσει τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009. Θα αποκαταστήσει επιδόματα στο δημόσιο (όπως της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και το επίδομα υπολογιστή). Δεν θα απολύσει κανέναν από το δημόσιο (ούτε τους επίορκους) και θα επαναπροσλάβει όσους απομακρύνθηκαν. Δεν θα κλείσει, ούτε θα συγχωνεύσει καμία προβληματική δημόσια επιχείρηση. Θα υποδέχεται όποιον παράνομο μετανάστη θελήσει να εισέλθει στη Χώρα. Και θα του δίνει και υπηκοότητα!». Και όλα αυτά, είπε, θα τα κάνει με ένα νόμο και ένα άρθρο, μη αναγνωρίζοντας το χρέος, το οποίο μονομερώς θα διαγράψει για να επαναδιαπραγματευτεί μετά τη δανειοδότηση της χώρας.

Στην ειρωνική παρέμβαση, έσπευσε να απαντήσει ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας μέσω του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναζητά στον κατάλογο των πραγμάτων που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το θέμα της αποκατάστασης της εθνικής αξιοπρέπειας και της απαλλαγής από το καθεστώς υποτέλειας»...