Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εντυπωσιακή παρέλαση σε θολό πολιτικό τοπίο

Οι κενές θέσεις στην εξέδρα των επισήμων σημάδεψαν τη φετινή παρέλαση
- Χαριστική βολή στο πολιτικό κλίμα η δήλωση Τζιτζικώστα.
Παρόντες ο Κάρολος Παπούλιας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Απών ο Ευάγγελος. Βενιζέλος αλλά και οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ
- Πέταξαν πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Ούτε οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πήγαν

Σε κλίμα ομίχλης, πραγματικής και πολιτικής, ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία...
του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια.

Τη σημερινή παρέλαση σημάδεψαν οι πολλές κενές θέσεις στην εξέδρα των επισήμων καθώς εκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, απόντες ήταν τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος (σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Τζιτζικώστα) όσο και οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ..

Ο πρωτός βέβαια είχε και έναν δεύτερο λόγο να μην δώσει το παρών, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την κόντρα του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την απόφασή του να παρελάσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και μηχανοκίνητα τμήματα αλλά και αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης απουσιάσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να απευθύνει πρόσκληση σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται, δε, ότι απόντες από την εξέδρα των επισήμων ήταν και οι εκπρόσωποι της ΧΑ.

Το παρόν έδωσε, αντίθετα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, μάλιστα, κάθισε δίπλα στον Απόστολο Τζιτζικώστα παρά την έντονη διαφωνία που είχαν τις τελευταίες ημέρες.


Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, και η δήλωση του πρώην Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη πως και ο αυτός αν ήταν στη θέση του κ. Τζιτζικώστα το ίδιο θα έκανε.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.ιωργοςΟρφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφικλος Παππάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Την ίδια ώρα στιγμή οι πολίτες που δεν είχαν δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο της παρέλασης λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, είδαν με κυάλια τους παρελαύνοντες, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που μπροστά στην ταλαιπωρία, απλώς προτίμησαν μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης ή στο κέντρο της πόλης.














Δεν υπάρχουν σχόλια: